FOTBAL  »  NATIONALA  »  METROSPORT

Răzvan Marin vorbește despre primele săptămâni la Liege » Ce a fost pus să facă la ”botezul” său

Răzvan Marin s-a acomodat repede în oraşul din estul Belgiei
Răzvan Marin s-a acomodat repede în oraşul din estul Belgiei

Articol de , - Publicat duminica, 12 martie 2017 00:00

Răzvan Marin povestește primele săptămâni petrecute la Liege, unde spune că s-a integrat neașteptat de repede și descrie cu haz momentele în care a trebuit să-și probeze calitățile vocale în fața colegilor și antrenorilor.

"Nu mi-am închipuit că va fi așa de bine!". Răzvan Marin radiază încredere la trei luni după ce și-a început aventura la Liege, unde a prins deja un post de titular în linia mediană a lui Standard, care nu traversează, e adevărat, un sezon strălucit.

Va trage doar în play-out în partea a doua a sezonului, dar cu o țintă continentală. Asta pentru că, în Belgia, câștigătoarea din play-out obține un loc în barajul pentru play-off-ul Europa League.

"Cel mai important e că am prins deja opt, nouă meciuri. Credeam că-mi va fi ceva mai greu, dar acomodarea a fost facilă. Această perioadă, până în vară, mi se pare foarte importantă pentru a intra în ritmul campionatului belgian și pentru a încerca să mă impun la Standard", spune Răzvan.

"Am stat vreo 10-15 minute pe masă"

Povestește cu zâmbetul pe buze "botezul" pe care a trebuit să-l treacă la Liege în primele zile petrecute în vestiarul valonilor: "Când vine un jucător nou, trebuie să se suie pe masa din cabină și să cânte ceva. M-am cam emoționat, fiindcă erau acolo toți colegii, staff-ul, directorul tehnic. Nu prea-mi venea nimic în minte, am stat cocoțat vreo 10-15 minute, dar am reușit până la urmă să leg niște versuri și am terminat cu bine din moment ce toată lumea m-a aplaudat la final. Nu prea am fost pregătit, însă am trecut testul!".

Se bucură că o mai poate rupe pe românește, fiindcă printre coechipieri se află și fostul dinamovist Collins Fai, proaspăt campion al Africii cu naționala Camerunului: "Nu ne știam personal, dar aici discutăm deseori. Mai am și eu cu cine să vorbesc precum acasă! Collins știe binișor româna. El a lipsit de la echipă la începutul anului, cât a participat la Cupa Africii, dar acum e alături de noi".

"N-am ajuns la nivel de titularizare pe « FIFA»"

A sesizat una dintre diferențele majore față de atmosfera din fotbalul românesc: "Aici toată lumea e mai liniștită. Fiecare își vede de treaba lui, antrenorul îți zice două, trei vorbe când pierzi. Încearcă toți să uite și să se gândească la următoarele întâlniri".

Sunt alte condiții și în viața extrasportivă: "Traiul e foarte scump aici. Chiar mă gândeam zilele trecute că, în România, salariul minim e undeva pe la opt milioane de lei vechi, aici e circa 1.300 de euro. Iar prețurile mari se raportează probabil pe măsură la acest nivel".

Recunoaște că are mai mult timp liber în Belgia, în primul rând fiindcă nu există cantonamente înaintea jocurilor: "Profit să mă mai uit la seriale, «Narcos», «Blacklist». Băiat deștept Escobar, dar n-aș fi vrut niciodată să fiu în pielea lui, fiindcă și-a construit tot imperiul numai pe ilegalități. Mă mai joc pe Play Station. Nu m-am ales în echipă, pentru că nu am ajuns încă la nivelul de titularizare pe «FIFA». Am echipă pe Anglia, i-am luat pe Vardy, pe Kante, pe Yaya Toure".

"Va fi o luptă umăr la umăr pentru titlu în Belgia. Cred că Anderlecht va reuși să câștige. Are o echipă foarte puternică, dar depinde ce-și vor propune în lunile următoare, fiindcă sunt angrenați și în Europa League"
Răzvan Marin, mijlocaș Standard

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
1034665626561813
Andrei Lucian  •  12 Martie 2017, 14:44
Postat de dakesis pe 12 Martie 2017, 13:26

mda, cap de fotbalist, are timp liber si se uita la tv, ca pensionarii, si se joaca pe computer, ca adolescentii tembeli. Puna mana pe o carte, amice, sau macar mai stai pe la sala, ceva, mai baga o alergare. Te pomeni ca ai ajuns in varful carierei si nu mai e nimic de imbunatatit... Altii trag greu zeci de ani, ai nostri trag de butoane... Vedete, deh...

Fiecare face ce vrea in timpul liber,asa se relaxeaza el dupa efortul depus.Daca pe tine te relaxeaza cititul,fa-o si lasa-i pe ceilalti sa se relaxeze cum stiu ei.

dakesis
dakesis  •  12 Martie 2017, 13:26

mda, cap de fotbalist, are timp liber si se uita la tv, ca pensionarii, si se joaca pe computer, ca adolescentii tembeli. Puna mana pe o carte, amice, sau macar mai stai pe la sala, ceva, mai baga o alergare. Te pomeni ca ai ajuns in varful carierei si nu mai e nimic de imbunatatit... Altii trag greu zeci de ani, ai nostri trag de butoane... Vedete, deh...

141187519735083
Bugwald Bugwald  •  12 Martie 2017, 12:58

mult succes Razvan

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close