FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIECHTENSTEIN - ROMÂNIA

VIDEO Rădoi pleacă de la națională: „Am luat decizia finală. Îmi asum eșecul din campanie”

Mirel Rădoi +44   FOTO
Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 noiembrie 2021 21:20 / Actualizat duminica, 14 noiembrie 2021 22:40

Mirel Rădoi (40 de ani) a anunțat că renunță la postul de selecționer după victoria României cu Liechtenstein, scor 2-0. „Tricolorii” au încheiat grupa J pe locul 3 și au ratat barajul pentru Cupa Mondială. 

„Este ultima conferință de presă ca selecționer. Am luat decizia, cred că e normală dacă nu am reușit să mă clasez pe primele două locuri. Pentru mine lucrurile sunt clare, cred că este cel mai bun lucru pe care-l pot face, să-mi asum eșecul prin a nu continua. Nu există o demisie, contractul se încheie. Am luat decizia finală de a nu continua. Nu mi-a fost ușor. Le-am comunicat băieților”, a spus Rădoi la conferința de presă. 

El a afirmat că ar fi plecat chiar dacă România ar fi încheiat campania pe locul 2. 

Dacă în mare parte vor fi convocați aceiași jucători, cine va veni va trebui să abordeze de maniera aceasta jocurile. Dacă va aduce alți jucători, poate avea și altă idee de joc, dar acești jucători sunt obișnuiți după doi ani și jumătate cu aceste principii de joc. Cred că jucătorii au făcut, în mare parte, ceea ce noi le-am cerut.

Nu am îndeplinit condiția necesară pentru a continua, să prindem primele două locuri. Asta a fost durata contractului, eu vedeam lucrurile pe o perioadă mai lungă și cred că cine va veni ar trebui să aibă un mandat mai lung. 

Pentru baraj eram pregătiți, dar pentru o Cupă Mondială cred că nu. Dar cine nu și-ar fi dorit să fie acolo? Noi am vrea să fim prezenți la toate turneele finale, trăim de 24 de ani cu speranța unei noi campanii. Trăind cu speranța asta nu facem decât să creăm iluzii oamenilor. Realitatea fotbalului românesc e Campionatul European din 2024. 

FRF trebuie să fie la fel de inspirați cum au fost și cu mine când m-au adus la echipa de tineret, apoi la echipa mare, chiar dacă nu am reușit să ne calificăm la acest baraj. Din informațiile pe care le am, din discuțiile cu ei, vor să numească un antrenor român.

În momentul de față, nu mă întorc la FCSB. Nu știu, totuși, ce se va întâmpla peste o săptămână. Am mai fost o dată, m-am certat cu nașul, ne-am împăcat. Mă duc a doua oară, să ne certăm iar? 

- Mirel Rădoi

E oficial: record negativ all-time al echipei naționale a României
ROMÂNIA
E oficial: record negativ all-time al echipei naționale a României

Mirel Rădoi, despre meciul cu Liechtenstein

Anterior, Rădoi declarase la Pro X

„Am avut ceva speranțe din partea cealaltă, apoi erau șanse foarte mici. Important este felul în care ne-am prezentat noi, chiar dacă am întâlnit o echipă slabă. Am aratat foarte multe ocazii, scorul putea fi mult mai mare. În concluzie, dacă stau să mă gândesc la campania trecută de Mondial, cred că e un plus. 

Îmi mențin opinia, din punct de vedere profesional această campanie este un eșec pentru mine. Pentru jucători e un plus față de campania trecută, terminată pe 4. Lucrurile trebuie continuate treaptă cu treaptă, dar numai în sus. 

Mai mari emoții am avut din partea cealaltă, la partida noastră problema era când aveam să marcăm. Era foarte greu să primim gol, chiar dacă adversarul trimite mingi spre careul nostru. Sunt bucuros că băieții au răspuns bine, chiar dacă avem o doză mare de dezamăgire după partida cu Islanda”, a spus selecționerul, care a amintit de semieșecul cu Islanda, decisiv în ratarea barajului:

„Cu Islanda am fi câștigat dacă am fi jucat cu spectatori. Ar fi adus un plus de motivație față de ceea ce s-a întâmplat fără spectatori. Dar ăsta nu este un motiv pentru care nu am câștigat cu Islanda”. 

Mirel Rădoi: „Mă văd antrenând în România”

Concluziile lui Rădoi la finalul campaniei de calificări? „Sunt multe lucruri pozitive, cel mai negativ că nu am obținut măcar locul 2. Locul 1 era greu într-o grupă cu Germania. Am reușit în mai multe meciuri să punem amprenta pe ce am vrut. S-a reușit schimbul de generație, mai sunt jucători care pot ajunge aici. Sali, Screciu, Racovițan, Drăgușin dacă va continua să fie la fel de modest precum anul trecut. Plus alți jucători talentați de la U21, U20, care pot face pasul. 

Următoarea campanie de calificare pentru EURO poate fi una accesibilă pentru România, mai ales dacă în campania de Liga Națiunilor nu se va pune presiune pe jucători”.

Întrebat dacă România se va califica la un turneu final în următorii 10 ani, Rădoi a spus: „Sper că da, să nu mai fie încă o perioadă așa lungă. Sper ca lucrurile să continue altfel, iar eu cred că au început. Sunt jucători tineri cu foame de rezultate, au nevoie de susținerea noastră și a voastră. Cred că trebuie susținuți, așa cum îi creștem îi vom avea apoi. O mare parte dintre ei sunt conștienți când greșesc, dacă le mai arătăm și noi, ajung să aibă o barieră mentală la meciurile importante”. 

Îmi pare rău de Edi (n.r. - Iordănescu, care a plecat de la FCSB), suntem prieteni, știu cum lucrează. Cred că FCSB ar fi fost o candidată serioasă cu el la campionat. Mă văd antrenând chiar și în România, atât timp când va exista un contract foarte clar, nu am de ce să nu antrenez în România. Fotbalul e o pasiune prea mare ca să pot refuza. 

Să antrenez România este probabil cea mai frumoasă experiență pentru mine, în această poziție pe care foarte mulți antrenori și-o doresc. Chiar și acum, în timpul meciului, auzeam cum spectatorii îmi sugerau schimbări, un alt sistem.

- Mirel Rădoi, selecționer România 

Liechtenstein - România, preliminarii CM 2022 
(foto: Raed Krishan/GSP)
Liechtenstein - România, preliminarii CM 2022 
(foto: Raed Krishan/GSP)
Liechtenstein - România, preliminarii CM 2022 
(foto: Raed Krishan/GSP)
Liechtenstein - România, preliminarii CM 2022 
(foto: Raed Krishan/GSP)
Liechtenstein - România, preliminarii CM 2022 
(foto: Raed Krishan/GSP)
+40 FOTO

Mai multe știri despre Liechtenstein - România: 

Enes Sali a devenit cel mai tânăr „tricolor” din istorie! În ce minut a intrat cu Liechtenstein

Dennis Man a tras concluziile după finalul campaniei: „Probabil trebuia mai multă muncă”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (56)
ovdiu
ovdiu  •  15 Noiembrie 2021, 13:10

Nici în ceasul al 13-lea Rădoi nu realizeazî că nu toți suntem ***. El nu pelacă pt că așa a decis, ci pt că nu mai are contract. La infantuarea lui cu siguranță ar fi rămas dacă i se propunea. oricum se crede cel mai tare antrenor în viață. Cică ,,îmi asum eu eșecul”. Dar eșecul cui ar putea fi??? Rădoi trebuia să plece după rușinea din Armenia. Da, atunci ar fi plecat el. Acum a ajuns la final de drum. Un drum la finalul căruia rămânem cu 5 atacturi inițiate de la portar, cu treu aruncări de la margine spre înainte și cu două verticalizări. În rest cu nimic. Ba da, cu un antrenor de 2 lei, infatuat, arogant și prost pregătit, care mai și râdea ca un gâgă la ultima conferință. Măcar să fi avut decența să fi afișat o mimă tristă.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  15 Noiembrie 2021, 12:10

De departe cel mai prost antrenor pe care l-a putut avea Romania de cand este afiliata la FIFA si UEFA. Intr-o perioada scurta a reusit sa surclaseze pe toti ceilalti.

goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  15 Noiembrie 2021, 09:47

Nu cred ca e întâmplătoare plecarea *** Iordănescu de la fcsb . Cred ca el vine selecționer , asta e feelingu

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (56)
Comentează