FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO Xerox din Brazilia! Campania FRF cu exerciții matematice, copiată după o inițiativă sud-americană

Articol de GSP - Publicat joi, 12 mai 2016 23:11

O lăudată inițiativă de marketing a FRF se transformă într-un bluf!

Despre ce e vorba? Federația Română de Fotbal a decis să lanseze manuale alternative de matematică pentru clasele a 4-a și a 5-a. Toate problemele și exercițiile vor face referire la fotbal și la jucători din echipa națională, pentru a deveni mai atractive pentru elevi.

Campania, coordonată de agenția Geometry, a debutat în martie, la amicalul cu Spania. Fotbaliștii români au ieșit atunci pe teren purtând tricouri speciale, cu exerciții de matematică în loc de clasicele numere, iar ideea a fost primită cu laude și la noi, și în presa internațională. Un blogger român, Toma Nicolau, a descoperit însă că în urmă cu doi ani, în Brazilia, se pusese în practică o inițiativă identică!

Nicolau a găzduit pe blog și replica agenției Geometry:

Am aflat de campanie de curând, după implementarea proiectului “ FRF susţine educaţia”. Din păcate, cazul din Brazilia nu depăşise 1500 de views pe YouTube în acel moment şi nici nu a câştigat vreodată la vreun festival - motiv pentru care nici noi nu am aflat de ea. De fiecare dată când avem o idee care ni se pare mişto o căutăm activ pe internet să vedem dacă s-a mai făcut sau nu, e că un impuls. Nici noi sau altcineva din România nu a ştiut de acest caz în momentul respectiv.

Ne-am întristat când am aflat şi da, e păcat, campania noastră este mult mai big şi executată excepţional. Cu toate astea, măcar am făcut o campanie adevărată şi nu doar un caz frumos.

Din momentul în care am aflat, am decis să nu o mai înscriem la festivaluri. Ne bucurăm de rezultatele incredibil de frumoase pe care le-a obţinut la nivel de awareness Federaţia Română de Fotbal, client pentru care lucrăm cu cel mai mare drag.”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
putregaiu
putregaiu  •  13 Mai 2016, 09:31

Partea cea mai hidoasa e ca nu isi asuma furtul. E jaf la drumul mare dar ei o dau pe dupa visin. De fapt google e de vina sau vizualizarile de pe youtube. Foarte "big" e nesimtirea. Sper sa dea bankrupt cu ocazia asta si sa moara de hunger.

satyricon
satyricon  •  13 Mai 2016, 07:51

"1500 de views", "este mult mai big", "nivel de awareness" ... domnii din publicitate (si in general din multinationale) au luat-o rau de tot pe arătură (astept sa englezeasca si expresia asta). Nivelul lor de stupiditate este "mult mai big", iar snobismul a atins cote maxime.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează