FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KAZAHSTAN, JOI, 21:45, TVR, GSP.RO

Pițurcă, declarații tăioase în serie despre națională: "Selecționer numit politic"

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat marti, 03 octombrie 2017 20:55

Victor Pițurcă, fost antrenor la prima reprezentativă, a avut o serie de declarații tari în studioul TV Telekom Sport despre echipa națională.

Acesta a vorbit detaliat despre instalarea lui Cosmin Contra în funcția de selecționer al primei reprezentative, despre actualul președinte al Federației și pe cine ar vedea înlocuitor la FRF și l-a atacat pe Iordănescu: "Eu am dus naționala în primele 10, el doar a fost numit politic!". 

1. "Daum nu AVEA TREABĂ CU MESERIA"

"Era normală debarcarea lui Daum. Totuși, cred că era corect față de Daum ca acest lucru să se întâmple după ultimul meci din preliminarii. Oricum, s-a demonstrat că el nu e un bun selecționer. Nu avea nimic în comun cu această funcție!"

2. "CONTRA MI-A CERUT SFATURI"

"Pentru Contra e o meserie nouă. E complet diferit să fii selecționerul naționalei. E într-o funcție nouă, să vedem cum va gestiona situația. Nu va fi simplu. Contra mi-a trimis un mesaj, a vrut să vorbească cu mine. Am avut o discuție simplă cu el, i-am spus în mare despre ce e vorba ca selecționer. Va fi atacat din toate părțile pentru că toată lumea se pricepe la fotbal în România.

E foarte dificil să fii selecționer al naționalei pentru că materia umană și cea fotbalistică sunt reduse. În primul rând, selecționerul trebuie să facă selecția foarte foarte bine să simtă momentul potrivit, să simtă jucătorii. De pildă, eu făceam selecții foarte bune."

3. "NUMIRE DE FAȚADĂ"

"N-are nicio legătură Comisia Tehnică cu alegerea noului selecționer, totul a fost doar de fațadă. Tot președintele FRF și apropiații săi au luat decizia."

4. despre posibilitatea de a mai antrena naționala:

 "Nu voi accepta să mai fiu selecționer cu actuala conducere a Federației, deci n-avea sens să fiu pe lista posibilor înlocuitori ai lui Daum. Mi-am exprimat foarte clar această decizie

Nu am răutate sau dușmănie cu Burleanu, dar eu îmi doresc în fruntea Federației oameni de fotbal, nu persoane venite din alte sfere ale societății noastre puse în funcție cu japca în detrimentul unor persoane de fotbal. Vreau ca FRF să fie condusă de oameni de fotbal. S-ar putea să mai fiu selecționer în viitor."

5. SE IMPLICĂ în ALEGERILE FRF:

"Actuala conducere a Federației nu e susținută de nimeni, degeaba spun Porumboiu sau Dragomir că va rămâne. Burleanu nu mai e susținut de absolut nimeni, nici de politic.  Dacă e nevoie să fac eforturi să conving lumea pentru viitoarele alegeri pentru a vota pe cineva, voi face și acest lucru."

6. "Iordănescu a fost numit politic"

"Ne plângem că nu mai avem jucători, dar eu am avut jucători?  Naționala a ajuns în primele zece ale lumii datorită mie, nu lui Iordănescu! Iordănescu a fost pus tot politic, cum să se mai întoarcă la națională după 12 ani altfel decât politic? Mă implora să nu plec și după ce am plecat a devenit antrenor".

7. Despre posibila venire a lui Mutu la FRF:

"Nu mi s-ar părea o mutare bună. N-are ce căuta la Federație. N-am vorbit cu el, dar dacă voi avea ocazia îi voi spune. El e un timp mult mai inteligent de atât."

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
109097349745292
Cici Demedici  •  04 Octombrie 2017, 10:29

...borcan de zacusca la nationala. contra a dezamagit prin lasitatea de cum a plecat necerindu-si scuze pentru dezastrul lasat ca mai apoi sa se dezica de a fi ciine pe viata ce era cu doar doua saptamini in urma. oamenii astia sint indrumati in viata de ambitia prostului nu de vointa nu de talent de arta in meseria lor. karma negativa este acolo si -l va urmari. poate va cistiga dar urit. apoi dupa prima infringere va ramine a prostul cu motivatia lui la care si ciinii vor ride de el. pentru ca nu este un structuralist gen rednic de exemplu. preia si rupe vreo doua , trei ziduri si daca nu ii iese cade la pat amortit asa ca in piesa lui pink floyd "confortable numb" . asa ca domnule pitura, iordanesti, contrari si altii de pe margine ca ala cu nume predestinat de este luat de cap fiind pe locul doi in turcia uitind a se va clasa cam rau la fial va rugam noi sa mai taceti din melitza aia si doctele voastre sfaturi. nu ati facut nimic. au fost sportivi care au facut dar nu in tara unde sint citeva sporturi unde s-au adus cupe. voi ati zguduit-o si ati visat la smecherii si *** urite si proaste. restul nu uitati ca fotbalul se mai joaca si cu capul . si daca este gol paradoxul este ca nu veti da gol... haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

109097349745292
Cici Demedici  •  04 Octombrie 2017, 10:23

sti erau citiva prin cenaclul paunescian care se duceau la distinsul mort inainte de termen spunind asa " aseear ne-am distrat copios cu "x" care spunea bancuri cu ceausescu si va imita colosal." asa si cu tine piturca spui asa de nevinovat ca te-a sunat contra incit lasi sa se inteleaga ca ti-a cerut si echipa si cum sa faca si daca se poate sa ii ti si o rugaciune de intarire apoi ce dracu mantre faceai tu inainte de meci. ce ai vrut sa spui? ca esti inca intrebat? ca ai reprezentat ceva? pina nu vine ceva concret cel putin prin joc daca nu prin cupe toti antrenorii romani ramin niste fantome. te laudai mai ieri ca tie ti se datoreaza locul fruntas al nationalei la un moment dat. tinind cont ca esti pirnaiasi si pus acolo de surorile kessler adica dragomir si samdu si ei puscariabili unul chiar fiind la "panda" ceva timp apoi mare pokerist pervers si artizan de cacealmale ma face sa cred ca ramii un individ neuronless si niciodata cu staif dat fiind si grupul etnic din care provii iar scoala de *** facuta la fc scornicesti impreuna cu buha de dragomir. nu , nu sint omul lui burleanu sint departe de tara ba chiar comunistii mi-au luat cam tot pe cind tu ai fost de succes. puteam sa fiu si eu in ale mele dar am plecat refuzind sa fiu gluga de cocean sau coada de matura. in lumea in care va invirtiti voi astia care plesniti de fotbal imi este sila ca doar papagalii mai pun botul la ceva. nu i-au apararea lui conta care se ducea si pentru un b

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

887888274661367
Pompiliu Bota  •  04 Octombrie 2017, 08:51

Nea Puiu a obtinut cele mai mari rezultate la nationala cu un joc ofensiv; locul 2. Jenei, 3. Angelo Niculescu, 4 Piturca. Toti ceilalti si-au batut joc de de noi !

Vezi toate comentariile (19)
Comentează