FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

După „cazul Boloca”, FRF e aproape să dea o mare lovitură! Căpitanul lui Bayern vrea la naționala României

FOTO: Instagram @Rares Canea
FOTO: Instagram @Rares Canea

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 20:11 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 20:53

Mihai Stoichiță, directorul tehnic de la FRF, a anunțat că Rareș Canea (19 ani), fundaș central la echipa de tineret a lui Bayern, vrea să joace pentru naționala României.

După ce declarațiile lui Daniel Boloca au făcut vâlvă în România, apar și altfel de vești despre jucătorii cu părinți români plecați la muncă în străinătate. Mai exact, Rareș Canea, născut la Constanța și plecat în Germania în 2014, vrea să joace pentru România.

Marele Silviu Lung îi reproșează un singur lucru „trădătorului” Boloca + Are un jucător de neînlocuit de la lot: „E titular incontestabil”
ROMÂNIA
Marele Silviu Lung îi reproșează un singur lucru „trădătorului” Boloca + Are un jucător de neînlocuit de la lot: „E titular incontestabil”

La prima vedere pare că FRF a dat o adevărată lovitură. Canea a fost căpitan la echipele de tineret ale lui Bayern, dar și la naționala U17 a Germaniei. Deși a jucat la juniori pentru nemți, la seniori ar vrea să reprezinte România. 

Canea a făcut pasul la echipa a doua a lui Bayern în această vară, de la cea U19. A mai jucat la Bayern U17 și Bayern Youth, dar și la TSV 1860 Munchen Youth, acolo unde a început fotbalul.

Mihai Stoichiță: „Aștept să intre la primul meci la Bayern și apoi să-l chemăm la naționala României”

„A fost căpitanul Germaniei la U17, Rareș Canea. Este căpitanul lui Bayern. Am vorbit cu familia lui, i-am invitat la noi, la FRF, împreună cu președintele FRF, și am stat de vorbă cu ei. 

Mi-au spus: «Da, domne, suntem de acord să joace pentru România». Aștept să intre la primul meci la Bayern și apoi să-l chemăm la naționala României. Este U20, născut 2004, fundaș central. A fost căpitanul lui Bayern la juniori, a avut o accidentare la genunchi, dar acum și-a revenit și așteptăm să intre.”, a declarat Mihai Stoichiță, potrivit Digi Sport.

Boloca nu mai vrea la naționala României

Anunțul lui Stoichiță vine în contextul în care Daniel Boloca, mijlocașul lui Sassuolo care are și cetățenie italiană, a anunțat de ce nu mai vrea la naționala României și se concentrează pe cea a Italiei.

Când am ajuns în România, mi-am dat seama de greșeala comisă. Nu înțelegeam nimic și ei mai vorbeau repede. Mă trezeam la prânz sau la cină cu ceilalți jucători care încercau să mă ajute să mă integrez și eu dădeam din cap și râdeam ca prostul. 

Chiar eram în dificultate. O lună mai târziu, am primit vestea că naționala Italiei mă cheamă pentru un stagiu la care Roberto Mancini voia să testeze câțiva tineri din Serie B. Eram în al nouălea cer, am acceptat și am înțeles care va fi destinul meu.

Privind înapoi, am greșit acceptând convocarea. Eram complet alături de drum. Dar nu știam dinainte. Dacă mergi la națională, trebuie s-o faci cu inima! Sunt recunoscător pentru acea chemare, dar nu era cazul să mai vin în România.

- Daniel Boloca, mijlocaș Sassuolo

Citește și:

Iată ce fotbalist pierde România » Ar fi fost cel mai valoros pe postul lui din lotul ales de Edi Iordănescu
EURO 2024
Iată ce fotbalist pierde România » Ar fi fost cel mai valoros pe postul lui din lotul ales de Edi Iordănescu
„Cine e Daniel Boloca?” » „Tricolorul” cu 60 de selecții la națională, după ce Boloca s-a dezis definitiv de România: „Vorbesc foarte serios!”
ROMÂNIA
„Cine e Daniel Boloca?” » „Tricolorul” cu 60 de selecții la națională, după ce Boloca s-a dezis definitiv de România: „Vorbesc foarte serios!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
mirstelistu
mirstelistu  •  16 Noiembrie 2023, 12:30

Va mai animititi de Max Nicu?

z3tis
z3tis  •  16 Noiembrie 2023, 10:03

Stoichita e chiar amuzant. Pai daca intra pe teren copilul asta la Bayern atunci nationala Romaniei e PA!

paolo12
paolo12  •  16 Noiembrie 2023, 09:57
Postat de gicab pe 16 Noiembrie 2023, 09:09

Asta pentru ca nici parintii lor nu simt nimic pentru Romania … probabil pe buna dreptate … nu ai cum cand de exemplu te gandesti la primul turist al tarii

Ce exemplu ai găsit...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează