FOTBAL  »  NATIONALA  »  MUNTENEGRU - ROMÂNIA 2-0

EXCLUSIV L-a „citit” pe Chiricheș după 20 de minute: „Nu și-a asumat niciun duel! Lipsă de personalitate, un fricos”

Vlad Chiricheș // foto: Imago Images +33   FOTO
Vlad Chiricheș // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 iunie 2022 08:43 / Actualizat duminica, 05 iunie 2022 10:52

Marcel Pușcaș (61 de ani) a analizat înfrângerea României din Muntenegru, scor 0-2. Președintele de la FCU Craiova l-a caracterizat pe căpitanul Vlad Chiricheș, care a greșit la cele două goluri, drept „un jucător cu lipsă de personalitate, fricos”.

  • Muntenegru a înscris ambele goluri din meciul cu România în urma unor faze care l-au avut în prim-plan pe Vlad Chiricheș, căpitanul „tricolorilor”. La prima reușită, Chiricheș a pierdut mingea la marginea propriului careu. De acolo a pornit faza golului.
  • La a doua reușită, Chiricheș a „comis-o” flagrant: a ratat balonul în propriul careu. De acolo, Radunovic i-a pasat unui coechipier și a rezultat golul.

Marcel Pușcaș l-a simțit pe Chiricheș predispus la greșeli încă din prima parte a meciului. Președintele clubului FCU Craiova a observat o reținere a stoperului de la Sassuolo în duelurile cu adversarii.

Cornel Dinu pune tunurile pe selecționer după eșecul rușinos din Muntenegru: „Mai bine îți dai demisia, dacă e așa! Criteriile angajării sale nu țin de fotbal”
MUNTENEGRU - ROMÂNIA
Cornel Dinu pune tunurile pe selecționer după eșecul rușinos din Muntenegru: „Mai bine îți dai demisia, dacă e așa! Criteriile angajării sale nu țin de fotbal”

Marcel Pușcaș: „Chiricheș, fricos! Nu și-a asumat duelurile aeriene”

„Premisele acestor greșeli s-au văzut în primele 20 de minute, atunci când nu a făcut vreo 3-4 intervenții pe care trebuia să le facă în careu. Mă refer în special la jocul aerian. Au dat muntenegrenii cu capul și din stânga lui, și din dreapta lui, și de peste el!

Era tot timpul în acea zonă, e adevărat, dar nu și-a asumat duelurile aeriene. La așa-zisa lui experiență, mă întreb de ce. Este o carență care există de vreo 8 ani, de când joacă în echipa națională.

Am spus-o și în urmă cu 6 ani, pe vremea lui Daum, când eram la Federație: «Nu e fundaș central, bagă-l mai în față, dacă tot vrei să-l folosești». Este un jucător cu mari carențe de plasament, chiar cu o lipsă de personalitate și cu frică. Este un jucător fricos!

Nu spun treaba asta cu răutate, dar când pui banderola pe brațul unui jucător trebuie să însemne ceva pentru grupul respectiv. Nu neapărat experiență, ci un spirit! Dar spiritul demonstrat de el este cel al unui jucător care conduce grupul spre înfrângeri.

Este părerea mea. Prin spiritul de luptă, de învingător, îi poți cataliza pe colegi. Edi l-a găsit căpitan și pe acel post, dar trebuia să-l schimbe. 4-5 selecționeri au văzut în acest Vlad Chiricheș liderul echipei naționale”, a declarat Marcel Pușcaș la GSP Live.

Marcel Pușcaș, după Muntenegru - România: „Nu știu ce perspective avem”

„Aspectul jocului, deloc plăcut! Nu știu ce perspective avem. La noi se spune tot timpul că avem noi începuturi. OK, am început din nou. Cele două meciuri amicale (n.r. - 0-1 cu Grecia și 2-2 cu Israel în martie) trebuia să tragă un semnal de alarmă.

Să nu uităm că muntenegrenilor le-au lipsit vreo 3 jucători importanți în această seară, astfel că rezultatul e și mai dezastruos. Dar nu rezultatul în sine e important, ci jocul.

Nu am demonstrat mai nimic, a avut Alibec singurul șut pe poartă. În rest, nimic! Dominați la mijlocul terenului, la duelurile 1 versus 1. Așa arătăm acum...”, a mai precizat Pușcaș.

  • Partidele Bosnia - România (7 iunie) și România - Finlanda (11 iunie) vor fi transmise de Antena 1;
  • Meciul retur cu Muntenegru, 14 iunie, va fi televizat de Prima TV.

Ce a declarat Vlad Chiricheș după Muntenegru - România 2-0

Îmi asum întreaga responsabilitate, greșelile mele au costat echipa, cred că de asta am pierdut. Ei nu și-au creat multe ocazii, jocul nu a fost extraordinar. 

Îmi pare rău pentru jucători, sper să nu-i afecteze foarte mult, iar în Bosnia să facem un joc mai bun și echipa să câștige.

Clasamentul în grupa României din Nations League

ECHIPĂPUNCTE
1. Muntenegru3
2. Bosnia1
3. Finlanda1
4. România0
  • S-au jucat: Finlanda - Bosnia 1-1, Muntenegru - România 2-0;
  • Urmează: Bosnia - România (marți, 21:45), Finlanda - Muntenegru (marți, 19:00).

Mai multe știri despre Muntenegru - România 2-0:

Un jucător iese din schemă după Muntenegru - România » Iordănescu: „Din păcate, e grav”

Nu toți „tricolorii” l-au dezamăgit pe Ilie Dumitrescu: „Singurii care s-au ridicat la un nivel bun”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
Syryus
Syryus  •  05 Iunie 2022, 12:46

Cine și de ce insistă și insistă și insistă cu Cherecheș ???!!!

roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  05 Iunie 2022, 12:37

Uitati'va la facea Chiriches la faza golului 2....statea in fund pe gazon cu mainile pe genunchi si admira faza muntenegrenilor. Halal capitan

vasileroaita
vasileroaita  •  05 Iunie 2022, 11:37

Marcel Puscas are dreptate! Asa a "jucat" Chiriches toata cariera lui!! Cel mai slab fundas din istoria Romaniel, Angliei si a Italiei!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează