FOTBAL  »  NATIONALA  »  LUXEMBURG - ROMÂNIA, MÎINE, 20:30, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ştefan Radu a căzut din nou: pierde ”dubla” cu Luxemburg şi cu Franţa » Defensivă decimată

Radu ratează din nou meciurile naţionalei
Radu ratează din nou meciurile naţionalei

Articol de , - Publicat joi, 01 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 31 august 2011 23:13

Venit accidentat la lot, lazialul a primit ieri verdictul ferm: nu se poate recupera în timp util nici pentru partida cu ”cocoşii”. E al şaselea om din apărare care-i dă bătăi de cap selecţionerului.


Venit la Mogoşoaia cu edem osos la genunchiul drept, Ştefan Radu n-a reuşit recuperarea în cele trei zile petrecute la lot. Ieri a părăsit cantonamentul, după un antrenament în care Piţurcă l-a folosit la ritm normal, iar concluziile au fost clare: zero şanse pentru Luxemburg şi Franţa.

Astfel, Radu adaugă încă două meciuri ratate ale "tricolorilor" la istoricul incredibil al absenţelor sale cauzate de accidentări, iar lui Piţurcă îi mai rămîn la dispoziţie în defensivă, complet apţi, doar Moţi, Galamaz, Latovlevici şi Măţel pentru disputa din Luxemburg!

Rupţi, plecaţi, suspendaţi, incerţi
După excluderea lui Tamaş, stoperii convocaţi de Piţurcă au fost Goian, Galamaz şi tînărul Chiricheş. Însă durerile resimţite de Goe la Glasgow, care îl fac să fie menajat, cel mai probabil, în prima partidă, au dus la convocarea lui Moţi. Pe flancul drept, cu Săpunaru suspendat pentru Luxemburg, "naţionala" se baza pe Măţel şi Nicoliţă. Ultimul a plecat însă să semneze cu St. Etienne, lăsîndu-l fără variante pe Piţurcă pe 2 septembrie.

Forfaitul lui Ştefan Radu a pus capac: în stînga rămîn Latovlevici şi Raţ, dar ultimul n-a jucat nici un minut în acest sezon la Şahtior, după o accidentare în pregătirile din vară.

Ovidiu Petre, soluţia de avarie
Situaţia din apărarea României aminteşte de o altă conjunctură dezastruoasă, în noiembrie 2004, ultima partidă ca selecţioner a lui Iordănescu. Înaintea deplasării din Armenia, în preliminariile CM 2006, nu mai puţin de 12 jucători au spus pas "naţionalei", iar România a terminat 1-1 la Erevan.
Pentru a evita un dezastru similar, Piţurcă ia în calcul să îl folosească în centrul apărării chiar pe Ovidiu Petre. N-ar fi o premieră pentru fostul stelist, care a mai evoluat ca stoper la juniorii lui FC Naţional şi în Ghencea, sub mandatul lui Stoichiţă, inclusiv într-un derby cu Dinamo (0-2, martie 2010).


1 e numărul prezenţelor la lot ale lui Ştefan Radu în mandatul lui Lucescu jr.:rezervă la Franţa-România 2-0, octombrie 2010), în rest a ratat convocările din motive medicale

Ratările lui Şt. Radu la "naţională"
Perioadă Motiv Partide pierdute
aprilie 2010 a rupt legăturile cu staff-ul "naţionalei" Ucraina (2-3, d), Macedonia (0-1, a), Honduras (3-0, a) - amicale
august 2010 fascia plantară piciorul drept Turcia (0-2, d) - amical, Albania (1-1, a), Belarus (0-0, d) - prel. Euro 2012
noiembrie 2010 inflamaţie menisc Italia (1-1, d) - amical
februarie 2011 dureri genunchiul drept Cipru (2-1, d) - amical
martie 2011 leziune musculară pulpă Bosnia (1-2, d), Luxemburg (3-1, a) - prel. Euro 2012

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
demolator74
demolator74  •  01 Septembrie 2011, 21:34

//marketglory.com/register/demolator74 ://marketglory.com/register/demolator74 ://marketglory.com/register/demolator74 A inceput un nou joc de strategie economica in care vei putea transforma moneda virtuala in bani adevarati... Fi-ti printre primii care va inscrieti gratuit folosind adresa de mai sus si aratati-va calitatile de economist!?! Va doresc distractie placuta si de ce nu , SPOR LA BANI!

titrade
titrade  •  01 Septembrie 2011, 10:22

Má tem cá báiatul asta merge pe acelasi drum ca si preasfintia sa Chivu adicá: e accidentat meciurile de la nationalá si peste cáteva zile rupe bara la echipa de club. Una din metehnele jucátorilor Románi e cá atunci cánd ajung la o echipá cát de cát buná nu le mai ajungi la nas. Din pácate asa suntem ca natie si mentalitatea noastrá lasá de dorit nu numai la nivel sportiv.

mmo_sv
mmo_sv  •  01 Septembrie 2011, 07:49

PACAT , ca un jucator cum e Chivu nu vrea sa ajute nationala , iar cuplul Mutu -Tamas a fost lasat acasa......nu este momentul ca Piturca sa fie exigent acum....ce facem cu Franta daca nu-si revin Goian si ST.Radu....si se mai accidenteaza cineva maine...DEZASTRU..si nu e vorba de calificare..e vorba de puncte FIFA..o sa ajungem in ultima urna valorica..langa SAN Marino.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează