FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEZVĂLUIRE

Marcel Răducanu spune că un alt fotbalist român aflat în străinătate refuză să mai vină la naționala României: „Ce nu are copilul ăsta? Poate că taică-su nu i-a cointeresat pe anumiţi oameni din Federaţie”

Marcel Răducanu +24   FOTO
Marcel Răducanu

Articol de - Publicat duminica, 02 aprilie 2023 14:32 / Actualizat duminica, 02 aprilie 2023 14:53

Marcel Răducanu (68 de ani), fostul mare fotbalist al Stelei, a dezvăluit că un alt jucător cu origini românești, aflat în afara granițelor, refuză să se mai prezinte la loturile de juniori ale României: Leone Hîrtopeanu (15 ani), fotbalist legitimat la Rot-Weiss Essen, formație din liga a treia germană, acolo unde joacă la nivel de juniori. Este un alt caz de acest fel, după cel ale lui Andrei Coubiș, de la AC Milan, care a refuzat să mai vină la naționala României, alegând în schimb Italia. La fel s-a întâmplat și în cazul lui Daniel Boloca. 

Fostul internațional a spus că, atunci când a fost convocat la naționala U15 a României, Ion Geolgău, șeful departamentului de scouting din cadrul FRF, i-a spus acestuia că nu este un jucător mai bun decât are deja România, deși Leone Hîrtopeanu a jucat și la juniorii lui Bayer Leverkusen și VFL Bochum. 

Elias Charalambous, înainte de debutul la FCSB: „Dacă nu luam toate deciziile, nu mai eram aici” » Ce spune despre întâlnirea cu Gigi Becali
FCSB
Elias Charalambous, înainte de debutul la FCSB: „Dacă nu luam toate deciziile, nu mai eram aici” » Ce spune despre întâlnirea cu Gigi Becali

Marcel Răducanu: „Domnul Gheorghiţă Geolgău mi-a spus că Leone Hîrtopeanu nu e peste ce are România în momentul de față”

„Am un jucător, Leone Hîrtopeanu, pe care l-am crescut de la vârsta de 6 ani. Făceam şi trei antrenamente individuale cu el. E de undeva din zona Moldovei, părinţii au venit aici special. 

Este extrem de talentat, a jucat la Bayer Leverkusen, Bochum, joacă acum în Bundesliga germană, la nivelul lui. Când a ajuns la echipa naţională, la U15, domnul Gheorghiţă Geolgău mi-a spus că nu este peste ce are România în momentul de faţă. 

Marcel Răducanu spune că un alt fotbalist român aflat în străinătate refuză să mai vină la naționala României: „Ce nu are copilul ăsta? Poate că taică-su nu i-a cointeresat pe anumiţi oameni din Federaţie”
Leone Hîrtopeanu. Sursă foto: Orange Sport

Am rămas blocat când am auzit o asemenea declaraţie, când ştiu foarte bine ce valoare are băiatul ăsta”, a declarat Marcel Răducanu, potrivit Orange Sport. 

Marcel Răducanu: „Eu nu-mi explic cum un copil ca ăsta n-a mai fost chemat”

Marcel Răducanu a continuat, menționând că nu înțelege cum un fotbalist ca Leone Hîrtopeanu nu a mai fost chemat. 

„Eu nu-mi explic cum un copil ca ăsta n-a mai fost chemat. Ce nu are copilul ăsta în plus? Poate că taică-su nu i-a cointeresat pe anumiţi oameni din Federaţie, pentru că înţeleg că se fac jocuri de tot felul. 

De-asta ajungem să pierdem jucători români, copii ai unor români care trăiesc în străinătate şi care sunt foarte valoroşi, dar care, din păcate, ajung să nu evolueze pentru echipele naţionale ale României. Pentru că există alte interese, altele decât fotbalistice”, a mai precizat Marcel Răducanu, potrivit sursei citate. 

Marcel Răducanu: „Am vorbit cu tatăl băiatului să uite de naţionalele României”

„Am vorbit cu tatăl băiatului, să uite de naţionalele României, să meargă pe drumul lui. Acelaşi lucru îl voi face şi pentru alţi doi copii alături de care am lucrat în Germania şi care sunt foarte talentaţi. 

Ce nu s-a înţeles la nivel de Federaţie este că valoarea fotbalului românesc nu se cumpără pe bani. Aceşti copii joacă pe valoarea lor adevărată, nu pentru că trebuie să dea părinţii bani în stânga şi-n dreapta”, a mai precizat Marcel Răducanu. 

Citește și: 

Simone Inzaghi, în corzi după un nou eșec! Inter riscă să piardă și locul de Liga Campionilor, iar antrenorul să fie demis cât de curând

Suporterii lui Chelsea cer ca antrenorul echipei să fie demis: „Afară cu Potter!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
mishu_74
mishu_74  •  03 Aprilie 2023, 19:07

mda....chestia asta nu au luat-o in calcul aia de la FRF, ca jucatorii crescuti in afara tarii nu se mai supun legilor interne ale FRF, si anume datul de mita sau alte favoritisme, ei fiind crescuti in societati mai evoluate decat cea din ro. sunt primii care simt diferenta de mentalitate si primii care o si zic, dar bineinteles ca nu sunt ascultati, ba le mai este si bagat pumnul in gura de catre nomenclaturistii frf-ului care sunt acolo pe viata ca sa se capatuiasca. chiar nu ma gandeam acum 20-30 de ani ca o sa ne trebuiasca vreo 3-4 generatii ca sa ne dezbaram de greaua mostenire. dar se pare ca am avut dreptate, poate ca nepotii nostri, daca vor fi norocosi, vor prinde ceva timpuri mai bune in romanika aia, si ma refer la toate nivelurile societatii nu doar la frf...

danut.petnaise
danut.petnaise  •  02 Aprilie 2023, 19:17

Nu le mai aburiți. Normal că acel copil să-și dorească să joace în naționala Germaniei. Dar este cu 2 tăișuri.

mafa
mafa  •  02 Aprilie 2023, 18:46

Asta este esenta in care au trait, au jucat fotbal si au crescut, acesti indivizi ajunsi in posturi de raspundere inalte nu pentru meritele lor intelectuale ci pentru smecheria lor !!..urât si rusine .

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close