FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Record defensiv » România ar fi prima echipă care termină preliminariile CE cu un singur gol primit din 10 meciuri

Chiricheș e integralist în cele 8 confruntări de pînă acum
Chiricheș e integralist în cele 8 confruntări de pînă acum

Articol de , - Publicat joi, 10 septembrie 2015 00:00

Asta dacă nu încasează gol în partidele cu Finlanda şi Feroe. Au mai fost patru cazuri, însă pe cînd se jucau numai 6 sau 8 jocuri în grupele de calificare.

Jocul României nu place ochiului şi prelungeşte suspansul calificării pînă în ultimele două meciuri ale grupei F, împotriva Finlandei (8 octombrie) şi Insulelor Feroe (11 octombrie). Însă defensiva lui Iordănescu este aproape de un record istoric!

Ar fi prima "naţională" de pe continent care termină preliminariile Euro cu doar un singur gol primit în 10 întîlniri. Reuşita nefericită a fost lovitura liberă transformată de Dzsudzsak. Golul egalizator din egalul împotriva maghiarilor de toamna trecută, 1-1.

Celelalte au jucat mai puţin

Au existat patru precedente asemănătoare, selecţionate cu un singur gol încasat în preliminariile Euro. Însă în mai puţine meciuri!

Acestea sînt:

Preliminarii Meciuri jucate "Naţională" Golaveraj
Euro 2000 8 Suedia 10-1
Euro 1988 6 Anglia 19-1
Euro 1988 8 Olanda 15-1
Euro 1980 6 RFG 17-1

Două dintre acestea aveau să cîştige şi titlul continental: RFG în 1980 şi Olanda în 1988!

Sîrbii au făcut-o în preliminariile CM

În celelalte preliminarii, de CM, Serbia şi Muntenegru a reuşit o performanţă asemănătoare celei pe care o putem atinge noi. În 2006, dintr-o grupă infernală, cu Spania, Bosnia, Belgia, Lituania şi San Marino, vecinii au ieşit cu un singur gol primit, 16 marcate şi o calificare de pe primul loc. Tot din 10 meciuri! Au dezamăgit însă la turneul final, unde au ieşit din grupe de pe ultimul loc, cu 10 goluri încasate. 6 doar de la Argentina!

"Chiricheş e cel mai bun fundaş român din ultimii 10 ani, după Chivu. Ştie să se apere, să construiască, înţelege jocul, are calitate 1 contra 1. E o achiziţie bună, Napoli a adus un jucător bun" Gică Hagi la CRC, post de radio napoletan

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
1620283754874184
Lian Berthold  •  10 Septembrie 2015, 13:15

Mare chestie ... Moş Teacă ăsta al nostru, şi dacă trebuie să omoare un gîndac de bucătărie cu un papuc, tot la 0-0 joacă, să nu scape gîndacu pe contraatac ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează