FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Marele Silviu Lung îi reproșează un singur lucru „trădătorului” Boloca + Are un jucător de neînlocuit de la lot: „E titular incontestabil”

Silviu Lung a primit în 2022 premiul de Legendă GSP +21   FOTO
Silviu Lung a primit în 2022 premiul de Legendă GSP

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 17:01 / Actualizat joi, 16 noiembrie 2023 01:04

Silviu Lung, 67 de ani, fostul mare goalkeeper al echipei naționale, vorbește într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor despre câteva dintre subiectele de actualitate de la prima reprezentativă, inclusiv cel al deciziei lui Daniel Boloca de a-și lua adio de la „tricolori”.

Lung, un nume de referință în fotbalul românesc, consideră că Edi Iordănescu are un rol fundamental în rezultatele reușite până acum în actuala campanie. Fostul portar știe capitolul la care selecționerul a făcut diferența comparativ cu predecesorii săi:

„Pot spune că privesc cu încredere cele două meciuri rămase, pentru că pe tot parcursul acestor calificări băieții au format un grup puternic, iar pe teren se vede acest lucru. Este meritul lui Edi, a reușit să creeze un grup foarte unit, iar cei din teren au dat totul de fiecare dată.

Ne depășim condiția? Naționala se uită cu teamă spre trecut » 5 meciuri din ultimul deceniu în care „tricolorii” au clacat în momente decisive
ROMÂNIA
Ne depășim condiția? Naționala se uită cu teamă spre trecut » 5 meciuri din ultimul deceniu în care „tricolorii” au clacat în momente decisive

Trebuie să fim sinceri, nu mai avem mulți jucători de excepție, care să câștige singuri un meci. Israelienii sau kosovarii au mai mulți jucători care evoluează la echipe de top. Nu, la noi grupul a fost determinant în actuala campanie, în care parcursul a fost unul foarte bun”, a afirmat Silviu Lung, în interviul acordat Gazetei. 

Silviu Lung merge pe mâna lui Horațiu Moldovan: „E titular incontestabil”

În privința titularului dintre buturile naționalei, legenda Universității Craiova nu are dubii. Lung senior îl consideră de neînlocuit în acest moment pe Horațiu Moldovan, goalkeeper-ul Rapidului.

„A făcut meciuri foarte bune la națională, este normal să apere. E clar că titularul incontestabil e Horațiu Moldovan

Probabil că Ionuț Radu își va regăsi liniștea când va avea o echipă care să-l țină definitiv. Este destul de delicat să fii împrumutat mereu dintr-o parte în alta”. 

Imagine surprinsă după fluierul final din Elveția - România / foto: Raed Krishan (GSP)
Imagine surprinsă după fluierul final din Elveția - România / foto: Raed Krishan (GSP)
Imagine surprinsă după fluierul final din Elveția - România / foto: Raed Krishan (GSP)
Imagine surprinsă după fluierul final din Elveția - România / foto: Raed Krishan (GSP)
Imagine surprinsă după fluierul final din Elveția - România / foto: Raed Krishan (GSP)
+17 FOTO

Silviu Lung consideră că Boloca „ar fi trebuit să fie mai reținut”

Între primii 15 fotbaliști români all-time la capitolul selecțiilor la națională, Silviu Lung a comentat și el decizia lui Daniel Boloca de a-și încheia socotelile cu prima reprezentativă a României. Deși îi respectă alegerea, fostul mare portar spune că aștepta mai multă diplomație din partea mijlocașului lui Sassuolo.

„Sincer, este decizia lui. Am înțeles că a spus că a venit la lot la presiunea părinților. Este opțiunea băiatului, a crescut de mic acolo, are doar originile aici. Probabil că acel trial la care a participat cu naționala Italiei l-a făcut să spună ce a spus. 

Eu sunt de acord cu el, dar putea fi mai reținut, pentru că nu se știe niciodată. Trebuia să-și lase o portiță deschisă, nu știi niciodată ce-ți oferă viața. Dar e optiunea lui și trebuie respectată”, a declarat Lung. 

76 de selecțiia strâns Lung sr. la prima reprezentativă, cu care a participat la Euro 1984

VIDEO Filosofia lui Alexandru Bourceanu: „Sclipirile pot să apară doar în contextul unui grup”

Citește și alte știri despre naționala României:

Ne depășim condiția? Naționala se uită cu teamă spre trecut » 5 meciuri din ultimul deceniu în care „tricolorii” au CLACAT în momente decisive

VIDEO Surpriza lui Iordănescu pentru dubla cu Israel și Elveția, primele declarații de la lot: „Am aflat de la domnul Hagi”

Iată ce fotbalist pierde România! » Ar fi fost cel mai valoros pe postul lui din lotul ales de Edi Iordănescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
istet10
istet10  •  16 Noiembrie 2023, 18:05
Postat de cineseu pe 16 Noiembrie 2023, 11:56

Pai fix aici intervin banii, relatiile, coruptia. In stabilirea circumstantelor. In cazul lui Lung, cauza accidentului a fost viteza excesiva neadaptata la conditiile de drum. Poate vrei sa cauti, sa te lamuresti.

Taica, tu nu ai proprietatea termenilor. Habar nu ai ce inseamna circumstante. A fost Lung baut si prin coruptie nu s-a constatat asta? Pai pt o asa cauza, la ce fel de condamnare te asteptai? Posibil ca tie sa nu-ti placa ce prevede legea. Dar asta nu inseamna ca Lung a fost favorizat.

istet10
istet10  •  16 Noiembrie 2023, 18:01
Postat de cineseu pe 16 Noiembrie 2023, 08:41

Daca s-ar intampla ca un membru al familiei tale sa fie o asemenea victima, cred ca ti s-ar schimba nitel parerea. Sper sa nu fie cazul. Explica te rog cum e posibil ca altii, in situatii similare sa faca totusi ani de puscarie? Da, stiu, este cum hotaraste judecatorul, care-i subiectiv. Problema mea, si a altora, este de fapt ca legea se aplica diferit la vedete, oameni cu pozitie sociala sau bani. Nu e nimeni prost, stim cu totii ca a vorbit in stanga si in dreapta, a dat niste bani, sa fie incadrat astfel. Adica, are ZERO moralitate.

Problema ta este ca fie nu citesti legea, fie nu o intelegi. Care este cazul similar in care a existat o condamnare cu executare? Judecatorul nu poate hotara chiar asa de subiectiv cum spui. Uciderea din culpa , fara circumstante agravante ( alcool, droguri, etc.) , fara sustragere de la recoltarea de probe sau fuga de laocul accidentului ( adica cumul de fapte) si recunoasterea faptei, de catre o persoana aflata la prima fapta de acest fel este condamnata cu suspendare fiindca asa spune legea, nu ca asa ii place judecatorului.

MaxiP
MaxiP  •  16 Noiembrie 2023, 12:45
Postat de cineseu pe 16 Noiembrie 2023, 11:56

Pai fix aici intervin banii, relatiile, coruptia. In stabilirea circumstantelor. In cazul lui Lung, cauza accidentului a fost viteza excesiva neadaptata la conditiile de drum. Poate vrei sa cauti, sa te lamuresti.

Nu gasesc date exacte si sunt toate diferite de la o sursa la alta. M-ar interesa ce inseamna viteza neadaptata la conditii, ca e discutabila in orice situatie. Si nu o stii oricum, nu exista un standard. Daca a intrat in curba aia (pe care nu o gasesc, sa imi dau cu parerea exact) cu 120 km/h, e clar, e de puscarie. Daca a intrat cu 60, cat zice el, probabil chiar a mers decent. Daca a intrat cu 90, cum zic altii, e intre, da, e vinovat, nu e totusi ***, dar putin prea neglijent. Iar in cazul asta, permis anulat pe viata si despagubiri la greu, asta mi s-ar parea mie normal. Dar nu de bagat la puscarie, pentru ca in mod cert nu rezolva nimic, nu a fost intentie, il scoti de pe drumuri, ca acolo e periculos si sa-si plateasca material (ca atat se mai poate face) fapta. A, daca il mai prinzi la volan, atunci si puscarie, sigur. Legat de interventii, relatii, pile, nu stiu, posibil sa ai dreptate, posibil sa nu. Din pacate, din ce am observat, in multe cazuri de genul vinovatul scapa destul de ieftin si din simplul fapt ca nu prea are cu ce compensa greseala facuta, firmele de asigurari nu despagubesc pe masura si asa se ajunge mereu la concluzia ca ar avea nu stiu ce relatii, dar de fapt pur si simplu nu exista legislatie ca victimele sa-si primeasca despagubirile pe de-a intregul. Acum, asta e Lung, probabil ca o avea ceva relatii, nu stiu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează