FOTBAL  »  NATIONALA  »  IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA

Vocile Gazetei » Irlanda de Nord - România, comentat de Ioaniţoaia, Geambaşu şi Udrea: „Un 1-1 inestetic ne face mai frumoși decât un 0-1 «spectaculos»”

Articol de - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2020 18:03 / Actualizat joi, 19 noiembrie 2020 00:04

Meciul Irlanda de Nord - România va fi comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioaniţoaia (director GSP), Cristian Geambaşu (editorialist GSP) şi Dan Udrea (reporter GSP). Aici puteţi citi opiniile lor dinainte de startul jocului, de la pauză şi de la final.

IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA 1-1, final: 

Ovidiu Ioaniţoaia: Din păcate, în repriza secundă a ieșit pe teren o echipă a României care a părut să fi uitat fotbalul! Ca atare, nord-irlandezii au deschis scorul și au stăpânit meciul minute în șir. Pe fondul numeroaselor schimbări operate de Rădoi, "tricolorii" au reușit totuși să egaleze către final și, implicit, să-și atingă obiectivul urcării în urna 2 valorică la CM 2022. Un obiectiv însă mărunt, minimal, la care s-a ajuns cu chiu, cu vai. Am fi lipsiți de realism, ba și de decență, dacă ne-am mândri cu el. Ar însemna să ne mulțumim cu foarte puțin spre nimic.

Cristian Geambaşu: Golul lui Bicfalvi-Rasputin ne-a salvat de la o rușine istorică. Încă una. În timp ce noi stăteam cu mâna-ntinsă așteptând pomana sârbilor, Irlanda de Nord începuse să joace fotbal. Până la golul pravoslavnicului Eric, România replicase cu o apărare brusc nesigură, care a făcut posibil golul ca la antrenament al lui Boyce. Le mai arătaserăm niște călcâie care i-au pus pe contraatac, marca Alibec sau bătuta pe loc a perlei Man.
Ultimele 15-20 de minute ne-au trimis în atac, treziți ca după un coșmar. A contat și că Maxim i-a luat locul lui Man, după cum Mogoș a fost clar peste Crețu. Ne-am atins obiectivul cu chin și suntem în urna a doua valorică pentru preliminariile Cupei Mondiale. În acest punct se spune că restul nu mai contează. Ba contează, că nu descălecăm de pe vreun bidiviu fermecat!

Dan Udrea: Câtă suferință am îndurat în startul reprizei secunde! La 0-1 însă, Rădoi a reacționat bine, a făcut schimbări inspirate, iar România a egalat prin fostul arbitru Alexandru Tudor. Pardon, Eric Bicfalvi, dar asemănarea e mai mult decât izbitoare:) Până la urmă ne-am atins obiectivul, însă unii dintre jucători ar trebui să se uite puțin mai mult în oglindă după acest meci, chiar în frunte cu Dennis Man. Nu pentru o nouă freză sau încă un cercel în ureche, ci pentru a se rușine din cauza prestației. Concluzia: un 1-1, cu joc inestetic, e întotdeauna mai util și eficient decât 0-4, 1-2 sau 0-1 cu un joc așa zis spectaculos, care să îi mulțumească pe cei care percep fotbalul doar ca pe o piesă de teatru sau de circ! Când fotbalul ar trebui acceptat și înțeles fix așa cum e: un sport în care trebuie să joci, să te comporți și să cauți singurul lucru care contează cu adevărat: rezultatul! Cine vrea divertisment să caute în altă parte, nu la fotbal!

IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA 0-0, pauză:

Ovidiu Ioaniţoaia: O prima repriză ca un film alb-negru, afectată și de condițiile meteo, frig și ploaie. Presupusa superioritate tehnică a "tricolorilor" s-a lăsat așteptată degeaba în fața unui adversar robust, ambițios și atât. Puține mingi au ajuns la atacanții noștri, din care pricină nu s-a consemnat nicio ocazie de gol la poarta insularilor. Elevii lui Rădoi au pasat mai mult, fără să creeze însă pericol. Vestea bună n-a venit de la Belfast, ci de la Belgrad, unde Serbia s-a detașat, incredibil, la 4-0 în fața Rusiei! Îi rămâne României să nu piardă.

Cristian Geambaşu: În afară de faptul că alții lucrează cu sârg pentru noi, acum Serbia conduce Rusia, nimic notabil din partea naționalei României după prima repriză de la Belfast. Apărarea cu 3 fundași centrali funcționează decent, mijlocul cu Marin și Nistor în centru muncește cu spor mai ales pe faza defensivă, dar nu creează. În vreme ce atacul, unde Tănase și Man îl încadrează pe un Alibec greoi și din alt film, nu a creat nicio fază demnă de reținut în fața versaților Johnny Evans și Dallas. Părem mulțumiți cu egalul în fața unei formații totuși inferioară tehnic. Să nu ne coste pasivitatea asta vândută cu titlul de pragmatism!

Dan Udrea: Doar boul e consecvent. Din fericire, nu și Rădoi! A fost nevoie de două luni și jumătate, de 6 meciuri, marea lor majoritate ratate și de vreo 50 de jucători pentru ca Mirel să realizeze că filosofia lui nu se pliază pe stilul și mai ales pe nivelul fotbaliștilor români. A făcut o echipă mai degrabă defensivă, cu 5 fundași, a jucat temperat, fără a ne arunca în ofensivă și a așteptat o eroare a adversarului. Care n-a venit, motiv pentru care n-am avut nici o ocazie de gol. Dar nici nu ne-am expus în defensivă, motiv pentru care nord irlandezii n-au tras nici măcar un șut pe poartă.

IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA, înainte de meci: 

Ovidiu Ioaniţoaia: Cum UEFA tocmai a decis 3-0 pentru „tricolori” în partida anulată cu norvegienii, rezultă că băieții lui Rădoi vor putea câștiga, paradoxal, două meciuri în aceeași zi! Pe lângă palmares ei vor lupta la Belfast, obiectiv imediat, și pentru un loc în urna 2 a preliminariilor CM 2022. Dând uitării absențele din echipă, chiar vor trebui să lupte din răsputeri. Asta și ca să demonstreze că nord-irlandezii au luat cu noroc, fortuit, un punct în turul de la București. Să vedem și să sperăm.

Cristian Geambaşu: Perspectiva noastră. UEFA a făcut dreptate și a dat meci câștigat cu 3-0 pentru România după neprezentarea Norvegiei. Tot perspectiva noastră. Să sperăm că asta nu destabilizează atmosfera de la echipa națională, după cum tot strigă Rădoi. Fiindcă zilele acestea trăim din toate părțile și pe toate părțile teorii ale conspirației. Știm, avem tradiție proastă în meciurile din deplasare cu Irlanda de Nord, dar hai să nu mai judecăm ca babele superstițioase și bigote! 
Concret, selecționerul nostru trimite o formație cu multe surprize față de ce așteptam. Mai exact, cu parfum de Steaua/FCSB în viziunea fostului stelist M. Rădoi. Nu mai puțin de 6 foști sau actuali purtători ai tricourilor roș-albastre în 11-le de început. Tătărușanu, Cristea, Crețu, Toșca, Man, Fl. Tănase. E bine că au rămas pe margine Maxim sau Pușcaș? Ne vom lămuri.

Dan Udrea: Să fim pe fază! Poate fi ceva de istoria fotbalului! O zi cu două victorii în două meciuri oficiale! Ce „castană” pentru propaganda FRF! Atâta doar că un succes e la „masa verde”, iar celălalt, dacă va veni, ar fi, vorba lui Cornel Dinu, doar „satifacția platonică a handicapaților”. Handicapați fotbalistic, evident, fiindcă atunci când a contat cu adevărat, ne-am arătat limitele! Acum, când jucăm cam degeaba, ar fi tardiv și jenant să celebrăm false triumfuri. Irlanda de Nord - România e meci cu miză doar pentru propagandiști!

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DESPRE MECIUL IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA: 

IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA, liveTEXT de la 21:45 » O victorie a „tricolorilor” ne poate duce în urna 2 la tragerea la sorți pentru Mondial

Pancu, mesaj pentru Rădoi înainte de Irlanda de Nord - România: „În locul tău, asta aș face”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (28)
5640124639346680
Monica Anette  •  19 Noiembrie 2020, 13:22

Interesant, toata lumea il face praf pe Ianis Hagi, care este un fotbalist educat, bine crescut, care raspunde prezent de cate ori este chemat, care face sacrificii pentru fotbal si tara, care trece peste grosolania, invidia si jignirile de neimaginat, care i se aduc si care NU ESTE PLATIT dar nici unul nu indrazneste sa-i ia la rost pe CEI PLATITI DIN FOTBALUL ROMANESC!!!! ANTRENORUL NATIONALEI MARI, FRF !!!! Jurnalisti, fosti fotbalisti il lovesc, doboara cu ura, pe un tanar de 22 ani a carui SINGURA VINA ESTE CA INCEARCA CU DISPERARE SA-I MULTUMEASCA PE TOTI !!!! SI FAPTUL CA INDRAZNESTE SA FIE TALENTAT SI SA-L CHEME HAGI !!!! Daca in loc sa faca un joc de echipa, dupa cum i se cere de catre antrenori, daca in loc sa paseze echipei, colegilor ar fi singurul care ar trage la poarta, dand goluri (dupa cum este normal avand in vedere calitatile sale), daca ar fi badaran, nesimtit, increzut, plin de el (cum se poarta la noi) ar fi cel mai bun !!!! Deci Ianis Hagi, nu te lua dupa toate prostiile, ineptiile, ura, invidia si razbunarea, inclusiv a unui presupus adult, Mirel Radoi, antrenor al nationalei mari si concentreaza toata energia ta spre tine si rezultatele tale!!! Nu incerca sa gasesti prieteni, sustinere sau intelegere, unde nu exista!!! Tu esti cel mai talentat, tehnic, simtit, educat tanar fotbalist!!! Te rog, personal, sa joci de acum numai pentru tine, pentru placerea fotbalistului care se vede in fiecare actiune a ta!!! Incearca sa fii egoist, bataios, cel mai bun!

zorrozabal
zorrozabal  •  19 Noiembrie 2020, 10:33

Dan Udrea!Sa ne aducem aminte ca si Piturca era consecvent!Si autosuficient!Si...reusea calificari!Pentru ca el il domina pe Becali!Era suficient sa se uite odata la el si glumetul ingheta!Iar pe una ca Annamaria Prodan... nu strica nici macar un scuipat!

parpalache
parpalache  •  19 Noiembrie 2020, 10:22

Geambasule!Bicfalvi o fi pravoslavnic ca vine din fotbalul rusesc si ca are barba!Daar numele lui -cu sonoritati din Erdely-inseamna...taurul comunal!Sau poate...boul satului!Bic=taur,***,falva=sat!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează