FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Încă o dovadă de profesionalism din era Mircea Sandu: Piţurcă are contract pînă 2016 din cauza unei secretare care a tastat greşit!

Articol de - Publicat duminica, 21 septembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 21 septembrie 2014 11:25

FRF ar putea fi obligată să îl păstreze pe Piţurcă şi după încheierea preliminariilor pentru Euro 2016, chiar în cazul unei necalificări, din cauza unei greşeli de redactare a contractului, ce se va încheia în 2016, în loc de 2015.

Conceperea contractului lui Victor Piţurcă a fost, cu siguranţă, unul dintre cele mai importante momente din ultimii ani de la Federaţia Română de Fotbal, în epoca lui Mircea Sandu. Cu toate acestea, documentul oficial conţine o eroare incredibilă, care ar putea costa Federaţia 400.000 de euro, valoarea pe un an a contractului selecţionerului României.

Despre ce este vorba? Înaintea semnării contractului, Mircea Sandu şi Victor Piţurcă au convenit asupra unei înţelegeri pînă în toamna lui 2015, moment în care preliminariile pentru Euro 2016 vor fi terminate.

În cazul în care România ajunge la European, contractul urma să se prelungească pe perioada turneului final. Dar în contractul lui Piţurcă înregistrat oficial, data de expirare a contractului e alta, 30 noiembrie 2016, moment în care Europeanul se va fi terminat de mult, grupele de calificare pentru Cupa Mondială din 2018 vor fi stabilite, iar România va fi jucat deja unul sau două meciuri din preliminariile pentru turneul din Rusia!

Mircea Sandu a dezvăluit cum s-a putut întîmpla acest lucru. Persoana responsabilă cu redactarea contractului a greşit anul în care acesta se încheie: în loc de 2015, a trecut 2016. Iar cei care au citit şi semnat respectivul act, adică membrii conducerii FRF de atunci şi Victor Piţurcă, nu au remarcat eroarea!

Această greşeală i-ar putea costa enorm pe cei de la Federaţie, mai precis 400.000 de euro, dacă România va rata calificarea la Euro.

Piţurcă, în cazul în care nu va renunţa de bună voie la contract, va încasa pur şi simplu salariul pe încă un an pentru a disputa partide amicale şi maximum două meciuri din preliminariile pentru Campionatul Mondial!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
sexilian
sexilian  •  22 Septembrie 2014, 07:47

mizeria hotilor liberi

dchldiu
dchldiu  •  21 Septembrie 2014, 21:01

Si juristul Federatiei n-a mai citit inca o data contractul inainte de semnare, tocmai pentru a verifica termenii critici ai contractului? Putin probabil... sunt barbi consacrate de Nashu'. Cat de prosti ne crede? Daca e dupa el, am putea sa zicem mersi ca secretara n-a gresit cu un zero in plus la salariul selectionerului.

sakamoto
sakamoto  •  21 Septembrie 2014, 20:19

Din greseala in greseala, spre victoria finala! Pleaca Base, vine Johannis si Justitia va face ca multele greseli din fotbalul Mafiot romanesc, sa fie taxate. Nu poti face ca din greseala, sa dispara fotbalul juvenil din Romania, nu se poate face ca numitele campioane de carton, sa cistige campionate cu japca, nu se poate ca Mafia sandinista sa agoniseasca in cei 24 de ani, sume de bani uriase, de sute de milioane de euro. Multe mari greseli care trebuie platite de faptasi. Bietul roman care a muncit o viata intreaga, traieste de azi pe miine dintr-o pensie sau salariu de 7-800 ron, iar Mafiotii din fotbal, stau pe gramezi de sute milioane de euro. Este cinstit? Pina cind?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează