FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Soluția lui Ioan Ovidiu Sabău pentru națională: „Cum să nu te folosești de un astfel de om?”

Ioan Ovidiu Sabău îl propune pe Mircea Lucescu la echipa națională
Ioan Ovidiu Sabău îl propune pe Mircea Lucescu la echipa națională

Articol de GSP - Publicat joi, 17 iunie 2021 08:37 / Actualizat joi, 17 iunie 2021 10:10

Ioan Ovidiu Sabău (53 de ani), fost jucător important la naționala României, crede că Mircea Lucescu e singurul antrenor care ar putea redresa o primă reprezentativă în derivă.

Mircea Lucescu și-a pus amprenta pe cariera lui Ioan Ovidiu Sabău, iar acesta a rămas profund impresionat de filosofia actualului antrenor de la Dinamo Kiev, pe care îl propune la naționala României. 

Ioan Ovidiu Sabău: „Cum să nu te folosești de Mircea Lucescu?”

„E un tip care iubește acest sport incredibil, trăiește pentru fotbal. Transformă jucătorii, știe ce are de făcut. Am lucrat mai bine de 7-8 ani cu dânsul. Un om și un antrenor extraordinar. 

Cum să nu-l folosim la națională? Un astfel de om, cu atâta experiență, cu atâtea trofee, atât de respectat, să nu te folosesti de el?”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

Mircea Lucescu îi atrage atenția lui Rădoi: „Asta e o mare problemă de antrenor”

Într-un interviu acordat recent Gazetei Sporturilor, Mircea Lucescu îi oferă câteva sfaturi și observații lui Mirel Rădoi, asupra căruia evită însă să se lanseze în analize detaliate.

„Fiecare are modul lui de a gândi fotbalul. Altceva mă surprinde la Rădoi. El a fost un foarte bun mijlocaș defensiv, cu niște calități extraordinare de luptător. Eu nu văd însă acum în echipă niciun jucător cu asemenea profil. Trebuie să înțeleagă că un campionat sau o calificare se câștigă cu apărarea, nu cu atacul. 

Defensiva e cea care trebuie să-ți ofere condițiile pentru a te exprima în ofensivă. Nu te duci cu șapte jucători peste adversar și-i lași în spate câmp liber de manevră la dispoziție. Gata, hai, nu mă mai provoca!

Eliminările sunt o mare problemă de antrenor. Când m-am dus la Dinamo Kiev, am avut patru eliminări în tur. Dar niciuna nu s-a mai produs în retur. Sunt chestiuni care trebuie discutate la modul foarte serios cu jucătorii, fiindcă orice eliminare poate compromite rezultatul și munca celorlalți”, a declarat Il Luce pentru Gazeta Sporturilor. 

VIDEO Andriy Shevchenko, prima conferință de presă în România: „Mircea Lucescu și Florin Cernat ne ajută”

Citește și alte știri despre Mircea Lucescu:

Trimisul Telekanal Futbol la EURO, dezvăluiri pentru GSP: „Grupul de contestatari ai lui Mircea Lucescu este mic, majoritatea fanilor îi sunt alături”

VIDEO Mircea Lucescu, declarații înainte de zborul spre Italia: „Schimbul din fotbalul turcesc s-a datorat perioadei în care am fost eu selecționer”

Citește și:

După operația la gleznă, Tavi Popescu are din nou probleme » Mihai Stoica a făcut anunțul: „Va fi operat de un medic de elită”
Superliga
După operația la gleznă, Tavi Popescu are din nou probleme » Mihai Stoica a făcut anunțul: „Va fi operat de un medic de elită”
Mircea Sandu l-a „demolat” pe Lucescu: „Băi, Mirceo, ești nebun?” » Ce l-a enervat pe fostul șef de la FRF
Nationala
Mircea Sandu l-a „demolat” pe Lucescu: „Băi, Mirceo, ești nebun?” » Ce l-a enervat pe fostul șef de la FRF
FRF se umple de bani la Euro 2024 » Suma uriașă pe care UEFA o varsă în conturi
Superliga
FRF se umple de bani la Euro 2024 » Suma uriașă pe care UEFA o varsă în conturi

Kaputt! Ce faci dacă îți „pică” mașina în drum spre EURO 2024 » Două ponturi care te pot salva de necaz

Leonard Doroftei explică cum a slăbit 20 de kilograme într-un timp record: „Alcoolul schimbă vieți. Am avut un moment în care am luat-o razna”


Comentarii (2)
talpaiadului
talpaiadului  •  17 Iunie 2021, 13:12

Lucescu are alte proiecte, Dan Petrescu e liber, iar la nationala e antrenor un zero barat. Ciurli Burli...

leu.mr
leu.mr  •  17 Iunie 2021, 11:40

Declaratii fara sens. Lucescu a spus de mult ca nu este interesat !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează