FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ANDORRA 4-0

Piţurcă vrea să-l RETRAGĂ cu forţa pe Sînmărtean! » "Convinge-l să declare că se retrage, că oricum eu nu-l chem!"

Articol de - Publicat joi, 13 septembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 13 septembrie 2012 00:47

Victor Piţurcă i-a transmis lui Porumboiu să-l convingă pe mijlocaş să anunţe public că renunţă la prima reprezentativă deoarece oricum nu-l va selecţiona pe viitor


Lucian Sînmărtean n-a fost convocat pentru meciurile cu Estonia şi Andorra, dar numele lui a fost mai mult în prim-plan în ultimele două săptămîni decît al oricărui tricolor chemat la lot de Piţurcă. Motivul? Multă lume, inclusiv oameni importanţi din fotbal, a susţinut că mijlocaşul Vasluiului merita convocat.

Sînmărtean s-a aflat şi în centrul scandalului dintre echipa naţională şi FC Vaslui. Moldovenii au acuzat faptul că deşi aveau pe o listă iniţială de jucători preselecţionaţi mai mulţi fotbalişti, printre care şi Sînmărtean, din acest motiv fiind nevoiţi să joace cu Viitorul cu o zi mai devreme, ulterior Piţurcă nu i-a mai luat pe Sînmărtean şi Coman. De aici s-a iscat o dispută Porumboiu-Piţurcă, iar ultimul l-a sunat pe patronul moldovean pentru a-i cere socoteală în privinţa unor declaraţii, lucru dezvăluit chiar de Porumboiu.

În timpul conversaţiei, Piţurcă i-a dat de înţeles boss-ului de la Vaslui că ar fi bine să-l convingă pe Sînmărtean să anunţe singur că renunţă la echipa naţională, pentru că oricum nu-l va chema! Dacă s-ar întîmpla asta, Piţurcă n-ar solicita sancţionarea lui Sînmărtean, pentru că orice jucător din campionatul intern care refuză echipa naţională riscă suspendarea la echipa de club. În schimb, Piţi ar avea linişte şi nu s-ar mai crea polemici şi discuţii pe marginea subiectului "neconvocarea lui Sînmărtean" la diverse acţiuni ale echipei naţionale.

Porumboiu a rămas mască auzind dorinţa selecţionerului şi nu a marşat la propunerea acestuia.

"De ce nu l-am chemat pe Sînmărtean la echipa naţională? În acest moment pe postul lui sînt Tănase şi Maxim şi e greu pentru Sînmărtean să joace în faţa celor doi"
Victor Piţurcă, antrenor echipa naţională

Sînmărtean nu renunţă
Fotbalistul de la FC Vaslui nu numai că nu are de gînd să anunţe că echipa naţională nu mai face parte din planurile lui, dar declară că speră în continuare să îmbrace tricoul primei reprezentative. "N-am fost selecţionat acum, însă cînd domnul Piţurcă va avea nevoie de mine, eu voi fi prezent şi voi veni să ajut echipa naţională", a spus Sînmărtean.

"Mînca-v-aş gura voastră, cine e Sînmărtean?"
Cea mai dură reacţie la adresa mijlocaşului Vasluiului a avut-o chiar preşedintele FRF. Înainte "dublei" cu Estonia şi Andorra, întrebat de ce vasluianul a fost lăsat acasă, Naşu' a atacat: "Mă, mînca-v-aş gura voastră, cine e, mă, Sînmărtean ăsta de se vorbeşte despre el mai mult ca despre Messi?! A calificat echipa naţională undeva? A calificat-o pe Vaslui undeva?".

I-a cerut lui Dragomir să nu-l mai laude
O altă decizie care sprijină ideea că selecţionerul nu-l are deloc la inimă Sînmărtean, e aceea că Piţi i-a solicitat lui Dragomir să nu-l mai ridice în slăvi pe mijlocaşul Vasluiului. "Piţurcă m-a rugat, de interzis nu putea să-mi interzică, fiindcă am gura mare şi bogată, să nu-l mai laud atîta pe Sînmărtean. Însă, eu şi după aceste două victorii, cu Estonia şi Andorra, spun că Sînmărtean este peste jumătate dintre jucătorii chemaţi să evolueze ca mijlocaşi la echipa naţională în acest moment", a declarat Dragomir la GSP TV după jocul cu Andorra.

CV Lucian Sînmărtean
- e produs al clubului Gloria Bistriţa, echipă la care a început fotbalul la vîrsta de 7 ani
- a jucat la Gloria pînă în 2003, cînd a fost vîndut la Panathinaikos Atena
- în 3 ani la Panathinaikos a bifat doar 24 de meciuri şi un singur gol
- în 2007-2008 a fost la Utrecht, după care în 2009 a revenit la Bistriţa
- la începutul lui 2010 a ajuns la FC Vaslui
- are 11 selecţii şi un gol pentru "naţionala" de tineret
- la "naţionala" mare a jucat 7 meciuri, fără să marcheze

36 de pase de gol a reuşit Sînmărtean pentru FC Vaslui în ultimii 3 ani în toate competiţiile, fiind, de departe, lider în România la acest capitol

32 de ani şi jumătate are Sînmărtean, un singur fotbalist selecţionat de Piţurcă pentru "dubla" cu Estonia şi Andorra fiind mai bătrîn: Lobonţ (34 de ani şi 8 luni)

94 la sută din toate meciurile oficiale ale Vasluiului în ultimele 14 luni, adică 56 din 60, au fost disputate cu Sînmărtean pe teren, care în acest sezon a evoluat în toate cele 7 jocuri

1 an a trecut de la ultima selecţie a lui Sînmărtean la echipa naţională, pe 7 octombrie 2011, bifînd 28 de minute în meciul România - Belarus 2-2

Liderii selecţiilor la "naţională" îl văd pe Sînmărtean ca fiind un jucător determinant
"Sînmărtean este cel mai bun decar pe care fotbalul românesc l-a avut în ultimii ani. Cu ochii închişi l-aş titulariza la echipa naţională"
Gheorghe Hagi, 125 de selecţii

"Sînmărtean este un fotbalist decisiv aproape etapă de etapă în Liga 1. Fiind unul dintre cei mai buni, eu îl văd la echipa naţională. Eu l-aş chema"
Dorinel Munteanu, 134 de selecţii

Doi mari antrenori români, foşti selecţioneri ai României, îl pun la zid pe Sînmărtean
"Sînmărtean este un fotbalist limitat. Eu nu o să apreciez niciodată un astfel de jucător, care nu dă totul pe teren pentru că este supărat. Nu pot accepta fotbalişti mofturoşi. În momente grele trebuie să arăţi că eşti mare"
Mircea Lucescu, fost selecţioner

"Cine este Sînmărtean? Nu-l cunosc. Dacă de el depinde binele fotbalului românesc, atunci nu are de ce să fie interpretată ironic declaraţia mea. Chiar nu-l cunosc"
Ladislau Boloni, fost selecţioner

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (146)
vladulescianu
vladulescianu  •  13 Septembrie 2012, 20:05

Piturca e un antrenor defensiv.Care are fixatie sa convoace jucatori puternici din punct de vedere fizic(nu e un lucru rau in asta...cam singurul bun la el).Ca idei de joc si tactica e varza...practic ce a facut sa ne calificam cu piturca a fost faptul ca am jucat pe mocirla,la constanta,sau pe vant,sau pe taifun,tornade si alte chestii si noi aveam jucatori foarte puternici din punct de vedere fizic....si ne aparam pe 2 linii cu echipele mari....insa oricum.niciodata cu piturca nu am avut un joc spectaculos...si apropo de convocarile de la steaua....daca ati vazut....cluburile primesc bani de pe urma convocarilor...deci nu cred ca se mai poate spune nimic....

botizan
botizan  •  13 Septembrie 2012, 16:37
Postat de steaua.libera pe 13 Septembrie 2012, 13:45

Merg pe mana selectionerului care ne-a adus ultimele 2 calificari la turnee finale!

Dar a si ratat-o pe penultima

botizan
botizan  •  13 Septembrie 2012, 16:36

Cu Sanmartean am reusit ultima noastra mare victorie ...acel categoric 3-0 cu Bosnia ... si cu Dodel pe banca era ala ... asa ca Piturca mai bine sa se gandeasca la asta inainte sa spuna prostii de astea

Vezi toate comentariile (146)
Comentează