FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mutare de bun augur » Anghel Iordănescu e singurul selecţioner care a calificat ”naţionala” din mers

Articol de , - Publicat luni, 27 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 26 octombrie 2014 23:27

În afară de preliminariile CM '94, de fiecare dată cînd prima reprezentativă a avut parte de o schimbare pe banca tehnică pe perioada unei campanii, "tricolorii" au ratat calificarea.

În 1993, Anghel Iordănescu a preluat "naţionala" după o înfrîngere cu 5-2 împotriva Cehoslovaciei, Cornel Dinu aflîndu-se atunci la cîrma primei reprezentative. "Generalul" a dus echipa la CM din SUA, unde România a bifat cea mai bună performanţă la un turneu final, sferturile de finală.

De la acel episod, orice modificare a selecţionerului în timpul desfăşurării unei campanii a reprezentat un eşec pentru "naţională". Mai întîi, Hagi a ratat calificarea la CM din 2002 după ce l-a înlocuit la mijlocul campaniei pe Ladislau Boloni, pentru ca patru ani mai tîrziu, Piţurcă să aibă aceeaşi soartă în prel. CM din 2006, după ce îl înlocuise pe "General" la mijlocul drumului.

Rocada Piţi - Lucescu
Răzvan Lucescu a venit la "naţională" în iunie 2009, la jumătatea campaniei pentru Mondialul din Africa de Sud. Lucescu jr. l-a înlocuit atunci pe Victor Piţurcă şi prima reprezentativă a eşuat în a se califica, după un egal cu Austria şi o înfrîngere dureroasă la Belgrad (5-0).

Ultima "păţanie" s-a consumat chiar înaintea CE 2012, cînd, de data aceasta, Piţurcă a preluat ştafeta de la Răzvan Lucescu şi "naţionala" a rămas acasă.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
merace
merace  •  27 Octombrie 2014, 17:37

probabil pe moment e cea mai buna alegere, mai ales ca Iordanescu a mai avut succese mari, si cu nationala, si cu Steaua - in marea finala cu Barcelona din 1986. Hai Romania!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează