FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Sfaturi din interior pentru "Briliant" » Ce trebuie să facă Adrian Mutu pentru a fi convocat de Victor Piţurcă

Articol de GSP - Publicat marti, 19 august 2014 00:00 / Actualizat marti, 19 august 2014 10:52

Adrian Mutu încearcă să îşi facă din nou loc în echipa naţională a României. Evoluţiile sale din debutul sezonului au fost la un nivel înalt, însă conflictul cu Victor Piţurcă îi menţin în continuare uşile închise pentru o eventuală convocare.
Alexandru Piţurcă, fiul selecţionerului, crede însă că tatăl său poate fi convins să apeleze din nou la "Briliant", dacă acesta îi va cere scuze. "E o problemă delicată să vorbesc eu despre relaţia dintre tata şi Adi Mutu. Pot să spun că tata ştie dacă trebuie să treacă sau nu peste discuţia aceea care a avut loc între ei. Tata nu o să facă niciodată convocări în detrimentul naţionalei şi, implicit, al postului său. Sînt sigur că îi va selecţiona pe jucătorii cei mai în formă la acel moment.

Mai mult ca sigur că, dacă merită, Mutu va fi convocat, pentru că îl cunosc bine pe tata. Mie, unul, mi-au plăcut prestaţiile lui Adi Mutu din ultima perioadă, joacă şi marchează din nou ca în vremurile lui bune. Rămîne de văzut pe cine ne vom baza la meciul cu Grecia", a spus Alexandru Piţurcă în Ring.

"Mutu să-şi ceară scuze"
Fostul atacant al Stelei a dezvăluit care sînt paşii pe care Mutu trebuie să îi facă pentru o eventuală revenire la naţională: "Eu cred că, dacă a greşit, ar fi frumos să-şi ceară scuze şi să se închidă scandalul, pentru că ar fi benefic pentru ambele părţi. Să se ducă să-i zică: «Nea Piţi, hai să încheiem cu scandalul ăsta şi hai să ne vedem de treabă. Dacă merit, selecţionează-mă şi pe mine».

Tata i-a fost alături lui Adi de fiecare dată pînă la conflictul ăsta. Dacă vă aduceţi aminte, după scandalul «Cocaina» de la Chelsea, tata l-a convocat pe Adi la naţională deşi nu avea echipă şi nici nu mai jucase de cîteva luni. L-a convocat pentru că avea valoare şi aşa se va întîmpla şi de data asta dacă va merita".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
andrewhagi4
andrewhagi4  •  20 August 2014, 18:54

"Tata nu face niciodata convocari in detrimentul nationalei" - Cu Mutu Romania se putea califica la Mundial, si ce mai zici de detriment cand nu l-a convocat pe hagi odata la nationala?

bamse1901
bamse1901  •  19 August 2014, 12:30

un antrenor de nationala trebuie sa cheme cei mai buni jucatori la acel moment, indiferent de varsta aintipatii si simpatii. dar pitypoiul nu depastete nivelul unui mascarici

madskills
madskills  •  19 August 2014, 12:12
Postat de americanu197 pe 19 August 2014, 11:11

singura solutie e sa-l bata pe piturca la barbut

are sansa mielului de Paste sa-l bata pe Piti la un joc de noroc. Omul e un fel de God of Dice, daca ar fi campionat de zaruri, cu siguranta aveam cel mai "smecher" antrenor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează