FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA

Piţi, pe modelul campioanei mondiale! » România şi Spania au avut singurele loturi bazate pe 9 fotbalişti de la acelaşi club

Chiricheş, Pintilii, Rusescu, Popa şi Gardoş (de la stînga), cinci dintre cei 9 stelişti de la
Chiricheş, Pintilii, Rusescu, Popa şi Gardoş (de la stînga), cinci dintre cei 9 stelişti de la "naţională"

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 27 martie 2013 11:08

Exceptînd Macedonia, toate celelalte 33 de "naţionale" care au evoluat în preliminariile europene ale CM 2014 au avut minimum doi reprezentanţi de la aceeaşi echipă!

Steaua şi Barcelona nu sînt doar liderii autoritari din Liga 1 şi Primera. Cele două echipe împart şi un record inedit: au cei mai mulţi fotbalişti selecţionaţi la o singură echipă naţională! Ambele au cîte 9 fotbalişti în reprezentativele României şi Spaniei.

Trend-ul european în selecţie
În clasament se observă anumite tendinţe. Unele "naţionale" se bazează pe fotbalişti de la cluburi extrem de puternice din campionatele mari: Italia îşi trage seva de la un Juventus în formă, 7 fotbalişti, Franţa marşează cu jucători de la PSG, 4 la număr. O altă variantă e cea a echipelor mici, care nu au stranieri la dispoziţie, precum Andorra ori Azerbaidjan.

Triumvirat ucrainean, cosmopolita Macedonie
Unii selecţioneri se bazează pe scheletul "granzilor" din campionatul intern. E cazul Ucrainei, unde Dinamo Kiev, Dnepr şi Şahtior dau, fiecare, cîte 6 fotbalişti la "naţională"! La polul opus e Macedonia.

13 "naţionale" europene se bazează pe jucătorii unei echipe străine

Steliştii României: Tătăruşanu, Gardoş, Chiricheş, Bourceanu, Pintilii, Ad. Popa, Chipciu, Tănase, Rusescu

"Catalanii" Spaniei: Valdes, Pique, Jordi Alba, Xavi, Iniesta, Fabregas, Busquets, D. Villa, Pedro

565207-jucatori-echipe.jpg

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (7)
drack009
drack009  •  27 Martie 2013, 14:14

Diferenta dintre Spania si Romania ? Spania campioana mondiala - Romania campioana in fata televizorului Spania bate Franta in deplasare - Romania isi ia 4 de la Olanda in deplasare Spania 9 campioni mondiali si castigatori ai CL - Romania 9 oi castigatoare de nutret ptr la iarna

utaaradan
utaaradan  •  27 Martie 2013, 12:43

ce comparatii timpite !

daniaania
daniaania  •  27 Martie 2013, 12:38

a facut ce a vrut acest ratat de antrenor,trebuie dat afara repede, si adus un profii, altfel ne bat ungurii si turcii de vb. singuri..!! Afara cu el....scurt!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează