FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELGIA - ROMÂNIA 2-1

Un bărbat paralizat a venit cu familia să-i susţină pe "tricolori" cu Belgia » Pentru România, în cărucior

Articol de , - Publicat sambata, 12 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 12 noiembrie 2011 09:12

Un bărbat paralizat în vîrstă de 61 de ani, din Satu Mare, a venit cu fiica, ginerele şi nepoţelele, care locuiesc lîngă Liege, pentru a-i încuraja pe "tricolori"


Echipa naţională reprezintă, încă, motiv de mîndrie pentru românii din diaspora. "Tricolorii" au avut alături de ei, aseară, pe Stade Maurice Dufrasne, circa 3.000 de fani, care şi-au manifestat ataşamentul faţă de elevii lui Piţurcă. Au cîntat la imn şi au făcut atmosferă pe întreaga durată a partidei.

Au plecat din ţară de sărăcie
Printre fani s-a aflat însă şi unul foarte special. Vasile Bura, 61 de ani, paralizat, din comuna Prilog, judeţul Satu Mare, a venit la stadion în cărucior rulant să-i vadă la lucru pe "tricolori". "M-au luat cu ei fiica şi cu ginere-miu, care locuiesc în apropiere de Liege. Îmi place fotbalul şi sînt mîndru de ţara mea, chiar dacă după 17 ani de muncă n-am nici o pensie. Anul trecut am paralizat şi nu mi-au dat nici măcar soldă de handicapat", s-a plîns bărbatul.

Soţia l-a completat: "Nu mai puteam trăi în ţară doar cu pensia mea de la CAP, de 350 de lei. Am venit pe capul copiilor, în Belgia. Vom merge la CEDO pentru a obţine drepturile bărbatului". Vasile Bura a încheiat însă vorbind tot despre reprezentativă: "Băieţii ăştia tineri care vin din urmă trebuie să aibă încredere şi să ne califice la Mondiale. Mi-ar plăcea să-l văd în poartă pe Pantilimon, care mi se pare mai valoros decît Tătăruşanu. Iar pe Mutu nu prea îl mai apreciez după toate problemele cu drogurile".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
kebselol
kebselol  •  12 Noiembrie 2011, 12:28

ce titlu de 2lei, ce tara de cacat.. asta va suegerz tuturor...plecati din mizeria asta de tara ca nu se mai poate aici...

axl41
axl41  •  12 Noiembrie 2011, 02:18

Ce fel de tara e aia in care nu suntem capabili sa ne protejam locuitorii? Daca oamenii nu au drepturi in Romania de ce mai platim taxe? Suntem buni cand e vorba ca statul sa ne mulga ca pe oi dar nu suntem buni cand cerem ceva in schimb de la stat. Trebuie sa producem pentru polticieni si cand avem nevoie de ajutor sa plecam in lumea larga sa ne ajute altii. HALAL SA VA FIE!

teleghidat
teleghidat  •  12 Noiembrie 2011, 01:47

respect pt acesti oameni....e rOMANIA frate...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează