FOTBAL  »  NATIONALA  »  SENIORI

VIDEO Mitriță, adio națională? Fostul antrenor e convins: „E deja conturat!”

Alexandru Mitriță // foto: Imago Images
Alexandru Mitriță // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat vineri, 22 martie 2024 15:10 / Actualizat vineri, 22 martie 2024 15:15

Fostul antrenor Ioan Andone, acum în vârstă de 64 de ani, a participat la meciul caritabil dintre Poliție și o selecționată de foști fotbaliști, apoi a comentat pe seama echipei naționale, despre amicalul din această seară cu Irlanda de Nord și participarea „tricolorilor” la EURO 2024.

Astăzi, la Năstase & Marica Sports Club, fosta bază Voința din nordul Capitalei, Poliția București a organizat un meci caritabil „pentru susținerea unor camarazi cu probleme”.

La eveniment a participat și Ioan Andone. La final, legenda lui Dinamo a discutat cu reporterii despre echipa națională, în contextul meciului amical din această seară cu Irlanda de Nord și al participării la Campionatul European din vară.

Situație explozivă la CFR Cluj » Salarii neplătite de peste 6 luni, datorii peste datorii + o altă societate cere falimentul!
PROBLEME
Situație explozivă la CFR Cluj » Salarii neplătite de peste 6 luni, datorii peste datorii + o altă societate cere falimentul!

Mitriță, adio națională? Ioan Andone e convins: „Primul 11 e conturat!”

„E un meci amical, acum să-i vedem, că nu s-au întâlnit de mult timp. Au câteva partide amicale de rodaj, să închege o formulă în care să avem rezultate la Europene, cu toate că ne va fi foarte greu acolo, și Islanda și Ucraina sunt forțe.

Rezultatele noastre din preliminarii au fost fantastice, neașteptate, dar la Campionatul European va fi altceva. Trebuie să joci la intensitate maximă pentru a avea rezultate. Nu știu dacă vom trece de grupă, dar ne dorim, sperăm în asta. Așa suntem noi, românii, optimiști.

Omogenitatea e atuul nostru, plus forma unor jucători, precum Man. Avem și noi puncte valoroase, dar ne va fi greu”, a spus Andone în prima fază.

Întrebat despre posibilitatea ca anumiți jucători din Superligă să pătrundă în lotul lui Iordănescu, exemple de menționat fiind Alexandru Mitriță și Louis Munteanu, Andone le-a temperat acestora așteptările:

„Foarte puțini vor pătrunde în echipa asta din Superligă. Louis Munteanu e o soluție, sunt mai multe, dar le va alege după meciurile amicale. Eu zic că primul 11 e deja conturat, poate cu unul sau două semne de întrebare. Surprize nu vor apărea”.

La EURO ne așteaptă un alt nivel, vom vedea cine va fi cu noi acolo. Toată lumea are ușile deschise. Noi trebuie să analizăm în funcție de context. Avem posturi unde avem soluții echilibrate, cu jucători de valoare, dar avem și poziții unde suntem la limită. Se poate întâmpla orice.

Oricine are ușa deschisă pentru echipa națională. Dar trebuie să demonstreze că are valoare și să respecte valorile grupului. Cine a arătat asta a rămas, cine nu nu a mai fost cu noi.

- Edi Iordănescu, selecționer România

Mai multe știri despre echipa națională:

Ionuț Rada i-a făcut primul „11” lui Edi Iordănescu: fără Coman și Man, dar cu Pușcaș, Olaru și Hagi
ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD
Ionuț Rada i-a făcut primul „11” lui Edi Iordănescu: fără Coman și Man, dar cu Pușcaș, Olaru și Hagi
Cei 3 jucători pe care Edi Iordănescu îi lasă în tribune la România - Irlanda de Nord
ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD
Cei 3 jucători pe care Edi Iordănescu îi lasă în tribune la România - Irlanda de Nord

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
observator_federal
observator_federal  •  22 Martie 2024, 21:26

Titlu mincinos, se sugerează că Ioan Andone a afirmat că "Mitriță, adio națională!"?? Bă băeți, Florin Tănase este mai vârstnic decât Alex Mitriță, ce îl recomandă să vină la lot?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează