FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mihai Stoichiță, răspuns pentru Gică Popescu: „E crimă dacă vrei să distrugi naționala”

Gică Popescu
Gică Popescu

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2023 12:21 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 14:32

Mihai Stoichiță, directorul tehnic de la FRF, a reacționat după criticile lui Gică Popescu la adresa jocului naționalei României cu Belarus, scor 0-0.

Fostul căpitan al României și al Barcelonei a catalogat jocul echipei lui Edi Iordănescu drept „modest, haotic”. Selecționerul i-a răspuns imediat și l-a acuzat pe Popescu de faptul că spune doar lucruri negative despre națională, iar acum a venit și replica lui Mihai Stoichiță, cel mai important om pe partea tehnică din Federație.

Dorinel Munteanu, DEVASTATOR: „Vai de capul nostru! E dezolant! Edi e un copil, vorbește pentru necunoscători” + „Cum să te iei de Gică Popescu?!”
BELARUS - ROMÂNIA 0-0
Dorinel Munteanu, DEVASTATOR: „Vai de capul nostru! E dezolant! Edi e un copil, vorbește pentru necunoscători” + „Cum să te iei de Gică Popescu?!”

Mihai Stoichiță, despre Gică Popescu: „Nu poți să distrugi echipa națională pentru rezultatul ăsta, e o crimă”

„Nu poți acum să distrugi o echipă pentru un rezultat de egalitate care te ține în joc. E crimă dacă chiar vrei să distrugi naționala. Comentariile ostentative și cele care critică fără fond sunt crimă.

Sunt opiniile unui fost mare fotbalist, dar nu știu dacă este o părere generală ce spune Gică Popescu. Gică Popescu își exprimă opiniile, le respectăm pentru că este democrație, dar asta nu înseamnă că sunt cele mai obiective comentarii.

Nu pot să fiu de acord cu o manieră agresivă pentru că eu niciodată în viața mea nu am folosit o manieră agresivă împotriva echipei românești. Mai ales naționala. Eu și adversarele le-am lăudat. Și pe Dinamo și pe Rapid.

Am jucat fotbal și știu ce este în sufletul unui jucător în care ți se spune că nu a fost un meci reușit. Știm că nu a fost un meci reușit, însă nu este un capăt de țară. Este foarte clară părerea mea. Duminică ai meci cu același grup de jucători. Ce faci? Îi distrugi ca să nu mai ai chiar nicio șansă?”, a declarat Stoichiță, potrivit Fanatik.

Gică Popescu, necruțător cu naționala României: „Totul haotic, la nimereală!”

„Noi creăm situații după ureche. Sunt același mișcări stereotip ale jucătorilor de bandă, care intră în interior, dar fără să văd din partea lor o mișcare în pronfunzime. Toată lumea atacă cu mingea la picior, nimeni nu atacă spațiile! A fost un joc modest, chiar dacă am avut o posesie de 64%. În afară de ocazia lui Stanciu, nu-mi aduc aminte să fi avut vreo ocazie importantă timp de 95 de minute. 

Senzația mea e că toate situațiile pe care le-am avut au venit ca urmare a calității individuale a jucătorilor, nu ca urmare a unor idei de joc. Nu văd nimic colectiv, totul e după ureche. Totul e individual, nu avem o idee comună despre cum trebuie să atacăm și ce trebuie să facem! 

Nu ne-a împiedicat gazonul să atacăm, am ajuns de foarte multe ori în preajma careului, dar totul era haotic, la nimereală, fără să fie ceva gândit, care să pună în valoare jucătorii noștri”, a spus „Baciul”, la Antena 1.

Citește și:

Sorin Cârțu crede că Edi Iordănescu a făcut o mare greșeală: „Nu puteam să-i «spargem» decât așa”
Belarus - România 0-0
Sorin Cârțu crede că Edi Iordănescu a făcut o mare greșeală: „Nu puteam să-i «spargem» decât așa”
Detaliul care l-a scos din sărite pe Ionel Ganea la echipa națională: „Un fel de morții cu răniții! Ce calm, când noi n-avem atacant și nu batem?”
ROMÂNIA
Detaliul care l-a scos din sărite pe Ionel Ganea la echipa națională: „Un fel de morții cu răniții! Ce calm, când noi n-avem atacant și nu batem?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
catta81k1
catta81k1  •  13 Octombrie 2023, 22:32

Crima si ciuma cea mai mare a fotbalului romanesc...sunt acesti oameni care conduc federatia...si isi iau mertul in ficare zi...saptamana...luna...indiferent de rezultate....schimbam antrenorul...dar ei raman...si tot asa de vreo cativa ani buni...dar din pacat nu avem pe altcineva mai competent...sa ma lasati cu hagi si Peterescu..si astia doi de cand au incheiat cu fotbalul...ca cei mai mari jucatori romani...is un apa si un pamant...Fotbalul la fel ca si sportul romanesc....trebuie sa moara...ca sa putem incepe de la zero...deocamadata banii din TV si Primarii...tin fotbalul in viata...de fapt in coma ..de vreo 15-20 de ani...

Mister91
Mister91  •  13 Octombrie 2023, 20:38

Adevarata crima este faptul ca nu am castigat acest meci.

eunescu09
eunescu09  •  13 Octombrie 2023, 18:29

Crima este ce faceți voi cu naționala României nu ca oamenii vorbesc și spun ce au văzut. Sunteți de un dielentanism cumplit, națională României a devenit o batjocura și cine credeți ca merg cu coada pe sus? Tot voi. Aici este crima.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close