FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - MUNTENEGRU U21 4-3

Viorel Moldovan îşi felicită jucătorii după succesul cu Muntenegru: "Aşa îi vreau: să se certe, dar în teren să fie fraţi!"

Viorel Moldovan şi
Viorel Moldovan şi "copiii" lui le-au transmis şi un mesaj de încurajare seniorilor, pentru partida cu Grecia

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 05 septembrie 2014 22:33

Atmosferă relaxată ieri în cantonamentul echipei de tineret după uluitoarea răsturnare de scor din seara precedentă, împotriva Muntenegrului, 4-3 de la 1-3.

Jucătorii au avut un program mai lejer în prima parte a zilei, au fost lăsaţi să doarmă pînă mai tîrziu decît de obicei. N-au avut timp să sărbătorească victoria, dar aseară Viorel Moldovan i-a invitat la o masă în oraş.

- Viorel, la pauza meciului cu Muntenegru mai credeai că se mai poate face ceva?
- Sincer, credeam! Le-am şi spus jucătorilor că putem să revenim, că putem egala şi, dacă timpul ne-o va permite, se poate chiar mai mult. Dacă egalam, automat adversarul intra în transă, nu mai avea putere de reacţie. Chiar aşa s-a şi întîmplat.

- Există o explicaţie pentru această primă repriză atît de slabă?
- Normal că există! Una am pregătit, alta am arătat în prima parte. Total diferit faţă de ceea ce le cerusem. Am intrat letargici, fără determinare, aveam probleme la construcţie. Chiar dacă am deschis scorul, au urmat apoi o mulţime de greşeli colective care au dus la acel rezultat de la pauză. Poate am greşit şi eu echipa de start. Am făcut modificări la pauză, cei noi au intrat bine în joc. Să nu uităm însă că noi am început partida cu un singur jucător din '92, Creţu, iar restul erau cu doi-trei, chiar patru ani mai mici decît adversarii! La această vîrstă contează enorm.

"Asta vreau de la ei"

- Am înţeles că unii jucători s-au certat la pauză.
- Da, dar se întîmplă astfel de lucruri. E normal, chiar mi-a plăcut că s-au certat, Brănescu şi Boldor, doi jucători de caracter, au discutat mai aprins. Nici nu m-am băgat. După ce s-au răcorit le-am spus "Bravo! Asta e atitudine! Asta vreau să văd la voi! Puteţi să vă daţi şi un pumn, dar pe teren să fiţi ca fraţii! Hai să punem această discuţie în teren!". Le-am mai dat nişte indicaţii tactice, i-am încurajat. Eu nu i-am mai certat, ce să-i mai cert, nici nu mai era nevoie. S-au montat ei, s-a văzut pe teren, mi-au dovedit că au nerv, spirit, că nu le place să piardă, că nu renunţă.

- Îţi mai aduci aminte să întoarcă România un asemenea rezultat?
- Chiar nu mai ştiu. Poate meciul cu Anglia de la Euro 2000, cînd am întors de la 2-1 la 3-2. Au trecut 14 ani de atunci. Dar nu mai contează, important e ce au reuşit băieţii cu Muntenegru, în repriza a doua. Asta vreau de la ei. Asta e echipa mea, cea din repriza a doua. Aia din prima repriză nu a fost echipa mea!

"Sînt mîndru de ei!"

- Şansele de calificare acum sînt tot foarte mici.
- Da, nu depindem doar de noi. Calificarea pentru 2015 e greu de obţinut, dar mai important e ce se întîmplă acum, faptul că echipa asta, cu excepţia a trei jucători, care termină cu tineretul, va mai juca în această formulă încă doi-trei ani. Au valoare, au determinare, au demonstrat-o, putem să clădim ceva, putem să ne gîndim cu optimism la viitor. I-am văzut la final cum se îmbrăţişau, după ce se certaseră la pauză. Asta, da, aşa se clădesc caracterele! Mă bucur că n-am o echipă blazată, cu oameni care pun capul jos! Sînt mîndru de ei!

- Crezi că cei de la echipa naţionala mare au văzut meciul vostru?
- Nu ştiu, eu cred că da. Şi sper să fie şi pentru ei un imbold. Au un meci dificil în Grecia, dar eu sper ca rezultatul nostru să le dea un motiv în plus să obţină un rezultat bun acolo. Noi le ţinem pumnii, oricum!

- Urmează Germania, ţi-e teamă?
- Nu, trebuie să ne recuperăm fizic şi psihic. A fost un consum mare. Nu-mi fac griji, poate cu echipele mai mici să nu ne concentrăm, dar cu Germania nu se poate. Ei sînt favoriţi, dar noi mergem la victorie acolo! E important să terminăm grupa cu capul sus, chiar dacă ne calificăm sau nu. Un lucru e sigur, avem viitor!

Felicitări de la şefii FRF
Ieri, la cantonamentul echipei naţionale U21 şi-au făcut apariţia preşedintele Răzvan Burleanu şi secretarul general FRF, Gheorghe Chivorchian. "N-am venit înainte de meci din superstiţie, fiindcă nici înainte de Italia nu am vorbit şi aţi cîştigat. Vă felicit, nu pentru prima repriză, cred că nu v-a plăcut nici vouă, ci pentru a doua. Noi, românii, nu prea întoarcem rezultate. Voi aţi demonstrat că se poate, bravo! Ne bazăm pe voi, voi sînteţi viitorul!", le-a spus Burleanu jucătorilor.

"La pauză, observatorul UEFA a venit la mine să mă consoleze. I-am spus că mai sînt 45 de minute. Am crezut că se poate, băieţii au fost fantastici, ne-au făcut să fim mîndri de ei. Veneam să vorbim şi dacă pierdeau!" (Răzvan Burleanu, preşedinte FRF)

"Am avut discuţii mai aprinse, pe ton mai ridicat la vestiare, n-aş numi-o ceartă. Dar ne-a prins bine, eu zic că i-am bătut pe muntenegreni la pauză. De-aia am şi ieşit primii de la vestiare, nu voiam decît să înceapă, să cîştigăm!" (Laurenţiu Brănescu, internaţional U21)

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (1)
hofer
hofer  •  06 Septembrie 2014, 15:45

Bravo! Felicitari.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează