FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

Presa belgiană ironizează naționala României: „Vedeta lor joacă în Arabia Saudită” + „Edward Iordănescu nu a fost un fotbalist grozav și s-a apucat rapid de antrenorat”

Echipa națională a României a fost ironizată de presa belgiană, la scurt timp după ce, la Hamburg, cele două reprezentative au fost repartizate în aceeași grupă la Campionatul European din Germania, din 2024.
Echipa națională a României a fost ironizată de presa belgiană, la scurt timp după ce, la Hamburg, cele două reprezentative au fost repartizate în aceeași grupă la Campionatul European din Germania, din 2024.

Articol de - Publicat duminica, 03 decembrie 2023 10:14 / Actualizat duminica, 03 decembrie 2023 13:54

Echipa națională a României a fost ironizată de presa belgiană, la scurt timp după ce, la Hamburg, cele două reprezentative au fost repartizate în aceeași grupă la Campionatul European din Germania, din 2024. 

Sâmbătă seară, la Hamburg, a avut loc tragerea la sorți a grupelor EURO 2024. România face parte din grupa E, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B din Liga Națiunilor (una dintre Bosnia, Ucraina, Israel și Islanda). 

Reacția lui Denis Alibec, după ce a văzut în ce grupă a fost repartizată România: „Știți cum e cu iconițele”
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Reacția lui Denis Alibec, după ce a văzut în ce grupă a fost repartizată România: „Știți cum e cu iconițele”

La scurt timp după încheierea evenimentului de la Hamburg, presa belgiană a făcut un scurt portret al echipei naționale a României. Belgienii spun că printre „tricolori” nu se regăsește niciun jucător de top, iar vedeta naționalei României, Nicolae Stanciu, joacă în Arabia Saudită, la Damac. 

Presa belgiană a caracterizat naționala României, după tragerea la sorți a grupelor EURO 2024

„România nu are jucători de top, dar în lotul ei se regăsesc vechi cunoștințe: Răzvan Marin și Denis Drăguș, foști jucători la Standard Liege, Ianis Hagi, ex-Genk, și Nicolae Stanciu, fost mijlocaș la Anderlecht

Cel din urmă este în continuare cel mai scump jucător din istoria lui Anderlecht, care a plătit aproximativ 10 milioane de euro pentru a-l transfera în 2016. 

Nu s-a descurcat în fotbalul belgian, dar a avut succes în Cehia, la Sparta Praga și Slavia Praga, iar în prezent este căpitanul naționalei României. Acum, starul naționalei României joacă în... Arabia Saudită”, au scris cei de la nieuwsblad.be

„Edward Iordănescu nu a fost un fotbalist grozav și s-a apucat rapid de antrenorat”

„Edward Iordănescu este un nume mare în fotbalul românesc, dar în special datorită tatălui lui, Anghel Iordănescu. El este cel mai bun marcator din istoria clubului Steaua București, a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua și a avut o carieră grozavă ca antrenor. 

Edward Iordănescu nu a fost un fotbalist grozav și s-a apucat rapid de antrenorat. În 2021, el a câștigat campionatul cu CFR Cluj. A fost numit selecționer la începutul anului 2022”, a mai scris sursa citată anterior. 

Programul României la Euro 2024:

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Play-off B (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Cum arată grupele Euro 2024

  • Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția
  • Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania
  • Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia
  • Grupa D: Olanda, Austria, Franța, câștigătoare play-off A (Țara Galilor – Finlanda / Polonia – Estonia)
  • Grupa E: Belgia, Slovacia, România, câștigătoare play-off B (Bosnia – Ucraina / Israel – Islanda)
  • Grupa F: Turcia, Portugalia, Cehia, câștigătoare play-off C (Georgia – Luxemburg / Grecia – Kazahstan)

VIDEO. Reacția lui Edi Iordănescu, după ce România și-a aflat adversarele de la EURO 2024

Citește și: 

Dumitru Dragomir, reacție spumoasă după ce România și-a aflat adversarii de la EURO: „Tatăl lui Edi a făcut grupa. Era cu cruciulița într-o mână și cu cealaltă mână în urnă”

A jucat cu România la EURO 2008 și afirmă: „Aș fi preferat o grupă mai puternică. Așa am făcut și noi în «Grupa Morții»”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (21)
TZTZ
TZTZ  •  04 Decembrie 2023, 13:13

S-au atacat romanii patrioti despre ce au scris belgienii...si imediat trebuie sa le raspundem si noi ca de altceva nu prea suntem in stare... Hai sa incercam sa jucam ceva fotbal cu "baietii" pe care ii avem si poate prindem o zi buna - ma imbat singur cu apa rece - ei prind o zi proasta si ii invingem in loc sa ii infringem. P.S. Oricum la jocul orgoliilor si a replicilor am castigat deja...

ccc23
ccc23  •  03 Decembrie 2023, 15:33
Postat de mattteo pe 03 Decembrie 2023, 12:24

S-ar putea?? Unde sunt alde Cristiano, Benzema, Neymar, Mane, Mahrez, Kante, Mitrovic etc in Belgia? E clar ca au campionat mai bun.

am zis sa fiu finuț..si sa iau in calcul ca prin echipele alea mai joaca si jucatorii lor autohtoni..mediocrii rau de altfel

losfer
losfer  •  03 Decembrie 2023, 14:01

Unde e ironia? Nu văd nimic din ce n-am citit deja aici de-a lungul anilor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează