GSP.RO  »  FOTBAL  »  DEZVĂLUIRE

Mircea Lucescu a rămas uimit când a auzit că a fost urmărit de Securitate: „Nu pot să cred așa ceva. E prima oară când aud”

Mircea Lucescu, tot mai aproape de Dinamo! O nouă vizită în cantonamentul „câinilor”
Mircea Lucescu, tot mai aproape de Dinamo! O nouă vizită în cantonamentul „câinilor”

Articol de - Publicat duminica, 03 martie 2024 10:27 / Actualizat duminica, 03 martie 2024 11:10

Mircea Lucescu, fost antrenor al Corvinului, a aflat în premieră că în apartamentul său din Hunedoara, Securitatea îi instalase dispozitive de ascultare.

Mircea Lucescu și-a început cariera în antrenorat la Corvinul Hunedoara, în 1979. Timp de trei sezoane a fost antrenor-jucător, iar în 1981, în paralel, a preluat și naționala României, pe care a condus-o ulterior spre prima participare din istorie la un Campionat European, cel din 1984.

Incredibil: cu cine a semnat fotbalistul care era să provoace falimentul lui Dinamo! Fostul căpitan al naționalei de juniori este coleg la județ cu un brazilian care a impresionat în Superligă
TRANSFER
Incredibil: cu cine a semnat fotbalistul care era să provoace falimentul lui Dinamo! Fostul căpitan al naționalei de juniori este coleg la județ cu un brazilian care a impresionat în Superligă

Mircea Lucescu: „Nu m-au interesat niciodată aceste lucruri”

Invitat la podcastul fostului comentator TVR Ionel Stoica, tehnicianul în vârstă de 78 de ani a aflat chiar de la acesta că în perioada „Corvinul”, în apartamentul din Hunedoara în care a locuit s-au găsit dispozitive de ascultare.

„Nu pot să cred! E prima oară când aud asta”, a fost reacția lui Mircea Lucescu, moment în care Stoica a venit cu precizări: „Nu ți-a povestit Romică Gabor? El a preluat apartamentul tău după ce ai plecat de acolo și când s-au dus unii să renoveze au găsit la ferestre dispozitive de ascultare”.

Lucescu susține însă că asemenea chestiuni i-au fost străine: „Pe mine nu m-au interesat niciodată aceste lucruri, pentru că nu am avut de-a face cu ele”. Romulus Gabor, fostul său jucător la Corvinul, dezvăluise cum au stat lucrurile într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor în 2011.

Ce a povestit Romulus Gabor într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor în 2011

„După ce a plecat nea Mircea, eu m-am mutat în apartamentul lui. Când îmi aranjam locuinţa, un prieten a găsit la geam o cutiuţă de plastic, cât o brichetă, prinsă în nişte fire. A aruncat-o, fără să-şi dea seama că acolo era un dispozitiv, cu care îl ascultaseră în casă pe Lucescu.

Şi a doua zi dimineaţa m-au chemat la Securitate, soţia gravidă şi amicul erau deja în camere diferite, şi ne-au luat la întrebări. Au găsit aparatul la gunoi, ne-au dat drumul şi am scăpat doar cu tracasarea. Nici nu m-a interesat dacă mă interceptau şi pe mine, n-aveam ce să ascund”, a povestit fostul internațional român.

Mircea Lucescu a fost unul dintre jucătorii și antrenorii exponențiali ai lui Dinamo, cunoscut drept club al Securității înainte de 1989. El a îmbrăcat tricoul roș-albilor între 1963 și 1977, iar între 1985 și 1990 a pregătit echipa din Ștefan cel Mare.

VIDEO. Mircea Lucescu și Țiriac la Dinamo? Ionuț Negoiță, devastator: „Niciodată! N-ar pune un leu la club!”

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Mai puteți citi:

Mircea „renascentistul” » Rednic, transformare neverosimilă: aproape de o performanță nebănuită cu UTA, „Puriul” și-a redresat cariera în declin!

Gigi Becali, avertizat de un rival: „E un personaj care uneori spune lucruri amuzante. E simpatic, dar se grăbește”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
danut.petnaise
danut.petnaise  •  03 Martie 2024, 19:58

S-a mirat și el?! Păi cum să nu se mire dacă subalternii l-au urmărit? Este fantastic acest personaj negativ al fotbalului românesc.

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  03 Martie 2024, 13:58

Desigur ca să mirat ,Doar era unul de- ai lor !

GeorgePhoenix59
GeorgePhoenix59  •  03 Martie 2024, 13:33

Pai Lucescu ,nu à jucat si antrenat echipa securitatii ? Daca nu ,cum putea sa o retrogradeze echipa Poli Timisoara ,pentru ca aceasta à 《avut 》 curajul sa-i bata pe Dinamo in 1987 cu scorul de 2-1 ! Arbitrul Grigore Macavei din Deva à fost arbitru ,care a prelungit meciul cu 10 minute ,iar la golul lui Dinamo mingea à cazut in teren ,dupa o bara ,dar arbitrul à dat gol ! Iar dupa meci Lucescu si Andone strigau in gura mare ça Poli va fi retrogradata ,ceea ce s-a si intamplat la finalul Campionatului !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează