FOTBAL  »  NATIONALA  »  AM REMIZAT CU O SUPER-ECHIPĂ

VIDEO&FOTO Cronica meciului România - Uruguay 1-1. Remiză de colecţie

România - Uruguay 1-1
România - Uruguay 1-1

Articol de - Publicat miercuri, 29 februarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 01 martie 2012 01:08

Conduşi din minutul doi prin golul lui Cavani, "tricolorii" au scăpat greu de prima repriză, ajutaţi şi de arbitru, dar au revenit după pauză, egalînd prin Stancu

N-am mai avut de mult un amical aşa tare "acasă", de la galopul 5-1 cu Germania dezbinată, în Giuleşti. Aseară, campioana Americii de Sud şi locul 4 în lume ne-a pus repede la colţ. Secunda 102, cursă a lui Ramirez pe stînga, iar coşmarul Cavani loveşte iar spre Tătăruşanu, fără preluare, fără somaţie.

1-1 la bare, noroc cu Kassai
Tribuna reacţionează cu "Mitică la puşcărie!" şi cu "Mircea Sandu, eşti o mizerie!". În teren, nu reacţionează nimeni. Mutu e blocat la 11 metri (5), apoi trimite un voleu în peluză. Sud-americanii aşteaptă la cutie lansările boante ale românilor şi explodează pe contre.

Suarez serpuieşte ca o anacondă pe stînga, Goe deviază, Tătăruşanu e depăşit, dar Cavani o dă în bară (16). Construim greu, Mutu e în joc doar cînd are mingea, doar Torje încearcă să spargă barajul celest. De nicăieri, Papp aruncă o minge în careu, iar M. Niculae (25) izbeşte şi el transversala. Urmează minute de virtuozitate şi eleganţă uruguayană: Suaez şi Cavani îl deşurubează pe Latovlevici, Tătăruşanu face penalty la "prietenul" Cavani (37), dar Kassai, ce băiat!, nu dă nimic. Încă o combinaţie letală încheie repriza, dar Forlan (40), singur, a trimis peste. Uff!

Şah-mat de la Stancu
Începem mai bine repriza a doua. Stancu e ca o zvîrlugă. Torje (48) scapă singur, dar dă cu piciorul de sprijin, pe lîngă. O răbufnire latină pe traseul Marica-Torje-Stancu (50) aduce egalarea şi uluiala uruguayenilor. Na, că putem şi noi! Iese coşmarul Cavani (60). În peluze, stewarzii se bat cu fanii care strigă împotriva federalilor. Forlan îl întreabă pe Torje ce se petrece.
Atacăm, îi dominăm pe campionii Americii de Sud. Stancu (66) a rămas singur, dar e blocat de Muslera. Apar şi cartonaşele galbene, de ambele părţi, semn că rezultatul contează. Pe contre, nimeni nu mai are forţa decisivă şi rămîne aşa, prin ninsoarea deasă şi neaşteptată.

Echipe de start

România: Tătăruşanu - Papp, Chiricheş, D.Goian, Grecu - I. Neagu, Pintilii  - Torje, Mutu, D. Niculae - M. Niculae

Uruguay: Muslera - Maxi Pereira, Lugano, Godin, Caceres - A.Rios, D. Perez, Ramirez - Forlan - Suarez, Cavan.

Vezi aici superimagini realizate de fotoreporterii Gazetei la meciul cu Uruguay

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (51)
octavianus
octavianus  •  01 Martie 2012, 13:32

SA FIM SERIOSI, AU FOST CATEVA FAZE SAU COMBINATII CAT DE CAT MAI APROAPE DE FOTBALUL MODERN SI CAM ASTA A FOST TOT, ASTA DUPA CE AU INCEPUT SCHIMBARILE LA URUGUAY, DACA LA 1-0 SE DICTA PENALTY, CLAR CA LUMINA ZILEI, NE MAI DADEAU 3, A FOST O REMIZA MINCINOASA SI DACA NE CULCAM PE URECHEA ASTA SI NU VEDEEM ADEVARATA VALOARE PIERDEM TIMPUL DEGEABA. RESPECT CELOR CE CU INIMA INDOITA AU FOST IERI IN TRIBUNE SI CARE MAI SIMT INCA CEVA PENTRU NATIONALA, PT EI AS FI VRUT ALTCEVA, DIN PACATE FRF SI TOT APANAJUL SAU SI IMPLICIT SI ECHIPA NU SE VOR MAI RIDICA NICIODATA LA NIVELUL SUPORTERILOR. AVEM SUPORTERI CAUTAM ECHIPA....FEDEREATIE.....ETC !! NU MAI COMENTEZ CENZURA SI ACTIUNEA FORTELOR DE ORD

vali12
vali12  •  01 Martie 2012, 11:11
Postat de sorineldobre pe 01 Martie 2012, 10:17

Pt. mine a fost o surpriza placuta jocul din repriza a doua a nationalei. Si eu sunt un pesimist ! E adevarat ca nu le-a dat un penalty clar dar nu cred ca rezultatul e f. important ci faptul ca Romania chiar a jucat fotbal in anumite momente.

DE ACORD CU TINE.

doze
doze  •  01 Martie 2012, 10:53

intr-o zi o sa faceti reclama 90% din imaginea video, si care nu poate fi oprita.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează