GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  MITĂ LA U17

Cazul "Şpagă de 7.000€" ajunge la Parchet!

Ionut Lupescu, Lupescu
Ionut Lupescu, Lupescu

Articol de , - Publicat marti, 16 martie 2010 00:00

FRF a cerut ieri instituţiilor abilitate să pornească o anchetă în scandalul şpăgii de la juniori. Federalul intermediar vrea înregistrările convorbirilor sale telefonice

Federaţia a făcut ieri primul pas oficial în "cazul mită la U17". "Prin departamentul juridic, am solicitat Parchetului începerea cercetărilor pentru a lămuri toată această poveste", a punctat directorul general Ionuţ Lupescu.

A continuat: "Am cerut să fie audiaţi cei implicaţi, jurnalistul, Mihalcea, Cheran, tatăl fotbalistului, astfel încît să vedem care sînt probele pe care le deţin. Nu ştiu dacă nu cumva la mijloc nu e vreo răzbunare împotriva antrenorului sau altceva. Ancheta va face lumină".

Angajaţii FRF de la sectorul juridic au refuzat însă să mai ofere şi alte detalii. "Nu ştiu exact un număr de înregistrare a cererii. Unica informaţie pe care sîntem abilitaţi s-o oferim deocamdată e aceea că federaţia a înaintat o întîmpinare către Parchet", a precizat şi Paul Zaharia, ofiţerul de presă de la Casa Fotbalului.

Mihalcea caută dovezi
Între timp, Adrian Mihalcea (41 de ani), federalul acuzat că ar fi intermediat tranzacţia, a început să-şi construiască apărarea. Ieri, s-a prezentat dimineaţă la serviciu, dar a plecat repede, în jurul orei 10:00.

"S-a dus să solicite companiilor telefonice la care are abonament toate înregistrările din perioada în care este acuzat de Dorel Negruţ, tatăl juniorului, că ar fi cerut şpagă ca jucătorul să mai fie selecţionat la Under 17. Am avut o scurtă discuţie cu el, dar a fost extrem de ferm cînd mi-a spus că este nevinovat", a explicat şeful lui Mihalcea, Mircea Mihail.

PRECEDENT
Masorul traficant
Lotul de juniori U17 a mai fost zguduit de un scandal imens şi în urmă cu 10 luni. În mai 2009, masorul Gabriel Voicu, zis Bimbo, a fost prins în flagrant de ofiţerii DIICOT cînd se pregătea să vîndă, în cartierul Rahova, 1 kilogram de heroină pentru 18.000 de euro. Pe atunci, antrenor era Lucian Bruchel.

Cum se obţin convorbirile
Jurista Alina Săvoiu, de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, a explicat cum pot obţine Adrian Mihalcea şi Dorel Negruţ date despre convorbirile telefonice: "Conform Legii 506/2004, companiile de telefonie fixă şi mobilă stochează 3 ani datele de trafic ale convorbirilor pentru facturarea clienţilor: numerele de telefon ale apelantului şi destinatarului, durata convorbirii, locul de unde s-a efectuat apelul. Conţinutul convorbirilor nu e stocat". Aceste date pot fi obţinute doar în baza unei autorizaţii emise de judecător.

"După tot acest scandal, Mihalcea ar putea fi singurul sacrificat. Şi aşa, Mircea Sandu vrea să dea afară 38 de oameni pînă la sfîrşitul verii"
Un federal

REACŢII PE GSP.RO
"5.000 de euro un an, 1.000 de euro pe turneu"

"Dacă Hagi era acum junior n-ar fi auzit nimeni de el. Poate doar dacă ar fi avut o situaţie materială bună"
gliga.basty

"În ţară se cunosc de mult tarifele: 5000 de euro pentru convocare pe parcursul unui an, 1000 de euro pentru un turneu"
ferefescu

"Acum îmi explic de ce cei mai valoroşi fotbalişti ai noştri nu pot prinde contracte decît în Est. Aceasta e valoarea pe care am promovat-o!"
Suntem cei mai

"Tot sistemul este putred, măcinat de corupţie! Partea cea mai gravă este că nimeni nu face nimic pentru a duce lucrurile pe un făgaş normal!"
sevilla_1986

"Îmi poate spune cineva cît trebuie să dau să ajung fotbalist? Pe bune, pentru că n-am ştiut pînă acum la cine să dau. Poate să-mi spună cineva? Pentru că am toţi banii pregătiţi!"
Vreau sa ajung

"Pe cei care pun la îndoială corupţia din fotbalul românesc îi rog să se întrebe de ce tot mai mulţi puşti de 15-16 ani, de care pînă mai ieri nu auzisem nimic, sînt acontaţi de cluburile din vest"
viola_boy

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
 •  19 Martie 2010, 17:18

Asa este la toate nationalele de juniori se da spaga sau favoruri.Ar trebui sa-i dea jos pe toti aia incepind cu Belodedici. Ca si asa nu stie sa vorbeasca.Mai bine ar ramine ca emblema a Stelei din 1986.Este bun de bibelou si atit. Ia vedeti tatal carui copil de la nationala de juniori a facut toata mobila de la FRF. Pai cum sa nu-l bage la toate turneele.

 •  19 Martie 2010, 17:17

Asa este la toate nationalele de juniori se da spaga sau favoruri.Ar trebui sa-i dea jos pe toti aia incepind cu Belodedici. Ca si asa nu stie sa vorbeasca.Mai bine ar ramine ca emblema a Stelei din 1986.Este bun de bibelou si atit. Ia vedeti tatal carui copil de la nationala de juniori a facut toata mobila de la FRF. Pai cum sa nu-l bage la toate turneele.

ady2010
ady2010  •  17 Martie 2010, 00:03

Multe talente se irosesc aici si eu vreau sa plec in Germania in liga a 2a pentru ca aici n-am nici o sansa cu acest sistem corupt.Nu sunt o copil de bani gata dar am valoare si nu o spun eu o spun oamenii care m-au vazut jucand.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează