FOTBAL  »  NATIONALA  »  POLONIA - ROMÂNIA 3-1

Suntem la nivelul Andorrei! 7 borne dezastruoase bifate după eșecul din Polonia + 7 argumente în favoarea plecării lui Daum

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat luni, 12 iunie 2017 12:02

99% necalificați, tricolorii au bifat și o serie de recorduri negative în Polonia - România 1-3. 

1) Cel mai slab parcurs din istoria preliminariilor. Nu s-a întâmplat niciodată să avem doar o victorie, 3 egaluri și 3 înfrângeri după 7 partide, incluzând amicalul cu Rusia. Singurul succes e cu Armenia, 5-0, echipă care se află la egalitate de puncte cu noi :)

2) 468 de minute fără gol marcat. Record de ineficacitate! Precedentul, 429, fusese barat de Ovidiu Hoban la 1-1 cu Finlanda, în precedentele calificări.

3) Doar două goluri din acțiune, cel înscris de Stancu sâmbătă seară și punctul lui Popa cu Muntenegru! O performanță cu care se mai laudă Insulele Feroe și Andorra :D

Citește și:

7 motive să plece » Gazeta prezintă principalele argumente în favoarea demisiei lui Daum

4) Cu patru goluri mai puțin decât Lewandowski! Golgeterul Poloniei a marcat de 11 ori în preliminarii, toți "tricolorii" de doar 7 ori.

5) Lewa ne-a dat 5 goluri în două meciuri. Doar cu Gibraltar a dat mai multe, 6. Din naționala României, un singur jucător are mai mult de 5 reușite la națională. All-time! Stancu, 13.

6) Singurul loc 4 mai slab decât noi este ocupat de naționala Insulelor Feroe, 5 puncte. Nordicii sunt însă într-o grupă cu Elveția, Portugalia și Ungaria, trei echipe calificate în fazele eliminatorii ale Euro, a doua chiar câștigătoarea turneului final.

7) În final, o cifră legată de cât era de singur Andone în avanposturi. În cele 14 meciuri în care a jucat el la națională, România a bătut doar Georgia, 5-1, într-un amical. N-avem victorie în "oficiale"! 

După meciul de la Varșovia, România păstrează șanse infime de a se califica la Campionatul Mondial din Rusia (detalii AICI).

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1.  Polonia 16p
2. Muntenegru 10
3. Danemarca 10
4. România 6
5. Armenia 6
6. Kazahstan 2

Meciurile următoare: 

1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia
4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
10206088110775210
Enver Hoxha  •  13 Iunie 2017, 22:16

Din leafa lui Daum FRF putea angaja 10 antrenori germani de juniori, ca să lucreze acolo unde chiar ar putea face ceva util.

10207098281975469
Constantin Savescu  •  12 Iunie 2017, 22:00

Fotbalul romanesc suna mai curand a SF ! Exista un "daca", sau mai multi ! Daca fotbalul romanesc ar fi fost condus dupa "miscarea scaunelor" din Decembrie 1989 nu de "Nasul" sau "Corleone", ci de oameni responsabili cu abilitati reale de "Manager"! Poreclele lor asemanatoare cu cele din Mafia italiana, spun totul ! "Daca" Guvernul prin Ministri Sportului ar fi avut o politica sanatoasa de sustinere a sportului romanesc in general ! "Daca" politicul nu s-ar fi amestecat in trecerea echipelor de fotbal de la Primarii la investitori privati ! "Daca" noii patroni n-ar fi desfiintat fotbalul juvenil si de tineret ! Concluzie : culpa comuna !!! Fotbalul se construieste de la nivel de copii, juniori, tineret si in final seniori ! Exemplul lui Hagi cu Academia de fotbal este cel mai concludent exemplu ! Sa fim seriosi si realisti ! Nu avem jucatori de valoare internationala ! Un campionat slab nu poate avea jucatori valorosi ! Dar noi vrem !

paiazze
paiazze  •  12 Iunie 2017, 18:19

Mai lasa-ti-o *** cu ciobanul care e singurul vinovat... El e o mizerie de om, dar nu e singurul sau cel mai mare vinovat pentru situatia nationalei. Cat de obsedat sa fii, sa legi valiza de acum cativa ani de faptul ca Lewandowski ne-a dat cinci goluri? Hai sa fim seriosi... Tot fotbalul romanesc e in moarte clinica pentru ca nimeni nu vrea s-o ia de jos, sa investeasca in copii (poate cu exceptia lui Hagi), nimeni nu face o infrastructura. Nimeni in Romania, in momentul de fata, nu se gandeste la viitorul sportului de orice fel. Toti sunt ocupati sa-si umfle burta, de la cel mai mic (antrenorul de la copii, care mai ia si el o spaga sa-l bage pe plodul lui cutare), pana la marii ministrii, care sunt ocupati cu alte porcarii. Rezultate bune apar pur intamplator, pentru ca suntem o natie care ar avea un potential urias, dar ne ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează