FOTBAL  »  NATIONALA  »  ADIO, EURO!

Repriza a doua a devenit un coşmar pentru "naţională" în mandatul lui Lucescu jr. » 19 din 25

Articol de - Publicat luni, 28 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 28 martie 2011 08:18

Acesta e raportul golurilor încasate de "tricolori" după pauză, cu Răzvan pe bancă. Am ratat şase puncte cu Albania, Franţa şi Bosnia din cauză că am căzut în partea secundă a jocurilor

Meciul cu Bosnia a confirmat încă o dată faptul că repriza secundă reprezintă un adevărat coşmar pentru "tricolori". Reuşitele lui Ibisevici (63) şi Dzeko (83) ne-au pus capac şi ne-au reamintit că la fel ne-a învins şi Franţa, 2-0, marcîndu-ne ambele goluri pe final, dar şi faptul că am ratat startul preliminariilor, fiind egalaţi de Albania, 1-1, la Piatra Neamţ, în minutul 87. Practic, "tricolorii" au irosit şase puncte în ultimele minute ale partidelor cu Albania, Franţa şi Bosnia.

15 în ultimul sfert
Statistica generală e catastrofală. Cifrele arată că în cele 19 meciuri disputate de la începutul mandatului lui Răzvan Lucescu, "naţionala" a încasat nu mai puţin de 19 goluri în partea a doua a jocurilor, din totalul de 25 primite. Şocant este că "tricolorii" au luat 15 numai în ultimul sfert de oră de joc!

Prima înfrîngere după 1-0 pentru noi
Reprezentativa României a pierdut sîmbătă pentru prima dată în mandatul lui Răzvan Lucescu după ce a deschis scorul. Exact cînd n-aveam voie sub nici o formă să pierdem! Pînă la Zenica, am mai condus de 9 ori cu scorul de 1-0, obţinînd cinci victorii şi patru remize.

Strategie greşită
O altă cauză pentru care "naţionala" a ajuns în situaţia de a compromite calificarea după doar patru meciuri e strategia aleasă de FRF cînd a stabilit ţintarul grupei. Mircea Lucescu a şi criticat la momentul respectiv faptul că federalii au acceptat ca după debutul cu Albania, de acasă, "naţionala" să susţină, în prima parte, trei meciuri consecutive în deplasare: Belarus (0-0), Franţa (0-2) şi Bosnia (1-2).

349103-clasamentul-fara-goluri-730x379.jpg

Goluri marcate/primite în mandatul lui Lucescu jr.
Repriza I: 9/6
Repriza a II-a: 10/19

4 e numărul meciurilor în care "naţionala" lui Răzvan a primit două goluri în repriza secundă: Ucraina (3-2), Turcia (2-0), Franţa (2-0) şi Bosnia (2-1). Serbia ne-a dat patru după pauză

12 goluri a primit "naţionala" lui Răzvan Lucescu în repriza secundă în cele 9 meciuri oficiale: 5 din preliminariile trecute

Răzvan bate toate recordurile negative
De cînd a fost numit selecţioner, Lucescu jr. bate, rînd pe rînd, toate recordurile "naţionalei". Negative! Iată cîteva exemple:
- Dintre cei 11 selecţioneri care au măcar 19 jocuri pe banca României, Răzvan are cel mai mic procentaj al victoriilor: 26,3%. Primul în acest top e Iordănescu (59%), urmat de Piţurcă (58%).
- Pînă în actualele preliminarii, n-au trecut niciodată patru meciuri de calificare în care România să nu învingă! Înaintea campaniei precedente, au fost 11 calificări succesive pentru turneele finale în care "tricolorii" obţinuseră cel puţin două succese din primele 4 partide.
- "Naţionala" a ajuns pe locul al 57-lea în clasamentul FIFA (februarie 2011), record negativ de la înfiinţarea acestui top. În prezent, "tricolorii" se află pe 52, cu patru poziţii deasupra Bosniei.

Citește și:

Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Superliga
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Liga 2
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”
Superliga
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (6)
miloskrasic
miloskrasic  •  28 Martie 2011, 13:08

se spune ca in repriza a 2-a se vad antrenorii mari. acum vedem si noi ce antrenor e lucescu jr.

bdgeorge
bdgeorge  •  28 Martie 2011, 07:32

Repriza a doua a devenit un coşmar pentru "naţională" !!!!!!! De ce ma prim repriza a fost cumva un vis frumos,am jucat nemaipomenit dar nu ne tin balamalele si cedam in repriza a 2-a??? la fel de prost am jucat mereu in ambele reprize numai ca in partea secunda mai si obosim si adversarii ne ard.

imperator
imperator  •  28 Martie 2011, 06:35
Postat de imperator pe 28 Martie 2011, 06:35

ei in repriza 2 a eram pe jos de ras, asa ceva doar in fotbalul judetean mai vazusem.

Eu

Vezi toate comentariile (6)
Comentează