FOTBAL  »  NATIONALA  »  ELVEŢIA - ROMÂNIA; MÎINE; ORA 21:15, ÎN DIRECT LA TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Mesajul lui Silviu Lung pentru Lobonţ: ”Îi va fi mai greu decît mi-a fost mie”

Lobonț a apărat ultima oară poarta
Lobonț a apărat ultima oară poarta "naționalei" în meciul cu Albania, 1-1, disputat pe 3 septembrie 2010, la Piatra-Neamț, în preliminariile Euro 2012

Articol de - Publicat marti, 29 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 28 mai 2012 21:37

E declaraţia lui Silviu Lung, portarul de legendă al Craiovei, care a fost readus şi el la lot ca şi Lobby după o lungă perioadă, dar s-a retras după ce a luat cinci goluri la Kosice în '93. Lobonţdevine al treilea cel mai bătrîn portar din istoria naţionalei după Stelea (37) şi Silviu Lung (36).

Sîntem la Kosice, 2 iunie 1993, Lung are 36 de ani şi jumătate, revine în poarta echipei naţionale după 18 luni spre a apăra într-un meci crucial pentru calificarea la CM '94: contra Cehoslovaciei. Decizia selecţionerului Cornel Dinu atrage însă un dezastru, 2-5, Silvică greşeşte fatal la cîteva goluri, îşi încheie cariera internaţională, iar antrenorul reprezentativei e demis.

Episodul din urmă cu aproape decenii se repetă acum. Piţurcă l-a rechemat pe Lobonţ, la 34 de ani şi 4 luni, după 20 de luni de absenţă, şi îl va titulariza mîine seară cu Elveţia. Diferenţa e că la Lucerna este un amical, dar care se vrea a fi un test edificator pentru preliminariile CM 2014.

"Tinerii să nu dezarmeze"
Silviu Lung (55 de ani) nu pune pe seama crizei portarilor tineri readucerea lui Lobonţ şi consideră convocarea lui benefică: "Chiar dacă are 34 de ani şi nu apără constant la AS Roma, Lobby rămîne un portar valoros şi poate face faţă la naţională. Deşi este mai tînăr decît eram eu cînd am revenit, cred că lui îi va fi mai greu decît mi-a fost mie. Jocul este mult mai rapid acum, iar mingea prinde traiectorii ciudate. Convocarea lui nu trebuie să-i dezarmeze pe goalkeeperii tineri din lot. Au ce învăţa de la Bogdan, mai ales că, din cîte mi-a spus fiul meu, Silviu, este un bun coleg".

"Nu am fost mulţumit de prestaţiile portarilor, au făcut multe greşeli. Lobonţ, chiar dacă nu joacă la AS Roma, are constanţă, iar aportul său poate fi substanţial" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

"Lobonţ are nevoie încredere staff-ului, altfel dacă va greşi la vreun gol, se va spune că e bătrîn şi nu mai poate" (Bogdan Stelea, fost portar România)

E al treilea la AS Roma
Bogdan Lobonţ nu este portar de bază la AS Roma. "Tricolorul" de 34 de ani este considerat a treia variantă, după Stekelenburg şi Curci. Românul are un salariu anual de 800.000 de euro.

77 de selecţii are Lobonţ la "naţională", pentru care a debutat în 1998

489193-caseta-portari-nationala.jpg

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  29 Mai 2012, 11:34

TOT LOBONT E INCA JUPANUL IN POARTA. dupa el pantilimon, lung jr si apoi tatarusanu. dar deocamdata LOBBY E nr 1

Vezi toate comentariile (1)
Comentează