FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19

Selecţionerul de la U19, Doru Isac, vrea să monitorizeze antrenamentele cu drone: "Duceţi-vă la altă meserie!"

Articol de - Publicat vineri, 25 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 24 iulie 2014 20:57

Acesta este sfatul noului antrenor pentru cei mai mulţi dintre cei 32 de tineri fotbalişti pe care i-a văzut în primul stagiu de la Mogoşoaia


În criză de timp, pentru că în octombrie are turneu de calificare, Doru Isac, selecţionerul U19, a făcut în aceste zile primul stagiu pentru a contura lotul. A chemat 62 de jucători, dintre cei care în ultimul an au jucat la selecţionatele de juniori mai mari. Au venit numai 32. "Restul ori erau accidentaţi, ori aveau program cu echipa, cum e cazul lui Vrînceanu", a explicat Isac. Mai are de văzut încă "100 de jucători pe care îi vor propune cluburile, plus alţi 29 din străinătate, care joacă pînă la nivel de Liga a 5-a".

"Avem cancer, sîntem la zero!"
Şcolit în Franţa şi în Japonia, Doru Isac e parcă de pe altă planetă, din alt fotbal. Nonconformist şi sincer pînă la durere, a şocat: "Ştiu, numeric avem doar vreo 190 de jucători din care să alegem. Puţin, la nivel de Maldive sau Sri Lanka. Valoric însă, dacă e să ne comparăm cu marile forţe, ar trebui să-mi fac bagajul şi să plec! Am cu mine băieţi ascultători, care au dorinţă. Fotbalişti? Nu prea! Dacă eram tatăl multora dintre ei, le ziceam «Hai la şcolală! Să învăţăm o meserie, să facem o pîine bună, să reparăm un ceas, o maşină!». Din ce am văzut, sîntem bolnavi rău, ca unii care au cancer pulmonar. Mai contează cîte ţigări a fumat pe zi, cît timp? De aici trebuie să o luăm, de la zero! Dacă eram antrenor la un club mare, nu puteam să iau pe nimeni! Or să poată juca în România, dar pentru fotbalul european, pentru performanţă e tîrziu".

"E nasol la lot! Abia aştept să plec!"
Pe teren, Dorui Isac i-a alergat rău pe jucători. Exerciţii inedite, de posesie, de coordonare în grup, lucruri pe care mulţi nu le mai văzuseră. Construcţie din careu la poarta adversă, fără adversar. Se cere execuţie din prima. Mulţi nu înteleg, fac şi preluare. Fac 16-17 secunde. "Nemţii fac 5! Cu ei ne vom lupta?!", spune Isac. Unul dintre jucătorii trimişi pe bancă scapă cu năduf: "E nasol la lot! Înainte veneam de plăcere aici! Abia aştept să mă întorc la club!"

"Ori facem strategie tactică beton, ori folosim dopajul psihic. Vreau să dominăm şi cu Germania, şi cu Franţa. Astea sînt singurele noastre variante ca să ne putem bate cu fotbalul mare"
Doru Isac, selecţioner U19

"Nu ştiu dacă stau mai mult de un an, cît e contractul. Am un obiectiv, dacă nu îl îndeplinesc, am căzut, nu sînt bun. Basta!"
Doru Isac, selecţioner U19

"Avem drone să putem urmări jocul colectiv de sus. Dar ne trebuie jucători cu tehnica de bază. La ce să folosim dronele dacă nu ştim să citim?"
Doru Isac, selecţioner U19

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
vladutzzz89
vladutzzz89  •  25 Iulie 2014, 15:56

interesant tipul...sper sa schimbe ceva

denieru
denieru  •  25 Iulie 2014, 14:57

Aseara la Digi Sport Special, dl Radulescu radea ironic de Vali Rachita si de metodele domnului Isac. Acesta din urma fiind luat pe "CV", ceea ce e foarte bine. Cand ajungi chiar si asistent la Nice, echipa modesta din primul esalon francez, cred ca poti emite cateva pretentii la U19. "Da domne' da' de 20 de ani avem rabdare sa creasca." Problema e ca de 20 de ani am avut rabdare cu cine nu trebuie. Omul are experienta, e scolit si pare ca stapaneste cadrul in care un tanar jucator trebuie sa creasca. Are toate premisele pentru a reusi. Mai trebuie doar sa fie ajutat si de Mister Burleanu cu proiecte bine tintite spre reimprospatarea fotbalului romanesc de la juniori in s

brancusi
brancusi  •  25 Iulie 2014, 14:03
Postat de sibelius pe 25 Iulie 2014, 12:56

Da, ma, clar. Daca nu bea bere nu e "folbalist" si nici chef fara manele nu se "puate", nu? Eventual si seminte langa berea aia.

Daca interpretezi ad-literam si tu,e dreptul si putirinta ta,dar asta nu inseamna ca si (te) pricepi,iar cu ironiile alea ieftine esti doar in consonanta cu priceperea ta generala.Bafta in UCL,sper sa vad Steaua din nou in grupe!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează