FOTBAL  »  NATIONALA  »  STEAUA - DINAMO TBILISI, AZI, 20:45, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Reghe a ironizat ieri staff-ul "naţionalei": "Am trezit nişte ursuleţi care hibernau!"

Articol de - Publicat marti, 06 august 2013 00:00 / Actualizat luni, 05 august 2013 23:21

 ♦ Antrenorul Stelei spune despre secunzii lui Piţurcă: "Dacă vin la noi la antrenament, trebuie să le explicăm ce facem, că ei nu înţeleg" ♦ Laurenţiu îl atacă frontal pe preparatorul naţionalei, Marius Dima, pentru interviul de ieri, din Gazetă


Laurenţiu Reghecampf a organizat ieri o conferinţă de presă pentru a prefaţa returul cu Dinamo Tbilisi, dar, de fapt, a transformat-o într-o dispută cu Victor Piţurcă şi cu colaboratorii acestuia de la prima reprezentativă.

"Vorbeşte mai mult în ziar"

"Astăzi, am citit în Gazeta Sporturilor un interviu al preparatorului fizic de la «naţională», staţi puţin că nici nu ştiu cum îl cheamă, să mă uit pe foaie... Aaaa, gata, Dima! Eu nu cred că acest preparator a vorbit, într-un an sau doi de cînd este acolo, aşa de mult cu echipa cît a făcut-o astăzi în ziar", şi-a început Reghe atacul.

Apoi, a pus tunurile pe secunzii lui Piţurcă, dar şi pe selecţioner. "Eu nu ştiu ce vor ei cu adevărat, dar mă bucur foarte mult că am reuşit să-i trezim la realitate pe aceşti oameni. De fapt, sînt satisfăcut că am trezit nişte ursuleţi care au hibernat pînă acum. S-au trezit şi au început să apară pe la diferite emisiuni, văd că vorbesc foarte mult. Ei trebuie să priceapă ce am spus noi şi să lucreze cum ar trebui să lucreze un antrenor profesionist".

"La lot eşti angajat doar dacă eşti «yesman»"
Cea mai dură acuzaţie lansată ieri de tehnicianul Stelei s-a referit la modul în care sînt pregătiţi colaboratorii lui Piţi. "Dacă îi accept să vină la antrenamentele Stelei? Să urmărească şedinţele? Ce să urmărească?! Mai întîi ar trebui să angajăm pe cineva să stea lîngă ei şi să le explice ce facem, că altfel n-ar înţelege nimic", a adăugat Reghecampf, care a respins vehement şi faptul că şi-ar dori să devină şi selecţioner.

"Nu mă interesează acest lucru, dar de unde să priceapă cei care de cîteva zile tot ies să-l apere pe Piţurcă. De fapt, despre asta e vorba, ăsta e criteriul după care au fost angajaţi. Sînt tipul «yesman», n-au voie să contrazică, n-au voie să spună nimic în contradictoriu cu Piţurcă. El spune aşa, atunci aşa se face şi de-asta sîntem cu fotbalul unde sîntem", a încheiat "principalul" roş-albaştrilor.


"Cei de la echipa naţională trebuie să realizeze ceva: indiferent că le convine sau nu, ceea ce fac ei nu este în ordine, iar ceea ce facem noi, la Steaua, este unicat!"
Lareunţiu Reghecampf, antrenor Steaua

"Se înşală amarnic dacă ei cred că prin ce declaraţii au făcut o să destabilizeze situaţia de la Steaua. N-au nici o şansă!"
Lareunţiu Reghecampf, antrenor Steaua

"Oamenii de la «naţională» văd că vorbesc doar despre TRX. Păi, TRX-ul nu e singura metodă pe care noi o avem la Steaua. Avem foarte multe lucruri noi, dar e greu pentru unii care nu se pricep, care nu pot să admită că fotbalul s-a schimbat"
Lareunţiu Reghecampf, antrenor Steaua

Reghe despre...
... meritele lui: "Toţi cei care spun că nu am realizat nimic, pentru că am avut un grup foarte bun de jucători, înclin să cred că nu se pricep la fotbal. Au fost şi alţi antrenori la Steaua în precedenţii 4 ani şi s-au chinuit să se califice în grupele Ligii şi să ia un titlu, au cheltuit foare mulţi bani, şi tot n-au reuşit"
.... o posibilă răzbunare a lui Piţurcă: "Să se răzbune, dar eu nu cred că «naţionala» e echipa lui Piţurcă, cum nici Steaua nu e echipa mea. Dacă va considera că jucătorii Stelei nu au valoare, atunci să nu-i mai convoace!"
... împăcarea cu Piţurcă: "N-o să dau înapoi deloc. Eu am spus ceva, dar n-am jignit pe nimeni, am spus un adevăr. Văd că în România cînd spui adevărul deranjează şi se apucă unii să-mi jignească familia, nevasta. Nu voi mai avea dialog cu aceşti oameni"
... Latovlevici: "E o problemă că se bucură într-un anumit fel?! Să marcheze în continuare goluri şi să se bucure cum doreşte. Jucătorii sînt plătiţi să joace. Ei trebuie să meargă la «naţională», aşa cum le spun de fiecare dată, să fie profesionişi şi să facă ce le spune antrenorul de la prima reprezentativă"

Îl critică şi pe Apolzan
Reghecampf a ţinut să-l pună la zid şi pe directorul Şcolii de Antrenori din cadrul FRF, Dan Apolzan: "Îmi pare sincer rău că şeful Şcolii de Antrenori nu iese să spună ce s-a întîmplat cu adevărat, că nu ia atitudine. A luat doar cînd am spus eu ceva acum cîteva luni. El nu e doar şeful Şcolii de Antrenori, ci şi colaborator al echipei naţionale şi nu poate să vadă cu aceiaşi ochi ambele părţi".

Îl menajează pe Ienei
După ce fostul mare antrenor din Ghencea, Emeric Ienei, l-a criticat în termeni duri, Reghecampf a fost defensiv ieri: "Eu ţin foarte mult la nea Imi, consider că nu a fost informat de ceea ce s-a întîmplat în această săptămînă şi chiar dacă ar fi fost corect informat, n-am cum să mă supăr". Ienei spusese: "Cine mai e şi Reghecampf ăsta, să-şi permită el să mute discuţia la neveste. Păi, se compară el cu Piţurcă?!".

Sandu, sol de pace
Preşedintele FRF a anunţat ieri că vrea să medieze conflictul. "Deja m-am întîlnit cu Vali Argăseală, marţi sper să mă văd şi cu Mihai Stoica pentru a linişti toată această discuţie. Le-am făcut o invitaţie, sper să accepte, nu avem nevoie ca tot acest conflict să continue", a spus Mircea Sandu, care însă nu s-a gîndit să intermedieze un dialog Piţi - Reghe: "Dacă nu au făcut-o şi nu o fac ei, nu ştiu de ce să o fac eu?!".


Menajează "îngălbeniţii"
Reghecampf se gîndeşte să nu folosească diseară, cu Dinamo Tbilisi, trei fotbalişti care au cîte două cartonaşe galbene şi sînt în prag de suspendare: "Avem trei probleme în acest moment. Szukala, Pintilii şi Piovaccari au cîte două «galbene», iar dacă ar fi iar avertizaţi nu vor putea juca în play-off. Ne vom gîndi atent pînă marţi seara pentru că sînt oameni de bază pe care trebuie să-i avem la dispoziţie şi în turul următor".

Bilete şi azi
Fanii care încă nu şi-au cumpărat tichete pentru meciul din această seară o pot face pînă la ora 20:45, atunci cînd va începe revanşa cu Dinamo Tbilisi. Pînă ieri se vînduseră aproximativ 30.000 de bilete, oficialii din Ghencea sperînd să se mai dea cel puţin alte 10.000.

"Doar victoria mă interesează"
Reghecampf a vorbit despre meciul din această seară contra georgienilor de la Tbilisi: "Trebuie să fim atenţi! Am discutat foarte mult şi cu jucătorii, vom avea o şedinţă video înainte de meci unde le vom arăta ce s-a greşit la Tbilisi şi sînt sigur că vom intra pe teren pentru victorie. Întîlnim un adversar bun, care cu siguranţă va încerca să cîştige acest joc, pentru că aşa cum aţi văzut şi în tur Dinamo e o echipă puternică, care a avut şanse să înscrie. Vor miza mult pe contraatac şi trebuie să le facem faţă pentru că nu vreau alt rezultat decît victoria".

Gazon nou pentru play-off
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat ieri că gazonul de pe Arena Naţională se va schimba în totalitate: "N-avem altă soluţie. A doua zi după amicalul «naţionalei» cu Slovacia, gazonul se va decoperta, iar lucrările vor dura 10 zile. Astfel că Steaua, care are şanse foarte mari de a ajunge în play-off-ul Champions League, va face în aşa fel încît să dispute returul la Bucureşti. Nu ştim ce vom face dacă se va califica şi Astra, iar eu îmi doresc asta".

Se antrenează singur
Mihai Costea este încă fotbalistul Stelei, chiar dacă a fost exclus din lot de Reghecampf. Acesta a explicat că atacantul oltean are un program special: "Mihai e jucătorul nostru şi se pregăteşte cu un preparator fizic. Păcat de acea reacţie a lui în urma căreia l-a exclus, eu îmi doream mult să mizez pe el anul ăsta. Sînt sigur că şi el regretă gestul pe care l-a făcut, dar regulile sînt reguli la Steaua, nu pot fi încălcate!".

581617-caseta-steaua.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (49)
romeverest
romeverest  •  06 August 2013, 16:27

Cum poti sa le reprosezi acelor oameni ca ar fi hibernat ?? Sunt oameni simpli, profesionisti si modesti, care isi vad de treaba lor. Nu tuturor le place sa apara toata ziua la televizor sau prin tot felul de reality show-uri penibile !! De asemena nu toti au neveste care sa se trezeaca ca "proastele-n targ" sa-si dea cu parerea despre fenomenul fotbal !!!

cristofer76
cristofer76  •  06 August 2013, 15:49

da normal cred ca e vorba de un mare dopaj la steaua care pana la urma va iesi la iveala. bineinteles ca la nationala nu dau acelasi randament cu 1 sapt cantonament la piturca ca nu ii dopeaza cu reteta reghecampf - de aceea vor sa ii lase maximum 2 zile cantonament la nationala inaintea meciurilor...sa nu mai fie obositi ...ar fi bine ca toate echipele care joaca cu steaua sa ceara testul antidoping sa vedem atunci marea echipa steaua....

polistul68
polistul68  •  06 August 2013, 13:16
Postat de vlad57 pe 06 August 2013, 12:44

Si inca ceva... de ce a trebuit ca Pituca, ditamai selectionerul, sa porneasca batalia in presa si nu a facut si el acelasi lucru? Adica o discutie civilizata cu cei pe care ii numesti? De ce sa taca Reghe cand e atacat prin presa? Cred ca suntem de acord ca Piti a fost cel care a inceput cum a inceput... am spus clar ca nu trebuia sa intervina sotia lui Reghe dar toti cei din staful nationalei de ce se amesteca prin presa? diferente la antrenamente? Probabil ca sunt nu stiu. Ce stiu insa sigur este ca asa cum stau lucrurile acum, Piti nu are alta alternativa decat sa se bazeze scheletul Steaua altfel o incurca cu Ungaria. Dar daca el nu se respecta singur de ce l-ar respecta altii?

referitor la scheletul stelei...de rpea multi ani, scheletul nationalei e steaua si dinamo...acuma dinamo scade vizibil...pina acum 4-5 ani, nu erai chemat la nationala daca nu jucai la cele 2 echipe. Era mina fratilor becali..sis emnalul carte fotbalisti era clar..vrei nationala ? hai la Bucuresti..nu mai departe cazul lui L:uchin ( asa a fost si la contra, si la batrinu etc,etc). A jucat la Tmisoara f bine, nu a avut nici macar o selectie...a venit venit la Dinamo, nu mai are acelelasi evolutii, dar e chemat regulat. Cu franta a fost titular chiar....QED.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează