FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Raț, în echipa preliminariilor » 5 motive în plus pentru care căpitanul nostru merită respect

Articol de - Publicat joi, 15 octombrie 2015 11:41

Căpitanul tricolorilor, Răzvan Raţ a fost inclus în echipa preliminariilor de către UEFA, o performanţă remarcabilă, aşa cum a fost şi cariera sa fotbalistică de pînă acum.

Vă prezentăm alte 5 motive pentru care olteanul de 34 de ani merită respect:

1. A strîns 107 meciuri în tricoul naţionalei, cifră atinsă doar de Dorinel Munteanu (134 j), Gheorghe Hagi (124 j) şi Gică Popescu (115 j). De 26 de ori a întrat pe teren cu banderola de căpitan pe umăr, performanţă cu care l-a depăşit pe mentorul său, Mircea Lucescu.

2. Este singurul fotbalist român cu peste 100 partide în cupele europene, mai exact 108 prezenţe. În urma lui sînt Gică Hagi - 95 j şi Gică Popescu - 88 j.

3. A cîştigat tot ce se putea cîştiga în Ucraina, titluri (7), cupe (5) şi supercupe (4). În plus, a cucerit Cupa Uefa şi Supercupa Europei cu Șahtior Donețk. Pe lîngă toate acestea, mai amintim medaliile cu Rapid (1999, 2003), dar şi prestaţiile onorabile din campionatul Angliei, Greciei şi cea de acum, din Spania.

4. După CE 2008, cel în care România a remizat cu Franţa şi Italia, s-a vorbit mult despre golul şi penalty-ul ratat de Mutu, despre neutilizarea lui Marica, despre deciziile lui Piţurcă şi foarte puţin despre faptul că Raţ a fost cel mai bun pasator al tricolorilor.

5. Deşi a făcut parte dintr-o generaţie care s-a remarcat prin multe calificări ratate şi dese prezenţe în paginile ziarelor de cancan, numele său nu a fost implicat în scandaluri. Ba mai mult, nu a cedat în faţa criticilor şi nici nu a renunţat pentru cauze mai bune, aşa cum au făcut-o în ultimul deceniu o parte dintre colegii săi de la naţională.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
gametable08
gametable08  •  15 Octombrie 2015, 17:37

A avut momente bune dar nu era si nu este un jucator constant,dupa intreaga sa cariera pot spune ca nu a iesit asa in evidenta comparativ cu altii ,daca facea parte din generatia de aur nici rezerva nu era la nationala .vai de el,rapidistii ce-l mai ridica asa in sus ca in rest *** maca :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucluj2011
ucluj2011  •  15 Octombrie 2015, 17:26

Bravo Raț. FELICITĂRI. Ești unul dintre cei mai mari fotbaliști romîni din toate timpurile. Un ADEVARAT Rapidist.

raducallin
raducallin  •  15 Octombrie 2015, 13:19

Bravo Ratusca , un fotbalist care merita respect.Sa fii sanatos si sa conduci echipa si la Euro 2016.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează