GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  ANCHETA GAZETEI - DĂM PREMII DE 44 DE ANI!

Regrete! » Nici unul dintre cei porecliţi "noul Hagi" nu i-a călcat pe urme "Regelui" în Ancheta GSP

Articol de - Publicat vineri, 17 decembrie 2010 00:00

Cătălin Munteanu, Luţu şi Alin Stoica au fost consideraţi, pe rînd, urmaşii celui mai bun fotbalist român din toate timpurile, dar nici unul n-a prins topurile de final de an ale Gazetei.

Din 2000, după retragerea lui Hagi, fotbalul românesc a avut cîteva supertalente cărora li s-au atribuit supranumele de "noul Hagi". Cătălin Munteanu, Ionel Luţu şi Alin Stoica au promis mult la vremea lor, dar n-au reuşit în carieră pe măsura calităţilor tehnice cu care au fost înzestraţi. Din păcate pentru ei, nici unul n-a pătruns în top 5 al prestigioase anchete sportive a Gazetei, pe care adevăratul Hagi, liderul laureaţiilor, a cîştigat-o de şapte ori.

Alin Stoica (31 ani), fără angajament în momentul de faţă, priveşte înapoi cu mînie: "Îmi pare rău că n-am fost nominalizat niciodată printre cei mai buni fotbalişti români din ancheta Gazetei. Chiar m-a durut! Probabil că aş fi meritat în 2001, cînd devenisem o certitudine la Anderlecht. Făcusem tot ce a depins de mine pe teren, dar eram puşti şi n-am ştiut cum să gestionez momentul. Greşeala a fost că am avut încredere în oameni. În jurul meu se învîrteau comisioane de milioane de euro. Alţii au avut noroc, iar eu nu".

"Fotbalul înseamnă ambiţie de cîine"
Ionel Luţu (35 de ani) regretă şi el că n-a punctat în Ancheta GSP: "Dacă aş fi avut mintea de acum, n-aş mai fi repetat greşelile din tinereţe. Eu le-am făcut, nu mi le-a impus nimeni. Mi-am propus de multe ori să ajung şi eu în topul Gazetei, dar mereu ziceam:«Lasă, anul viitor!» Şi uite aşa, uşor-uşor s-a dus cariera. Celor tineri le transmit să nu facă ce am făcut eu, dacă vor să reuşească. Fotbalul înseamnă ambiţie de cîine în fiecare zi!".

"Hagi-Luţu" a rămas acelaşi tip pus pe glume. Nu s-a dezminţit nici cînd şi-a exprimat opţiunile în privinţa superlativelor Gazetei: "Antrenorul anului, Mircea Rădulescu! Aa, nu se poate că nu mai  antreneză? Atunci, Olăroiu. Pe nea Mircea Lucescu nu-l nominalizez fiindcă se retrage, iar pe Mutu îl dau cel mai bun fotbalist. E bun rău!". 

"N-am nici o explicaţie pentru faptul că n-am intrat niciodată în topul celor mai buni fotbalişti români. Sînt mulţumit cu ceea ce am realizat"
Cătălin Munteanu, mijlocaş Dinamo

Topurile lui Alin Stoica
Fotbalistul anului

1. Chivu
2. Raţ
3. Şt. Radu
4. Torje
5. A. Cristea

Antrenorul anului

1. M. Lucescu
2. D. Munteanu
3. D. Petrescu
4. Pustai
5. Contra     

Topurile lui Luţu
Fotbalistul anului

1. Mutu
2. Chivu
3. Alibec
4. Raţ
5. Neaga

Antrenorul anului
1. Olăroiu
2. Piţurcă
3. Cîrţu
4. R. Lucescu
5. Contra

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
lucell
lucell  •  18 Decembrie 2010, 11:20

LUTU chiar a avut ceva din magia lui HAGI ...pacat ca nu a avut si seriozitatea lui. LUTU putea fi MARE , MARE DE TOT dar din pacate s-a intamplat ce s-a intamplat si a fost departe de performantele lui HAGI.ii doresc sa reuseasca in cariera de antrenor pt ca dupa cum observam marii jucatori nu au cariere chiar reusite de antrenori. MULTA BAFTA HAGILUTU!

rusanu
rusanu  •  17 Decembrie 2010, 12:58

ma intreb, cine le-a atribuit susnumitilor jucatori expresia " noul Hagi" sau alte asemenea, daca nu voi ziaristi de 2 lei, atunci cine? voi ati lansat prostiile astea si apoi au fost preluate si de "eminentele cenusii"din fotbalul romanesc.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează