FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA, DUMINICĂ, 21:45, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Utilaţi cu camere hiperbarice » "Naţionala" beneficiază în premieră de un aparat modern de recuperare fizică şi medicală

Articol de - Publicat vineri, 05 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 04 septembrie 2014 22:25

În pregătirea jocului de la Atena, staff-ul a avut la dispoziţie un singur dispozitiv, cu două locuri, mecanismul bazîndu-se pe oxigenare controlată, cu efect terapeutic. Al doilea exemplar va fi disponibil pentru ”dubla” cu Ungaria şi Finlanda, din octombrie


Înaintea partidei cu Grecia, în dotarea staff-ului medical al primei reprezentative a intrat un aparat modern pentru recuperarea mai rapidă a jucătorilor. E vorba despre o cameră hiperbarică, folosită la lot "pentru refacerea după efort şi ca sprijin pentru refacerea unor leziuni musculare", după cum explică preparatorul fizic Marius Dima. În acest moment, la Mogoşoaia există un singur dispozitiv de acest gen, importat din Anglia, urmînd ca în zilele următoare să sosească şi al doilea, din SUA.

Cum funcţionează? Într-un fel de sac de dormit intră cîte doi jucători, iar cilindrul se închide printr-un dublu fermoar. Apoi, în incinta închisă ermetic, un sistem computerizat creşte încet presiunea, iar cînd se ajunge la nivelul dorit fotbaliştii pot respira oxigen pur, care are efect terapeutic. "Este extrem de util în special atunci cînd avem două partide în patru zile, fiindcă ajută la o recuperare mai rapidă a sportivilor", completează Dima.

10 sau 30 de minute
O şedinţă durează între 10 şi 30 de minute, în funcţie de presiunea folosită, astfel încît, la 23 de jucători, procedura completă s-ar întinde pe circa 6 ore pentru întregul lot. Asta fiindcă versiunile utilizate acum la echipa naţională sînt cele de dimensiuni reduse. Există camere hiperbarice în care încap şi cîte 8-10 persoane concomitent, dar costurile pentru un astfel de exemplar ajung la circa 700.000 de euro.

100.000 de euro a disponibilizat FRF pentru achiziţionarea celor două minicamere hiperbarice mobile


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  05 Septembrie 2014, 15:18

Daca intra cate doi, Chipciu cred ca face pereche cu Moti ! .....Sunt curios , la portari le taie din unghii sa incapa ?!

secundul
secundul  •  05 Septembrie 2014, 12:07
Postat de jim_brown pe 05 Septembrie 2014, 09:44

Ba esti nebun ? Un aparat la 30 de insi, da mhUE ala de Sandu de ce nu a cumparat pana acum ? Romania e in anul 2014 sau nu ?

100 de mii de euro nu e cam mult?

vlad_the_impaler
vlad_the_impaler  •  05 Septembrie 2014, 09:55
Postat de jim_brown pe 05 Septembrie 2014, 09:44

Ba esti nebun ? Un aparat la 30 de insi, da mhUE ala de Sandu de ce nu a cumparat pana acum ? Romania e in anul 2014 sau nu ?

Sa zicem mersi ca nu la cumparat el, ca ne trezeam datori vanduti pe viata, sigur aparea cu o factura de vreo 5 mil de euro pentru el, dupa care isi mai tragea si vreo prima, el si cu toata cooperativa fotbalului romanesc, pentru merite deosebite pentru ca ar fi fost primii indrazneau sa cumpere un astfel de aparat, plus garantia in care tot FRF-ul platea daca se incumetau sa-l foloseasca dupa 12 noaptea, desigur tot de catre liderii fotbalului romanesc, dupa vreo partida obositoare de table.. ..Asa ca lasa, mai bine ca nu l'a cumparat el :)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează