FOTBAL  »  NATIONALA  »  REACȚIE

Mircea Sandu, dur cu Edi Iordănescu: „Pe mine nu m-a convins!”

Mircea Sandu / Sursă foto: Ionuț Iordache (Gazeta Sporturilor)
Mircea Sandu / Sursă foto: Ionuț Iordache (Gazeta Sporturilor)

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2024 19:24 / Actualizat marti, 20 februarie 2024 19:48

Mircea Sandu, 71 de ani, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, a oferit câteva declarații „fierbinți” despre Edi Iordănescu și echipa națională, în cadrul podcastului „Poveștile Sportului”, moderat de jurnalistul Ionel Stoica.

La 10 ani de când a părăsit funcția pe care a deținut-o mai bine de două decenii la Casa Fotbalului, Nașu' vorbește degajat despre subiectele de interes din fotbalul românesc. Și nu se sfiește să fie exigent cu selecționerul Edi Iordănescu, omul care a readus România la un turneul final după opt ani de „secetă”.

După ce a insistat să precizeze că „numirea lui Edi la cârma naționalei a fost forțată”, teză pe care a mai înaintat-o și în amplul interviu acordat Gazetei în toamna lui 2022, Mircea Sandu a mărturisit că actualul selecționer încă nu l-a convins în totalitate, adăugând un strop de picanterie peste relația aspră pe care a avut-o de-a lungul timpului cu familia Iordănescu.

Pierdut marcator, oferim recompensă! Dublul golgheter al României, de nerecunoscut: modest la club, e în mare pericol să rateze EURO!
SITUAȚIE
Pierdut marcator, oferim recompensă! Dublul golgheter al României, de nerecunoscut: modest la club, e în mare pericol să rateze EURO!

Mircea Sandu: „Șansa și norocul au fost de partea noastră într-o grupă modestă spre slabă”

„Sincer, aveam niște date că a fost forțată numirea lui Edi ca antrenor al echipei naționale, fiind în dezbatere și Hagi, și Boloni, și Răzvan Lucescu. 

Pe undeva, nu știu dacă a fost o strategie sau nu acoperirea numirii lui Edi Iordănescu prin contactarea celorlalți, dar, știindu-se că Răzvan are o clauză foarte mare, Hagi așa... Boloni a fost singurul care și-a dat acordul, dar, din punctul meu de vedere, el a fost exclus de la început.

Acum, faptul că echipa națională s-a calificat i se datorează într-o proporție covârșitoare lui Edi Iordănescu. Pentru că a venit cu niște principii foarte clare de care s-a ținut. N-a cedat și bine a făcut.

Bravo lui, felicitări, are o performanță extrem de importantă într-o situație în care jocul echipei n-a mers decât în ultimele două meciuri, în care șansa și norocul au fost de partea noastră într-o grupă modestă spre slabă. Pentru că, în afară de Elveția, despre celelalte nu poți spune că ar fi mai bune sau că emiteau pretenții la calificare. Kosovo, Israel, nu mai spun de Belarus, Andorra...”.

Mircea Sandu, dur cu Edi Iordănescu: „Pe mine nu m-a convins!”
Mircea Sandu / foto: GSP

Mircea Sandu: „Să nu credem că ne va fi ușor la EURO!”

Mircea Sandu a continuat: 

„S-au calificat, OK! De pe primul loc, foarte important! (...) Oricum, din punctul meu de vedere eram favoriți să ne calificăm. Cel puțin de pe locul doi. Era Elveția, într-adevăr, care ți-e superioră. Acum, grupa de la Europene...

Să nu credem că ne va fi ușor. Dacă se califică Ucraina, va fi foarte greu să fii pe primele două locuri. Belgia e Belgia, iar pe Ucraina am văzut-o. Are jucători foarte buni, au chinuit Italia, au chinuit și alte echipe mari. 

În mod normal, ar trebui să ne batem cu Slovacia și să vedem dacă putem merge de pe locul 3 mai departe. Dar Ucraina și Belgia sunt peste noi”, a mai spus Sandu, în dialogul cu Ionel Stoica

Mircea Sandu: „Edi Iordănescu nu m-a convins 100%! Am avut mari probleme”

Nașul explică de ce încă nu e dat pe spate de naționala construită de Iordănescu jr.:

„Edi Iordănescu nu m-a convins 100%. Repet, meritul calificării e al lui. 

Dar nu m-a convins, pentru că jocul echipei... Doar ultimele două meciuri (n.r. 2-1 cu Israel și 1-0 cu Elveția) mi-au arătat că se poate ceva. În rest, am avut mari probleme. Pe asta a văzut-o oricine, inclusiv ei.

Ca să te convingă, trebuie să mai parcurgă un drum, să vezi ce se întâmplă în jocul echipei. Vreau să văd că echipa națională a României joacă așa cum o face, spre exemplu... Exagerăm puțin... Manchester City, pass, redublat, pass, răbdare, pătrunderi, revenire. 

Nu-i dau sfarturi fiindcă nu mă pricep, nu sunt antrenor, dar hai să vedem ce se întâmplă. Hai să vedem în preliminariile Mondialului ce se întâmplă, pentru că acolo e puțin mai greu să te califici. 

Dar, primordial, hai să vedem jocul de la Campionatul European, cum ne manifestăm în teren, cum ne desfășurăm în partidele respective, ce rezultate obținem”, a mai spus Sandu, conform sursei citate. 

După părerea mea, singurul jucător e Stanciu. Lasă-l deoparte pe ăsta' mic, că e fundaș central (n.r. Drăgușin). Deocamdată, nici Ianis n-a confirmat. Răzvan Marin e în cădere, Rațiu nu prea joacă, Burcă joacă prin țările arabe. Iar un turneu final e altceva decât în preliminarii. 

Din punctul meu de vedere, doar Stanciu e un jucător care poate să-ți limpezească jocul, finalizează foarte bine și loviturile libere, vede bine jocul.

- Mircea Sandu, fost președinte FRF

VIDEO Mircea Sandu, în toamna lui 2022: "Sunteți prea blânzi cu actuala FRF, cu mine n-ați fost! Pe mine mă dădeați de toți pereții"

Citește și alte știri de actualitate:

Mihai Rotaru îl bagă în ședință pe Ivaylo Petev: „Să vedem ce soluții avem!” + moment delicat petrecut luni: „Bă, ia dați-mi imaginile!”

CNN dezvăluie ce a scris Simona Halep în plângerea împotriva firmei Quantum Nutrition » „Și-a pierdut pofta de viață”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  21 Februarie 2024, 06:12
Postat de parachioara5 pe 20 Februarie 2024, 20:26

...calificarea Romaniei a fost o intamplare fericita ...Stanciu este un depasit din desert ...o sa facem zero puncte la Euro ...ca asa vine randul ...sunt niste legi si in fotbalul acesta ...

ce fumezi?

parachioara5
parachioara5  •  20 Februarie 2024, 20:26

...calificarea Romaniei a fost o intamplare fericita ...Stanciu este un depasit din desert ...o sa facem zero puncte la Euro ...ca asa vine randul ...sunt niste legi si in fotbalul acesta ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează