FOTBAL  »  NATIONALA  »  RADIO GSP

Radio GSP » Belodedici trage un semnal de alarmă: "Steaua, Vaslui şi CFR nu ajută cu nimic fotbalul românesc!"

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 08 iunie 2013 19:02

Miodrag Belodedici a vorbit la Radio GSP despre situaţia naţionalelor de tineret şi de juniori, după ce aseară reprezentativa lui Emil Săndoi s-a făcut de rîs în preliminariile CE 2015, 2-2 cu Insulele Feroe.

Belodedici, care e directorul departamentului de copii şi juniori din cadrul FRF, susţine că o mare problemă e şi lipsa investiţiilor în viitor la cluburile mari din România.

"Fotbalul nostru moare de mult, poate nu v-aţi dat seama. De vină sînt instructorii, competiţiile, infrastructura, societatea. Noi facem marea greşeală că-i certăm pe copiii care au fost instruiţi tot de noi. N ar fi o surpriză să-l dea afară pe Săndoi, cum l-au dat şi pe Bumbescu, dar vine altul care n-o să facă performanţă perntru că nu are cu cine. În România sînt fotbalişti şi la 28 de ani care au probleme, nu numai la 21 de ani. Sînt cluburi mari din România care nu ajută fotbalul românesc cu nimic: Steaua, Vaslui, CFR Cluj...

Mă doare că judeţul de unde vin eu, Caraş-Severin, e zero barat la juniori".

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (51)
46rossi
46rossi  •  10 Iunie 2013, 15:46
Postat de mariuspuma2009 pe 09 Iunie 2013, 00:57

Are dreptate cum se poate ca Steaua Rapid Vaslui sa nu aiba o academie de juniori suntem in 2013 si tot nu au invatat nimic de la barcelona si alte echipe mari precum Sporting Lisabona Benfica Borusia care au scos pe banda rulanta jucatori si au vadut . Am auzit ca Cfr are acdemie calumea dar vad ca nu scot nimic din academie nu am auzit de un jucator in lotu under 16 , 17 sa fie vreunu de cfr

doar Sergiu Bus a fost convocat la tineret, a si dat golul 2 in meciul cu Feroe. Dupa cum i-am zis si rasistului de mai jos .. CFR are 11 echipe de juniori. De ex am discutat cu un antrenor, si mi-a zis ca o data ce trec de 14 ani e foarte greu sa-i mentina concentrati si focusati. La 14 ani clubul le face contract, primesc bani lunar, si deja se cred vedete : cluburi, fete,..etc, fotbalul pica. Batin,Bus vor juca la anul din nou la echipa mare. Tiut a ramas portar rezerva si Paun la fel. Ei doi sunt foarte talentati, ideea e sa-i mentina motivati si focusati...aici lipseste ceva.

46rossi
46rossi  •  10 Iunie 2013, 15:41
Postat de ricco pe 09 Iunie 2013, 08:46

IN SFIRSIT, BELODEDICI A SI SPUS CEEA CE SE STIA DE FOARTE MULT TIMP... Faptul ca Pascany, patrronul CFR-ului, NU DA DOI BANI PE VIITORUL FOTBALULUI ROMANESC, nu ma surprinde (la ce te poti astepta de la un ungur???...). In schimb, ma surprinde atitudinea fata de tineret si juniori a lui Porumboiu care a trait si a respirat in acest fenomen, FOTBALUL si e roman... In ceeace-l priveste pe "mihai viteazu' de la 'steaua', NU poti sa-i ceri prea mult pentru ca saracu' NICI NU E SANATOS LA CAP.

Bai da multi inculti in tara asta. Bai rasistule, Paskani este un om de afaceri, pt el cel mai mult conteaza profitul. Ceea ce spui tu nu are logica...auzi" ca e ungur"...asa si ?? El in Romania traieste, in Romania s-a nascut, aici are afaceri, aici are familie. CFR are 11 echipe de juniori cu rezultate bune, insa jucatorii ajung sa fie imprumutati la alte echipe, deoarece dupa ce trec de varsta de 14 ani nu mai dau randament. Putin s-au remarcat si au si jucat la echipa mare : Sergiu Bus, Negrut,Paun. Paskani ar avea de castigat daca juniorii ar confirma, pt ca ajunsi la nationala...cota de piata creste, deci...mai multi bani din transferuri, si in plus si-ar scoate investia.

eurorent
eurorent  •  09 Iunie 2013, 14:22

Exemplu este echipa de juniori 98 de la CSS2 Bucuresti o echipa cu majoritatea jucatorilor foarte talentati care alaturi de Dinamo si Steaua fac legea in campionat la grupa lor de varsta dar nici un antrenor federal nu a venit niciodata la vreun meci s ai vada si nici o echipa de liga 1 sau 2 nu se grabeste sa ii ia. La aceste echipe cel putin sunt conditii bunicele dar nimeni nu urnareste si nu promoveaza acesti jucatori. Importam tot si nu exportam nimic,asta seamana a faliment. Dl. Belodedici ar trebui sa priveasca nu mai mult de cativa kilometri peste gardul FRF

Vezi toate comentariile (51)
Comentează
Close