FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU, 4 SEPTEMBRIE, 21:45, TVR1 ȘI GSP.RO

"Săpun" horror » Convocat pentru partida cu Muntenegru, Săpunaru și-a îngropat echipa în meciul cu CFR

Săpunaru a fost convins de șefii Astrei cu un supersalariu, 25.000 de euro lunar
Săpunaru a fost convins de șefii Astrei cu un supersalariu, 25.000 de euro lunar

Articol de , - Publicat marti, 23 august 2016 00:00

Convocat pentru partida cu Muntenegru, Săpunaru traversează o perioadă groaznică la Astra: a ratat complet începutul de sezon, iar duminică și-a îngropat echipa cu CFR.

Meciul cu Muntenegru bate la ușă, iar grijile nu lipsesc din curtea lui Daum. Nu e doar problema gazonului distrus de la Cluj, ci și, mai important, tema formei cu care jucătorii vin la debutul preliminariilor CM.

Una dintre problemele noului selecționer apare dinspre postul de fundaș dreapta, la care favoritul la titularizare, Cristi Săpunaru, traversează o perioadă groaznică în tricoul Astrei.

Apariția din ultima etapă a jucătorului campioanei a fost un dezastru. La 2-1 pentru CFR, Săpunaru și-a îngropat echipa în numai 180 de secunde.

Mai întâi, a ratat penalty-ul care putea aduce egalarea în minutul 67, apoi, după câteva faze, a greșit grav la centrul terenului, a pierdut mingea, iar Tiago Lopes a profitat pentru a marca golul trei al trupei lui Miriuță. Cele două momente au adus prăbușirea Astrei, care a ieșit cu un umilitor 1-5 de pe arena ardeleană.

Haos și în Europa

Evoluția de la Cluj a fost însă doar un episod din traseul în cădere liberă al lui "Săpun". În alte trei meciuri anterioare și-a făcut simțită prezența prin erori remarcabile:

1. Pandurii - Astra 0-0 (et. 2 L1, 31 iulie)
- a fost punctul fragil al defensivei oaspeților, fiind permanent depășit de adversari
- a luat nota 5 în GSP

2. FC Copenhaga - Astra 3-0 (prel. Champions League, 3 august)
- a fost depășit de Cornelius la golurile 2 și 3 ale danezilor
- a primit nota 2 în Gazetă la meciul care a închis accesul giurgiuvenilor către masa bogaților UCL

3. Astra - West Ham 1-1 (play-off Europa League, 18 august)
- a provocat lovitura de la 11m din care englezii au deschis scorul în finalul primei reprize
- a fost notat cu 4 de GSP

A ratat complet pregătirea

Singura partidă în care Cristi și-a ajutat echipa a fost la victoria cu 3-1 contra abandonatei Poli Timișoara, în etapa a 4-a din L1.

Fundașul a reușit atunci două goluri, ambele din penalty, contribuind decisiv la unicul succes repurtat de Astra în actualul campionat, în fața unei formații deja condamnate însă la retrogradare.

Căderea lui Săpunaru vine după un intersezon în care a așteptat până în ultima clipă găsirea unui contract. A sperat că va găsi un angajament peste hotare, a negociat cu formații din Italia, Turcia și zona arabă, dar a ales finalmente Astra la insistențele lui Șumudică, ratând însă întreaga perioadă de pregătire.

5partide a jucat Săpunaru pentru Astra: a fost integralist în trei meciuri

3posturi a acoperit Săpunaru în tricoul giurgiuvenilor: a fost folosit ca fundaș dreapta, stoper și închizător

16selecții a strâns Săpunaru: ultimele 3 le-a adunat la Euro 2016, unde a jucat toate cele 270 de minute cu Franța, Elveția și Albania

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
116617882121701
Mihnea Ilie  •  23 August 2016, 20:56

Sapunaru e un fotbalist bunicel...are o perioada mai proasta. insa cu sal lui platesti aproape tot Dinamo... Negoita nu e prost.are super echipa cu sal de trei lei...pe bune!

9orthopaedic
9orthopaedic  •  23 August 2016, 15:40

pe unde posteaza dihotomizatul @haideusicfr arunca numai cu chiftele...omul are ce are cu steaua indiferent de titlul articolului ,de zici ca i-a furat vali argaseala iubita..:) ii spui frumos, elegant ca sapun asta desi are numele unui articol de igiena,el e un insalubru si pe vremuri,poate si acum,se distingea prin multi dinti cariati...dar suplimenta la capitolul smardoiala.... deci dl daum pudrat, calcat, apretat va avea mari probleme cu vedetele astea ,, internationale,, tatarusanu, sapunaru, maxim si alti nedusi la biserica...

steaua1986forever
steaua1986forever  •  23 August 2016, 14:42
Postat de haideusicfr pe 23 August 2016, 12:19

Sa nu exageram.Sapunaru e un jucator bun, a ratat un 11metri ,dar se intampla si la case mai mari.Tiago Lopez e un superjucator ,tehnic ,muncitor (din fericire nu e singurul).E vorba ca CFR isi va reveni financiar.Nici nu-mi vine sa ma gandesc unde vor si Steaua et.co prin comparatie....

Tu daca nu esti troll, imi e mila de tine, e trist daca ar exista cineva care chiar sa gândească așa. ....Clono, da-ti 2 palme, aici e vorba de sapunaru nu de Steaua. Da, de jucatorul cu dinti cariati care lua milioane în Portugalia si nu avea 100euro pt dentist, baiatul ala care a facut Romania de ras prin bataia aia din Portugalia care i-a terminat cariera. Un golan. La fel ca si antrenorul lui de la actuala echipa.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează