FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Pierdem doi jucători într-o zi! După Postolachi, încă un român a ales altă națională » Debut cu gol lângă Davies, starul lui Bayern

Theo Corbeanu, 18 ani, atacant inclus în acest sezon în lotul primei echipe a lui Wolverhampton, a jucat azi-noapte prima oară pentru Canada, marcând la debut: 5-1 cu Bermuda în preliminariile CM 2022. Foto: Imago
Theo Corbeanu, 18 ani, atacant inclus în acest sezon în lotul primei echipe a lui Wolverhampton, a jucat azi-noapte prima oară pentru Canada, marcând la debut: 5-1 cu Bermuda în preliminariile CM 2022. Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 26 martie 2021 18:05 / Actualizat vineri, 26 martie 2021 18:34

Theo Corbeanu, 18 ani, atacant inclus în acest sezon în lotul primei echipe a lui Wolverhampton, a jucat azi-noapte prima oară pentru Canada, marcând la debut: 5-1 cu Bermuda în preliminariile CM 2022.

De 13 ori a jucat Theo Corbeanu la naționalele României U16 și U17, dar jucătorul inclus în acest sezon în lotul primei echipe a lui Wolverhampton (a fost de 8 ori pe foaia meciului în Premier League și FA Cup) a ales în cele din urmă Canada.

Theo Corbean, debut în naționala Canadei

Azi-noapte, atacantul (folosit mult și ca aripă) a debutat oficial în naționala "frunzei de arțar", într-un meci din preliminariile CM 2022 (zona CONCACAF): 5-1 cu Bermuda. A intrat pe teren în minutul 77 și a marcat doar patru minute mai târziu. Printre coechipieri: Alphonso Davies, 20 de ani, tânărul star al lui Bayern, Cyle Larin (25 de ani), al doilea golgeter al lui Beșiktaș, și Milan Borjan (33 de ani), portarul și căpitanul Stelei Roșii Belgrad.

L-a impresionat pe selecționer

Theo s-a născut pe 17 mai 2002, la Burlington, un oraș din Ontario, la 60 de kilometri de Toronto. Părinții săi, Andi și Dorina, emigraseră în Canada în 1999, împreună cu fiul cel mare Radu (acum în vârstă de 28 de ani), potrivit The Hamilton Spectator. Cotidianul care anunța încă din ianuarie că John Herdman, selecționerul Canadei, îl convocase în premieră pentru cantonamentul naționalei plănuit pentru acea lună în Florida, SUA (până la urmă, el nu a mai participat la acel stagiu de pregătire, din cauza interdicțiilor de călătorie în pandemie).

Herdman i-a transmis că e impresionat de ce a realizat la Wolves într-un timp atât de scurt. În 2018, la 16 ani, a trecut o perioadă de teste și s-a mutat de la Toronto FC la Wolverhampton. Iar în 2020 a semnat primul contract de profesionist, până pe 30 iunie 2023.

Theo Corbeanu a jucat cu Radu Drăgușin

Corbeanu (i-a avut ca model pe Thierry Henry și Cristiano Ronaldo) putea fi internaționalul nostru și la seniori. Timp de doi ani, 2017-2019, a jucat pentru România U16 și U17. Prima oară, în septembrie 2017, cu două goluri la 3-1 în fața Irlandei, la Mogoșoaia. Era coleg cu Radu Drăgușin, tânărul stoper care a debutat la Juventus. Numai că, în 2019, Theo a ales Canada ca națională-țintă. Visează să poarte tricoul alb-roșu la Mondialul din 2026, găzduit de Canada, alături de SUA și Mexic.

"Am reprezentat România la juniori. Nu am făcut-o pentru Canada, fiindcă nu am fost selectat la U15. Voiam experiență în fotbalul internațional, voiam să-mi testez calitățile împotriva celor mai talentați jucători", a declarat Corbeanu într-un interviu pentru site-ul 101greatgoals.com, amintindu-și că "am contactat federația română, mi s-a transmis că mă cunosc și mă urmăresc, le-am trimis câteva clipuri cu mine făcute de fratele meu și astfel am ajuns în România".

„Întotdeauna mi-am dorit să joc pentru Canada”

Într-un final, a preferat însă Canada "pentru că am simțit că este cel mai potrivit în acest moment, când țara mea are o generație foarte promițătoare, iar Mondialul ce va fi găzduit și de Canada se apropie. Cred că sunt parte din aventura 2026, provocare care mă inspiră, mă motivează. Întotdeauna mi-am dorit să joc pentru Canada". Se vede în aceeași echipă cu Alphonso Davies (20 de ani, Bayern) și Jonathan David (21, Lille), cei mai buni reprezentanți ai noului val canadian. La Mondialul din țara sa.

Mirel Rădoi, conferință după România - Macedonia de Nord 3-2

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Echipa națională a pierdut un internațional crescut de Paris Saint-Germain

Gigi Becali i-a făcut echipa lui Rădoi: „Nu poți să joci fără el!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (34)
deusdat
deusdat  •  27 Martie 2021, 20:20

Nu-i mare pierdere. Și el și Postolachi sunt mediocri. E mai bine pentru ei să joace la naționale mici cum sunt Republica Moldovenească și Canada, decât să fie chemați de două-trei ori la echipa României și atât, cum au pățit Max Nicu sau Adrian Rus.

lagardere_72
lagardere_72  •  27 Martie 2021, 09:20
Postat de catalin.palcu pe 27 Martie 2021, 08:02

esti extrem de generos in aprecieri. poate ca o sa devina f valoros candva, dar una alta e la echipa U23. el nu a debutat practic la Wolves, nu a prins nici macar 5 minute pe final prin Cupa Ligii si il stiu colegii tai ?

Acum câteva luni șeful meu îmi arăta un videoclip cu Theo Corbeanu (eu nici măcar nu auzisem de Theo până atunci). Pe alții nu îi interesează doar banii precum Becali, se uită și la ce vine din spate. Englezii chiar sunt împătimiți după fotbal

catalin.palcu
catalin.palcu  •  27 Martie 2021, 08:02
Postat de lagardere_72 pe 26 Martie 2021, 23:36

Theo Corbeanu este chiar foarte valoros. Colegii mei de muncă englezi chiar nu înțeleg cum de l-am pierdut pe Corbeanu mai ales că a jucat pentru România la juniori

esti extrem de generos in aprecieri. poate ca o sa devina f valoros candva, dar una alta e la echipa U23. el nu a debutat practic la Wolves, nu a prins nici macar 5 minute pe final prin Cupa Ligii si il stiu colegii tai ?

Vezi toate comentariile (34)
Comentează