FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA 3-1

VIDEO+FOTO Mitrogliaţi » România a pierdut în Grecia, 1-3, însă golul reuşit de Stancu ne ţine încă în viaţă pentru retur

Articol de - Publicat sambata, 16 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 16 noiembrie 2013 10:33

N-a zis degeaba Fernando Santos că jucătorul cel mai periculos al românilor e Victor Piţurcă: selecţionerul i-a surprins pe toţi cu o formulă de start aproape neluată în calcul în zilele premergătoare turului de la Atena.

Bogdan Lobonţ l-a înlocuit pe accidentatul Ciprian Tătăruşanu, iar pe post de cai troieni au apărut Răzvan Cociş şi Bogdan Stancu, doi dintre copiii preferaţi ai lui Piţi. Omul de pe bancă joacă tare, mai ales cu lăsarea pe bancă a lui Costin Lazăr şi trimiterea în iarbă a hulitului Răzvan de la Ujgorod!

Click aici pentru VIDEO!

Şubrezi rău pe stînga
E gata, începem barajul, dar nu trec trei minute şi inima tresaltă: "dracul" Mitroglou forţează în careu, Florin Gardoş se agaţă de umărul lui! Ne uităm cu groază la arbitru, dar portughezul lasă jocul să curgă. Doamne ajută, era ca şi cum ne-ar fi tăiat un picior cu un penalty înainte de a putea înţelege ce se întîmplă în iarbă!

Torje (7) explică în dreapta de ce l-a titularizat Piţurcă, dar şutul său de la 25 m se duce pe lîngă bară, partida are ritm, iar noi parcă sîntem cam şubrezi pe flancul stîng. Iar confirmarea vine în minutul 14, cînd Salpingidis îi aşază o minge la limita ofsaidului lui Mitroglou, Gardoş nu reacţionează, iar plasa se scutură: 1-0, ne vom reveni oare din pumn?!

Stilul Ilie cu Argentina
Urcăm la loc în ofensivă, dar grecii stau al naibii de bine în teren, parcă sînt mai mulţi! Torje are însă o lovitură liberă din stînga, lansează mingea peste toată apărarea în stilul lui Ilie Dumitrescu împotriva Argentinei la Mondialul din '94, iar Stancu doar îi face vînt în poartă! Colţul fanilor români ia foc, la fel zona de la masa presei cu jurnaliştii veniţi de la Bucureşti, dar bucuria e înfrîntă urgent.

Bulevardul din stînga e liber pentru Torosidis, care îl vede în centru pe Salpingidis, balonul trece pe lîngă bocancul lui Raţ, iar atacantul lui PAOK o aşază pe lîngă Lobby! Ce lovitură! Samaras (28) trece aproape de 3-1, încheiem repriza gîfîind cu un "galben" stupid încasat de Goian la un corner al grecilor.

Salvarea vine de la Lobby
Nu ne iese mai bine nici după pauză, echipa parcă se blochează, iar grecii vin pas cu pas peste noi. Salpingidis (57) e oprit dificil, dar nimic nu-l mai poate opri pe Mitroglou (66), cu o reluare de showman după o lovitură liberă a lui Samaras. E 3-1, ne clătinăm vizibil, Lobby abia parează o altă minune a lui Mitroglou, din 5 m! Piţi răspunde cu Lazăr şi Grozav, Santos plusează cu Karagounis, sună periculos şi finalul! Scăpăm însă cu atît, dar returul de la Bucureşti se anunţă infernal. De unde să inventăm două goluri în plus contra elenilor?

595282-caseta-romania.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
bezercudinu
bezercudinu  •  16 Noiembrie 2013, 14:59

dupa ce nu avem jucatori barbugiul isi mai bate joc si de jucatori gen sapunaru ,mutu ,g bucur intrun cuvint nu avem valoare incepind de la ponta -sandu -piturca -lobont-cocis-si chiar marica ,, cum dracu sa te califici ,fara un sut pe spatiul portii,,

radianu
radianu  •  16 Noiembrie 2013, 14:00

piti la gunoi! Adio calificare,adio si barbugiului! Echipa de start a fost facuta special sa mancam bataie! Dati-l afara pe barbugiu si aduceti un antrenor adevarat la nationala!

papillon
papillon  •  16 Noiembrie 2013, 13:29

Dupa voi LObont nu a avut nici o vina la golurile primite?Eu cred ca cel putin unul din ele a fost a lui .NU cred ca era mai indicat el in poarta ROmaniei decit Pantilimon.Inca ceva important ; vad ca pe Rusescu l-a uitat toata lumea. N-a jucat deloc la Sevilla? Ei si ce ,dar Lobont cite jocuri are la ROma ? E rezerva de lux. N-ar fi fost mai bun Rusescu decit Cocis? Dar asa este cind judeci partinitor lucrurile. In concluzie,Piturca ori este bolnav psihic ,ori mai degraba sapa la radacina acestei nationale .Cred mai degraba in prima varianta.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează