FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - DANEMARCA 0-0

Tătărușanu a vorbit în presa din Italia despre situația complicată a României: ”O repriză aproape perfectă cu Danemarca”

Articol de - Publicat sambata, 01 aprilie 2017 00:00

Revenit la Florența, Ciprian Tătărușanu le-a povestit italienilor despre situația "nu foarte bună" a naționalei în preliminariile CM 2018, însă rămâne optimist în privința șanselor de calificare.

"Am reușit o primă repriză aproape perfectă în partida cu Danemarca. Și apoi am scăzut după pauză. Ne batem până la capăt, conștienți că drumul spre locul doi în grupă e foarte complicat. Nu pornim învinși, dar trebuie să realizăm ceva cu adevărat important să zburăm către Rusia".

Modelul Buffon

În amplul interviu apărut ieri în Corriere dello Sport, portarul Fiorentinei vorbește și despre cei mai valoroși jucători români din Serie A: "Eu. Nu, lăsând gluma la o parte, sunt mai mulți, de la Ștefan Radu și Chiricheș până la Stoian". Tătă visează la o longevitate comparabilă cu cea a lui Buffon: "La fel ca el, mă antrenez pentru a fi mereu în cea mai bună condiție fizică posibilă. E singurul pașaport util pentru a nu te lăsa oprit de vârstă. Pentru prezent, dar și pentru viitor".

"Nu plec până nu iau un trofeu"

Ciprian nu s-a temut de concurența lui Sportiello: "Dacă aveam dubii ori temeri că nu voi mai fi titular, mă transferam mai înainte". Și-i anunță pe fanii viola că n-are de gând să plece prea curând. "Vreau să câștig un trofeu aici, Cupa Italiei sau Europa League, nu contează. E puțin mai greu să ne luptăm pentru scudetto", a mărturisit râzând. Scorul său preferat e "3-0 pentru Fiorentina" și "portarul, mai mult decât orice jucător, trebuie să fie imun la aplauze și critici".

"Cred că vom prinde Europa League. Și dacă terminăm pe locul 6, promit să fac cafele pentru întreg lotul, la expresorul meu profesional"
Ciprian Tătărușanu, portar Fiorentina

"Ianis Hagi e foarte bun și va ajunge departe. Are calități de campion și educație extraordinară, semn distinctiv al familiei din care provine"
Ciprian Tătărușanu, portar Fiorentina

"Aud și eu anumite cuvinte rasiste când ies pe teren, la încălzirea dinaintea meciului. Evident însă, nu mi se întâmplă la Florența"
Ciprian Tătărușanu, portar Fiorentina

2018este anul în care expiră acordul lui Tătărușanu cu Fiorentina. Salariul său stagional e de 700.000 de euro

11 jocuri fără golprimit are Ciprian în acest campionat, la egalitate cu Buffon. Numai Szczesny (Roma) îl întrece

Alege mereu masa lui Mutu!

Tătărușanu are un loc preferat pentru a merge la restaurant în oraș, "La Loggia degli Etruschi", în Fiesole. "A fost primul loc în care am intrat imediat cum m-am transferat la Fiorentina și, de fiecare dată, m-am așezat la masa care-i aparține lui Adrian Mutu", a povestit portarul român.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close