FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Victor Pițurcă a dezvăluit marele regret al carierei: „După, i-am îngropat pe greci”

Victor Pițurcă, 64 de ani, fostul selecționer al echipei naționale, a dezvăluit care este cel mai mare regret al carierei: necalificarea la un Campionat Mondial.
Victor Pițurcă, 64 de ani, fostul selecționer al echipei naționale, a dezvăluit care este cel mai mare regret al carierei: necalificarea la un Campionat Mondial.

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 aprilie 2021 21:57 / Actualizat vineri, 02 aprilie 2021 22:16

Victor Pițurcă, 64 de ani, fostul selecționer al echipei naționale, a dezvăluit care este cel mai mare regret al carierei: necalificarea la un Campionat Mondial.

„Când eu făceam 0-0 cu Franța, la Euro 2008, zicea presa că România joacă urat, că vai ce meci groaznic. Apoi am făcut 1-1 cu Italia, în meciul acela fantastic, când am avut 1-0, iar la 1-1 a ratat Mutu penalty. Acele două meciuri și-au pus amprenta asupra evoluției jucătorilor. S-au superconcentrat, cu Franța, dar mai ales cu Italia, și cu Olanda nu ne-a mai ieșit ce ne-am propus, așa că am părăsit turneul final. 

Și țin minte cât de urât am fost atacat, o atmosferă de nedescris în țară, la revenire. De-a lungul perioadelor de la națională eu m-am confruntat cu astfel de critici. Mi-am văzut de treabă și am reușit niște performanțe notabile. 

Marele meu regret este că n-am calificat România la un turneu final de campionat mondial. Am pierdut acel baraj și este un regret al carierei. La câteva luni am jucat iar cu Grecia, la Atena, și am câștigat cu 1-0. I-am îngropat pe greci, de acolo ei s-au dus în cap, iar eu am calificat România la Euro. Am făcut egal cu Ungaria și am bătut în Finlanda în acea campanie”, a declarat Pițurcă la Sport Total FM.

Victor Pițurcă, la un pas de Campionatul Mondial cu România

  • Cu Victor Pițurcă pe bancă, naționala a ratat la baraj calificarea la Mondialul din 2014, după 1-1 și 1-3 cu reprezentativa Greciei.
  • Ulterior, în startul campaniei pentru Euro 2016, România, de asemenea condusă de Pițurcă, a învins-o pe Grecia, la Atena, scor 1-0, gol Ciprian Marica.

3 mandateare Victor Pițurcă la naționala României: iunie 1998 - decembrie 1999, decembrie 2004 - aprilie 2009 și iunie 2011 - octombrie 2014

Dezbatere lansată de GSP » Cine e de vină pentru situația jalnică în care se află naționala?

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Victor Pițurcă, drastic cu naționala: „S-a dus pe apa sâmbetei!” + ce spune despre o revenire

Iordănescu, despre haosul de la națională: „Am fost desființat, dar n-am făcut niciodată ca Rădoi!”

Asta da surpriză! România, după Germania în viziunea bookmakerilor: ce șanse au „tricolorii” la locul secund

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (6)
polistul68
polistul68  •  03 Aprilie 2021, 18:00

Cu stilul lui de joc...cu marirea nr de echipe la turneele finale ( deci grupe mai usoare), cu Piti ai avea alte rezultate...nu stiu daca ne-ar califica, dar sigur am fi acolo "la bataie"...asa vom fi locul 3 in grupa..poate 4...

antalmihai
antalmihai  •  03 Aprilie 2021, 14:00

***? un mare ***! ... de om? nu ... e o satana ! un nimic! zero!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dubluv
dubluv  •  03 Aprilie 2021, 10:07

Victor Piturca sau 98 de meciuri antrenor la Nationala, 98 de meciuri proaste ale nationalei. Se lauda acum cu asa-zisele lui performante? Pai a antrenat pe Hagi, Munteanu, Chivu, Mutu, Rat... Ce performante ar fi avut cu Tosca, Maxim, Ianis, Andone?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close