FOTBAL  »  NATIONALA  »  FLORENTIN PETRE PLEACĂ SĂ JOACE ÎN CECENIA

“Nu mi-e frică , mi-a murit moartea!”

Articol de GSP - Publicat joi, 03 iulie 2008 00:00

Mijlocaşul de 32 de ani va evolua în următorii doi ani la Terek Groznîi, în prima ligă din Rusia.

– Florentin, vei juca la Groz­nîi?
– Da, e aproape sigur. Con­trac­tul e gata făcut, cluburile s-au în­ţe­les, mai rămîne doar ca eu să sem­nez înţelegerea. Cel mai probabil, mîi­ne se va clarifica totul pentru că am să mă întîlnesc cu conducătorii clubului.

– Ştii că în Cecenia este o zonă plină de conflicte?
– Da, dar eu mă duc la fotbal, nu la război! Meseria mea este de fotbalist, nu mă duc să mă bat cu nimeni!

– Totuşi, nu ţi-e frică ?
– Nu, de ce să-mi fie frică? Nu ai aflat că mie mi-a murit moartea cînd m-am electrocutat şi am avut acele probleme? Sînt un învin­gător, nu cunosc cuvîntul teamă!

– Dacă pleci la Groznîi, crezi că o să mai fii convocat la “na­ţională”?
– Şi dacă jucam în altă parte, îmi garanta cineva că o să mai fiu chemat? Să fiu eu sănătos, să joc bine la noua echipă şi să marchez multe goluri! Dacă o să am evoluţii bune, sigur nu voi fi lăsat pe dina­fară! Joc în campionatul Rusiei, echipă care a evoluat în semifinale la Euro şi aţi văzut că aproape toţi fotbaliştii lor erau din cam­pio­na­tul intern!

– A fost vorba şi de bani?
– Normal! E vorba de o sumă fru­moasă! Nu mai am 20 de ani să vi­sez cu ochii deschişi să mă trans­fer la Real Madrid!

300.000 euro i-a costat pe cei de la Groznîi transferul lui Petre de la ŢSKA Sofia

400.000 euro va fi salariul anual al lui Florentin Petre la Terek Groznîi

Atentatele sunt la tot pasul

Cecenia este o regiune a Federaţiei Ruse cu statut de republică. Zona este una dintre cele mai periculoase din Europa, fiind cunoscută mai ales datorită atentatelor puse la cale de separatiştii care luptă pentru independenţă. Războiul dintre separatişti şi trupele ruse s-a încheiat abia în anul 1996, acesta durînd mai bine de cinci ani. Terek Groznîi este nou-promovată în prima ligă din Rusia, iar după 10 meciuri disputate ocupă poziţia a noua în clasament, cu 12 puncte.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
 •  03 Iulie 2008, 13:39

Razboiul inkeiat in 1996 este cunoscut in Rusia ca "Primul razboi din Cecenia". Al doilea s-a inkeiat in 2003. Aceste razboaie se vor inkeia definitiv numai dupa castigarea independentei (trebuie sa-i cunosti pe ceceni) adica, vor mai fi destule!

 •  03 Iulie 2008, 10:17

pai cecenia e in rusia bre. ca nu si-au castigat razboaiele de independenta.

 •  03 Iulie 2008, 09:29

grognii parca era capitala ceceniei,sau cecenia e in rusia?ia spune-mi mey ziaristule!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează