FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA, 15 NOIEMBRIE, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE RTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Victor Piţurcă e încă nehotărît în privinţa formulei de start în Grecia-România: Bogdan Stancu sau Cristi Tănase?

Stancu și Tănase, foști colegi la Steaua, se bat pe același post în ”națională”
Stancu și Tănase, foști colegi la Steaua, se bat pe același post în ”națională”

Articol de - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 noiembrie 2013 13:56

Bogdan Lobonţ s-a mişcat bine la şedinţa de ieri, Ciprian Tătăruşanu nu s-a antrenat, resimţind încă dureri la spate. Linia din spatele lui Marica e marele semn de întrebare: Torje-Cociş-Stancu sau Cristi Tănase ar fi varianta la zi.

"Tricolorii" au avut antrenament ieri dimineaţă la Mogoşoaia, iar astăzi pleacă spre Atena. De la şedinţa de pregătire a absentat Ciprian Tătăruşanu, care a acuzat de luni probleme lombare, în urma cărora a fost convocat de urgenţă Costel Pantilimon.

Bogdan Lobonţ rămîne favorit la titularizare pentru turul cu grecii, tonusul şi concentrarea pe care i le va evalua Piţi în puţinul timp rămas pînă la start urmînd să confirme alegerea.

Ciprian Tătăruşanu: inapt sau menajat?
Absenţa stelistului Ciprian Tătăruşanu de la pregătire ar indica faptul că bătălia reală pentru titularizare la Atena se dă între Costel Pantilimon (Manchester City) şi Bogdan Lobonţ (AS Roma), cu al doilea sprijinit de mai multe argumente în viziunea selecţionerului. Numai că, la conferinţa de presă de ieri, Alexandru Măţel (Astra Ploieşti) a aruncat bomba la Mogoşoaia: "Tătăruşanu este mult mai bine acum şi cred că va juca vineri seara!".

E greu de presupus însă că Victor Piţurcă, tipul de antrenor care riscă minim, cu atît mai mult la aceste meciuri cruciale, va miza pe un fotbalist nerefăcut complet sau apt cu doar cîteva zeci de ore înainte de meci.

Gardoş s-a aprins
Dacă Alexandru Măţel, Dorin Goian şi Răzvan Raţ sînt puncte fixe în apărare, iar absenţa lui Vlad Chiricheş s-a rezolvat în proporţie de 90%. Florin Gardoş e extrem de motivat, vrea să arate că îl poate înlocui pe Vlad nu doar la Steaua, ci şi la nivelul superior.

Cu mai puţină experienţă, Găman, soluţia de compromis, va rămîne cel mai probabil pe bancă.

Şi închizătorii sînt aproape siguri: Alexandru Bourceanu şi Costin Lazăr, adică determinare şi cunoştinţele pe care fotbalistul lui PAOK le are despre cei mai mulţi dintre adversarii de pe Karaiskakis.

Cel mai probabil Bogdan Stancu
În avanposturi, Ciprian Marica (Getafe) va juca din start, dar linia din spate e încă "în şantier". Selecţionerul Victor Piţurcă a spus că-şi doreşte o prestaţie de tipul Juventus în 3-0 cu Napoli, partidă din week-end. Ideea se traduce astfel: să forţăm marcarea unui gol în prima repriză la Atena, apoi să ne apărăm cu toată echipa şi să contraatacăm asemenea.

Pentru acest scenariu, Piţi e tentat la mijloc de formula Torje-Cociş-Stancu. Urmînd ca Alexandru Maxim sau Cristi Tănase să apară în repriza secundă în locul "Motanului", pentru viteză şi contre, lansări şi tehnică.

Ar fi trei argumente principale:
- Gabi Torje e dinamic şi ofensiv în flancul drept, dinamizăm atacurile încă din start
- Răzvan Cociş întăreşte mijlocul, ajută şi la recuperare, poate activa în ambele jumătăţi ale terenului
- Bogdan Stancu şi Ciprian Marica se înţeleg bine, primul a înscris în week-end şi poate forţa golul şi la Atena

Planul B: Dodel!
Ar fi o şansă ca în formula de start să apară însă Tănase, şi nu Stancu. "Dodel" are mai multe dueluri la nivel înalt, e peste Stancu la nivel defensiv, plus că o execuţie tehnică de-ale lui ar putea declanşa scenariul favorit pentru Piţi. Şi în această variantă, Maxim sau Stancu ar putea apărea în repriza secundă.

Prudenţă, prudenţă, prudenţă
Există semnale că selecţionerul şi-ar fi imaginat, iniţial, o linie Torje-Stancu-Tănase. Fotbalişti în care are mare încredere, prezenţi constant la echipa naţională. Planul în care şi Stancu, şi Tănase sînt titulari se pare însă că e considerat prea riscant de oamenii din staff-ul reprezentativei, pentru că:
- Gardoş urcă la fel de mult precum Chiricheş, dar nu are experienţa şi siguranţa acestuia
- Lazăr e un închizător ceva mai ofensiv decît Pintilii, absent în urma reaccidentării
- Torje şi Stancu sînt deficitari la capitolul defensiv

Cum ar putea arăta România la Atena
Lobonţ - Măţel, Goian, Gardoş, Raţ - Bourceanu, Lazăr - Torje, Cociş, Stancu (Tănase) - Marica

Cum ar putea arăta Grecia
Karnezis - Torosidis, Papasthatopoulos, Manolas, Holebas - Tziolis, Katsouranis - Salpingidis, Ninis, Samaras - Mitroglou

594792-evolutii-03.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
nicco
nicco  •  13 Noiembrie 2013, 22:29

Varianta la zi e Torje-Cociş-Stancu sau Cristi Tănase ? Cred ca e sfarsitul sfarsitului... Daca-l mai punem si pe Marica la socoteala, care le va inscrie un gol grecilor dar dupa vreo 3-4 meciuri cu ei, gata: avem si cireasa de pe coliva echipei lui Piturca.

lucian11m
lucian11m  •  13 Noiembrie 2013, 14:48

cum sa joci cu Torje,Stancu ,Cocis ?:)) ne curata astia sigur..!

dragos07
dragos07  •  13 Noiembrie 2013, 14:35

In maxim 24 de ore lucratoare de la inregistrare vei incepe sa primesti mail-urile din partea MailDirect in Inbox-ul tau pe adresa de mail furnizata la inscriere! Castiga bani chiar din acest moment invitandu-ti prietenii.Tot din acest moment poti incepe sa-ti construiesti propria echipa promovandu-ti link-ul de referral prin toate mijloacele posibile.Ai doar de castigat! Urmareste toate campaniile si castiga bani in cel mai usor mod posibil! ://www.maildirect.ro/inregistrare/d173e27d550e44a78c092c81bbe48a39

Vezi toate comentariile (29)
Comentează