GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  INVESTIGAŢIE GSP

Licitaţia de la "Ilie Oană" ajunge pe masa procurorilor ploieşteni » La DNA!

Articol de - Publicat sambata, 10 iulie 2010 00:00

Primul vizat de anchetă e fostul consilier al primarului Volosevici, George Muceanu, demis din cauză că a încercat să scoată din joc ofertantul principal.

Povestea licitaţiei de la stadionul "Ilie Oană" e pe cale să devină o afacere penală. Iar firul ar începe de la George Muceanu, fostul consilier al primarului Volosevici. Este vorba despre omul plecat din funcţie după ce a fost dat afară urmare a sforilor pe care le trăgea pentru a truca în favoarea unui ofertant procedura de atribuire a contractului public de 15 milioane de euro. Lupta se dă între firma Baupartner şi asocierea Alpine/All Plan, ultima fiind apropiată intereselor PDL.

Informaţie pe surse: DNA Ploieşti a început cercetările pe marginea desfăşurării licitaţiei, studiind şi pistele legate de modul în care se încearcă influenţarea deciziei finale, care se va anunţa peste 4 zile! Versiunea e confirmată pentru GSP chiar de persoane apropiate anchetei.

Suspiciunile sînt alimentate şi de versiunea furnizată ieri de cotidianul "Telegraful de Prahova", care sugerează că în dosarul celor de la Baupartner ar fi apărut pagini noi, introduse după ce ofertele au devenit publice! Datele ar schimba radical reperele iniţiale anunţate de firmă! "O nebunie! La Primărie există încă un exemplar al documentaţiei, sub sigiliu. Ar ieşi imediat la iveală orice suplimentare a dosarului", susţine Michael Dietrich, patronul Baupartner.

Răchită a renunţat
Antrenorul Petrolului, Valeriu Răchită, a renunţat la postul de expert consultant pe lîngă comisia de licitaţie: "Nu mai am încredere că se poate lua o decizie corectă de către cei aflaţi acum în comisie. M-am retras fiindcă nu mai vreau ca, prin mine, să fie atacat în permanenţă primarul Volosevici".

Todosia în vizor
Vasile Todosia, patronul All Plan Construction, firma suspectată că trage sforile politice pentru a cîştiga licitaţia, e şi el în vizorul DNA Ploieşti. A declarat pe proprie răspundere că societatea sa deţine un cazier fiscal curat, numai că, în realitate, are peste 50 de incidente de plată de la începutul anului, unul chiar pe 3 iunie, cînd s-au deschis ofertele pentru "Ilie Oană"!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
flafy
flafy  •  10 Iulie 2010, 12:00

sper ca pana la urma sa se rezolve treaba si sa se construiasca un stadion modern pt ca o echipa ca petrolul merita pacat ca si-au batut unii joc de echipa in fine am auzit ca mai sunt proiecte pt stadioane gen bacau,brasov,craiova si arad dar nu cred prea mult in ele

rigon
rigon  •  10 Iulie 2010, 10:00

Pentru cei care nu stiu : all plan e firma nesimtitului de primar de la sectorul 6, poteras. Si care a mai luat si vreo 2 sau 3 sali de sport pe langa bucuresti. Si care castiga multe licitatii publice in sectorul 6.

laurentz
laurentz  •  10 Iulie 2010, 08:43

De ce sa se faca in mod corect o licitatie ? DE CE ? Ca sa nu-si incaseze spaga "cea de toate zilele" pedeleii ? Va asteptati ca procurorii sa rezolve ceva ? Sau vreo eventuala instanta de judecata ? Hilar ! Maria Sa Contribuabilul este, ca de obicei, bataia de joc a mafiei politico-economice de care se "bucura" Romania de 20 de ani. De ce sa ne mai mire ca romanii au devenit doar niste bieti natangi pribegi pentru o paine mai alba, oriunde coapta-n lume numai acasa nu ?! Hal

Vezi toate comentariile (4)
Comentează