FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19

Toate reacțiile din tabăra României U19 după calificarea la Campionatul European » Selecționerul Adrian Văsâi: „Am creat o familie. Privim cu încredere către turneul final”

Adrian Văsâi // foto: captură FRF TV
Adrian Văsâi // foto: captură FRF TV

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 martie 2022 07:17 / Actualizat duminica, 27 martie 2022 07:34

Adrian Văsâi (57 de ani), selecționerul reprezentativei U19 a României, a oferit primele reacții după ce „tricolorii” au izbutit să se califice la Campionatul European din această vară!

Victoria României de sâmbătă, 2-1 cu Croația, cuplată cu remiza dintre Georgia și Islanda, înseamnă că „tricolorii” au câștigat grupa 4 din Turul de Elită pentru calificarea la EURO U19.

Pe primul loc în grupă indiferent de rezultatele din ultima rundă, când vor juca cu Islanda, iar croații cu Georgia, selecționerul Adrian Văsâi și elevii săi privesc către turneul final din vară, programat între 18 iunie și 1 iulie 2022, în Slovacia.

Adrian Văsâi nu este străin de o astfel de performanță. Antrenorul care pregătește loturile naționale de tineret din 2007 a calificat și reprezentativa U17 la Campionatul European, în 2011.

Gică Hagi, show pe „Ibrox” » Lovitură liberă magistrală în meciul legendelor: Rangers vs restul lumii
Rangers
Gică Hagi, show pe „Ibrox” » Lovitură liberă magistrală în meciul legendelor: Rangers vs restul lumii

Adrian Văsâi, după calificarea României U19 la Campionatul European

„Mă simt obosit, dar fericit, împlinit pentru această frumoasă performanță obținută de jucătorii noștri. Am muncit mult împreună cu ei pentru asta, este o calificare muncită, dar pe deplin meritată.

În momentul în care reușești să te califici între primele 8 echipe din Europa, munca depusă rămâne deoparte. Mă bucur că am obținut a doua mea calificare, înseamnă că lucrurile au mers foarte bine. Sper să meargă așa în continuare.

Vreau să-i felicit pe jucători pentru efortul depus în ultimii 4 ani, pentru sacrificiile lor. Vreau să-i felicit nu doar pe cei 21 de jucători de la acest Turneu de Elită, dar și pe ceilalți. Sunt peste 40 de jucători care au participat la acțiunile echipei naționale în cei 4 ani de când suntem împreună.

Staff-ul meu este profesionist, devotat și extrem de apropiat față de jucători. Am creat o familie. Vreau să-i felicit pe această cale.

Privim cu încredere către participarea la Campionatul European, mai ales după turneul de calificare și cel de Elită. Așteptările noastre, fără să știu componența grupelor, ar fi să ieșim din grupă. Mai departe, vom vedea”, a declarat Văsâi pentru FRF TV

Ce au declarat Rareș Ilie, Andreas Chirițoiu și Robert Popa

Suntem fericiți cu toții, nu știu dacă a văzut toată lumea videoclipurile în care ne bucuram, atât la stadion, apoi și la hotel, când am aflat rezultatul celorlalte echipe. E o fericire de nedescris, o mândrie foarte mare.

Eu sunt de un an și jumătate aici, fiecare meci pregătit a fost pentru aceste calificări, pe care le-am dus foarte bine.

Știam de la început că ne vom bate pentru primul loc cu Croația, era principala noastră adversară. Am fost determinați, după ce ne-au egalat am crezut în continuare, iar când a apărut șansa, am profitat de ea.

Avem un grup frumos, un staff cu experiență și mă bucur foarte mult că fac parte din el.

Cred că putem să ne batem pentru primele locuri la EURO. Campionatul Mondial? Da, de ce nu? Merităm, după atâta muncă. Pentru asta vom munci în continuare.

- Rareș Ilie

Mă bucur foarte mult că am reușit să marchez în ambele meciuri, să-mi ajut echipa să se califice la EURO. Cu siguranță voi marca și acolo.

Este un sentiment incredibil, la finalul meciului, când am văzut ce am reușit, mi-au dat lacrimile. Sunt foarte fericit că am obținut calificarea.

Avem un grup foarte unit, suntem ca o familie. Avem un staff foarte bun, cu experiență.

Campionatul Mondial? Avem un grup cu jucători foarte buni, cred că vom reuși să ne calificăm.

- Andreas Chirițoiu

Cum mă simt acum? Am un sentiment de fericire pe care nu l-aș putea exprima prin cuvinte. E probabil cea mai grea întrebare pe care aș fi putut-o primi.

Atitudinea, forța grupului au făcut diferența.

Pe plan personal, să fiu căpitan mi-a adus un sentiment de mândrie. Să am banderola pe braț mi-a adus și responsabilitate. A fost un sentiment aparte.

Luăm totul pas cu pas, la Campionatul European ne propunem să ajungem cât mai departe în competiție. De ce nu?, un loc între primele 5, pentru a obține biletele către Campionatul Mondial.

- Robert Popa

Opt echipe vor participa la turneul final din vară. Gazdele, Slovacia, plus cele 7 câștigătoare de grupă din Turul de Elită. Până acum, doar România a obținut biletele de participare! 

Mai multe știri despre reprezentativele României:

Ce a făcut Tavi Popescu la debut: diferență bizară față de Maxim și Mitriță

Ionel Ganea nu are încredere în Edi Iordănescu: „Nu o să facă mai mult decât Rădoi! Cum să reușești așa?”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (2)
1626497344230564
Nicolae Grecu  •  27 Martie 2022, 10:24

Rareș Ilie,match winner, la locul potrivit. Cei care-l voiau să joace 10 min la naționala mare, ciocu mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic, mic,

108779877311497
George Ionescu  •  27 Martie 2022, 09:35

...suntem alaturi de baietii nostri ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează