GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  CEAHLĂUL

VIDEO 22 de ani de la Ceahlăul - Juventus: „E dureros ce s-a întâmplat apoi” » Fotbalul renaște la Piatra Neamț: „Vrem în Liga 2!”

Pe 18 iulie, la Piatra Neamț, Ceahlăul și Juventus remizau, 1-1
Pe 18 iulie, la Piatra Neamț, Ceahlăul și Juventus remizau, 1-1

Articol de - Publicat luni, 26 iulie 2021 17:00 / Actualizat luni, 26 iulie 2021 17:21

În 1999, Ceahlăul era eliminată în „sferturile” Cupei Intertoto de Juventus, fără ca moldovenii să piardă. Au trecut de atunci 22 de ani. Între timp, clubul a picat din A, societatea s-a dizolvat, dar echipa o ia de la capăt. Evoluează în Liga 3 sub numele de CSM Ceahlăul Piatra Neamț.

Azi, calificarea cu Juventus s-ar fi decis după prelungiri. Avantajul golului marcat în deplasare a dus-o mai departe pe echipa antrenată la vremea respectivă de Carlo Ancelotti.

1-1 la Piatra Neamţ (18 iulie) şi 0-0 în Italia (24 iulie). Moldovenii lui Hizo chiar au condus în tur. La un corner, Daniel Scânteie a apărut la „scurt” şi a marcat cu capul. Tacchinardi a egalat - trasor de la distanţă. Manşa secundă, din Peninsulă, n-a fost televizată în România, ci s-a transmis doar la radio.

22 de ani de la Ceahlăul - Juventus: „Am avut o ocazie mare la Cesena”

Costel Ilie, 46 de ani, titular în ambele partide, povestește pentru Gazeta Sporturilor cum a trăit încleștările cu Juve.

„Totul este viu în mintea mea și acum. A fost un moment unic pentru oraș, pentru club. O mobilizare extraordinară a întregii comunități, un stadion plin. Iar cererea de bilete a fost și mai mare!

Întâlneam Juventus, o echipă uriașă, însă și noi aveam jucători buni, Lefter, Câmpeanu, Atomulesei, Alistar, Grozavu, Perjă, Enache, Ionescu, Marc, Pantazi, Scânteie, Baldovin, Botez. 

Cred că sunt cele mai importante meciuri din istoria clubului Ceahlăul! Poate și din cariera mea, deși eu am câștigat un titlu și am jucat și într-o finală de Cupă, cu Dinamo”, a declarat Ilie pentru GSP.ro

Costel Ilie: „Am avut șansa să-i văd pe Zidane și Del Piero”

Fostul mijlocaș al Ceahlăului își amintește de impactul pe care l-a avut întâlnirea cu jucătorii lui Juventus:

„Italienii aveau o echipă fabuloasă! Aproape toți m-au impresionat, impuneau respect, ce fizicuri aveau... Mai ales că nu-i vedeam toată ziua la TV, așa cum se întâmplă acum. 

Îmi aduc aminte de Kovacevic, Amoruso, Van der Sar, Ferrara, Zambrotta, Henry... ce fotbaliști! Iar la Cesena am avut ocazia să vedem și două legende, care nu erau pe lista UEFA, Del Piero și Zidane”.

22 de ani de la Ceahlăul - Juventus: „E dureros ce s-a întâmplat apoi” » Fotbalul renaște la Piatra Neamț: „Vrem în Liga 2!”
Costel Ilie dă mâna cu Iuliano

„După retur, de Lefter s-a interesat o echipă din Serie B”

„Trebuie s-o spunem, ei au fost peste noi. Păi, la retur, Lefter, portarul nostru, a primit 9 în Gazzetta dello Sport! A și avut o ofertă din Serie B după meci, dar nu s-a concretizat.

Însă în Italia noi am avut o ocazie mare, prin minutul 85, a lui Solomon. Dacă marcam, puteam produce surpriza. Per ansamblu, noi am fost ambițioși, am jucat în spiritul nostru, al moldovenilor”, a mai spus Constantin Ilie.

Ceahlăul - Juventus 1-1 (manșa tur)

  • 18 iulie, Piatra Neamț
  • Au marcat: Scânteie (28) / Tacchinardi (57)

Ceahlăul: Câmpeanu - Atomulesei (67 Şoimaru), Alistar (67 Baldovin), Grozavu, Perjă - Costel Ilie, C. Enache (73 Solomon), M. Ionescu, Ov. Marc, Pantazi - Scânteie 
Antrenor: Viorel Hizo 

Juventus: Van der Saar - Tudor, Ferrara, Iuliano - Birindelli, Perrotta, Tacchinardi, Pessotto, Bacchini (72 Zambrotta) - N. Amoruso, Kovacevici 
Antrenor: Carlo Ancelotti

A fost un meci greu pentru noi, dacă avem în vedere momentul în care se află echipa noastră cu pregătirea şi ritmul în care s-a jucat în prima repriză. Rezultatul este just. Cele două formații și-au împărțit momentele bune. La Cesena nu vor juca Zidane şi Del Piero, dar vor fi în lot Inzaghi, Davids şi Montero. Nu cred că se pune problema calificării
Carlo Ancelotti, după meciul tur de la Piatra Neamț

11.250 de spectatoriau fost în Moldova, sub Pietricica

22 de ani de la Ceahlăul - Juventus: „E dureros ce s-a întâmplat apoi” » Fotbalul renaște la Piatra Neamț: „Vrem în Liga 2!”
Gazeta Sporturilor din 20 iulie 1999

Juventus - Ceahlăul 0-0 (manșa secundă)

  • 24 iulie, Cesena (la Delle Alpi se efectuau lucrări de modernizare)

Juventus: Van der Sar - Mirkovic, Ferrara, Iuliano - Zambrotta, Oliseh (90+1 Brindelli), Tacchinardi, Davids, Henry (81 Pessotto) - Amoruso, Kovacevic 
Antrenor: Carlo Ancelotti 

Ceahlăul: Lefter - Atomulesei, Baldovin, Alistar, Perjă, Botez - Costel Ilie (62 Solomon), M. Ionescu, Ov. Marc - C. Enache (76 Pantazi), Scânteie (88 Nemțanu)
Antrenor: Viorel Hizo

Am avut şi foarte multă şansă, pe lângă evoluţia excepţională a lui Lefter, care a fost jucătorul meciului. Pe final am reuşit să revenim în joc şi, cu puţin noroc, puteam produce o formidabilă surpriză
Viorel Hizo, după returul de la Cesena

Returul cu Ceahlăul a fost ultima partidă jucată de legendarul Thierry Henry în tricoul lui Juve. S-a transferat apoi la Arsenal.

Până la confruntarea cu Juventus, Ceahlăul le-a învins în acea ediție de Cupa Intertoto pe Ekranas (1-0, 1-0) şi Jedinstvo Bihac (3-1, 2-1).

Planuri mari la CSM Ceahlăul: „Vrem să promovăm în Liga 2!”

În prezent antrenorul principal de la CSM Ceahlăul, Constantin Ilie vorbește despre declinul grupării din Piatra Neamț, dar și despre obiectivele sale pentru sezonul următor:

Nu m-am gândit niciodată că Ceahlăul va trece prin ce a trecut, că va intra în insolvență, că se va desființa. Asta e, s-au schimbat multe, au dispărut oamenii din fotbal, investitorii, au apărut alții, vedeți ce se întâmplă și la Dinamo acum. 

Sigur că e păcat, e dureros chiar. Atât timp cât au ținut echipa domnii Ștefan, Mironaș, lucrurile au funcționat. Apoi, știți ce s-a întâmplat”.

22 de ani de la Ceahlăul - Juventus: „E dureros ce s-a întâmplat apoi” » Fotbalul renaște la Piatra Neamț: „Vrem în Liga 2!”
Costel Ilie speră să o readucă pe Ceahlăul în Liga 1

Obiectivul nostru e promovarea. Avem un investitor privat, beneficiem și de sprijinul local, al Primăriei
Costel Ilie, antrenor CSM Ceahlăul

Stadionul suferă o renovare totală, suprafața de joc nu e funcțională în momentul ăsta. S-au alocat fonduri pentru refacerea gazonului, dar cam târziu, părerea mea, demersurile trebuiau făcute mai devreme. Acum, e posibil ca primele două meciuri din campionat să nu le putem disputa pe stadionul nostru
Costel Ilie, antrenor CSM Ceahlăul

Mai suntem în căutarea câtorva jucători. Mai vrem un fundaș central, un portar, un atacant, cam 3-4 jucători. Altfel, sunt mulțumit de lotul actual
Costel Ilie, antrenor CSM Ceahlăul

4este cea mai bună poziție ocupată vreodată de Ceahlăul Piatra Neamț în Liga 1. Se întâmpla în 2000

2014/2015e ultimul sezon în care Ceahlăul a evoluat în L1

2016a fost anul în care Ceahlăul a falimentat. CSM Ceahlăul a obținut palmaresul vechii echipe în acest an și activează în Liga 3

Citește și:

Mihai Rotaru trece la treabă după eșecul cu FCSB » Vrea să aducă un internațional din Liga 1: „Nu s-ar păcăli cu noi”

Galatasaray a făcut deja prima ofertă pentru Moruțan » De ce insistă Faith Terim pentru el!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
maistorkokir
maistorkokir  •  27 Iulie 2021, 00:10

Acele 2 rezultate de egalitate cu Juventus au cantarit enorm in tzeapa data unui club de prima liga din China de un impresar a lui Hizo in 2004, antrenorul roman a antrenat cateva luni in China si s-a intors acasa cu 800,000 de dolari, mai mult decat facuse in toata cariera pana atunci.

deusdat
deusdat  •  26 Iulie 2021, 20:48

Mulțumim lui Pinalti, infractorul băsist.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează