GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  CAZUL RIDZI-2 MAI

UPDATE Verdictul final în cazul "Ridzi-2 Mai" » Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare

Articol de - Publicat luni, 16 februarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 16 februarie 2015 18:09

Azi, judecătorii de la Înaltă Curte au dat sentinţa definitivă şi irevocabilă în cazul de corupţie Monica Iacob-Ridzi - Ziua Tineretului.

Azi, judecătorii de la Înaltă Curte au dat sentinţa definitivă şi irevocabilă în cazul de corupţie Monica Iacob-Ridzi - Ziua Tineretului.

UPDATE 15:43 În acest moment se citesc deciziile:

Monica Iacob-Ridzi  a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare

Răzvan Udangiu (asociat la SC Artisan) - condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Ioana Vîrstă - 5 ani cu executare

Paul Diaconu - 2 ani şi jumătate cu suspendare

Popa Daniela (consilier MTS) - condamnată la 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare

Bogdan Iacobescu - 3 ani cu suspendare

Marius Negrea - 3 ani cu suspendare

Dan Toia - 3 ani cu suspendare

Marius Mărcuţă - 3 ani cu suspendare

Mircea Florin - 2 ani şi 6 luni cu suspendare

Octavian Dragomir  - 3 ani cu suspendare

Claudia Radu - 2 ani şi 6 luni cu suspendare

UPDATE 13:50 Nici pînă în acest moment nu  a fost stabilită o oră oficială. Dacă va mai întîrzia mult, cel mai probabil, completul de 5 judecători va cere mai mult timp pentru a analiza cazul şi va amîna pronunţarea.


UPDATE 11:15
Din informaţiile ICCJ, sentinţa ar putea fi citită după orele 13:00/14:00, nefiind stabilită încă o oră oficială.

UPDATE 11:10 Cel mai probabil, o decizie se va da după-amiază. La fond, grefierei ICCJ i-a luat nu mai puţin de 30 de minute să citească sentinţele integrale ale celor 11 inculpaţi!

UPDATE 10:16 / Coincidenţă! Avocatul Monicăi Iacob-Ridzi, Marian  Nazat, a fost prezent azi dimineaţă pentru a-l reprezenta pe Vasile Avram în dosarul "Mită în elicopter", amînat pentru 30 martie.

UPDATE 10:00 / Cel mai probabil Ridzi nu va veni azi la ÎCCJ. De obicei, la pronunţări vin doar avocaţii.

***

Fostul ministru al sportului a postat ieri, pe blog, un text în care vorbeşte de probe din proces, de bunicii deportaţi în URSS şi de probleme de sănătate, susţinînd că e nevinovată, dar arătînd şi că "altarul de sacrificiu are nevoie de al 13-lea ministru al sportului". Ridzi susţine că a fost condamnată pentru că ar fi plătit "nişte bani către două firme, deşi au fost plătiţi la ordinul directorului general economic, Paul Diaconu", împotriva voinţei sale.

Preşedintele completului de 5 judecători este Ionuţ Matei, cel care i-a condamnat pe Adrian Năstase în cazul Zambaccian şi pe Miron Mitrea. Ridzi a fost condamnată, în 27 ianuarie 2014, de ICCJ, la 5 ani de închisoare cu executare, la fel ca şi Ioana Vîrstă, în timp ce Paul Diaconu a primit doi ani şi jumătate. Alţi 6 angajaţi ai ministerului au primit pedepse cu suspendare.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
adriani73
adriani73  •  16 Februarie 2015, 18:18

Se vede de departe ca Ridzi este o victima. Un tap ispasitor. Plateste pentru altii si pentru faptul ca i-a fost frica sa spuna adevarul isi merita soarta.

nebraska
nebraska  •  16 Februarie 2015, 17:50
Postat de ku.klux.klan pe 16 Februarie 2015, 17:25

ALO DNA-ul ? Misseria asta de ce nu o cercetati ? ____________________________ [Postat de valah1986campionii.europei pe 20 Octombrie 2014, 02:24 In Ro am dus-o bine cand am fost in sistem mare mahar. :))))))))))))))))))))) Plase de bani pile relatii BARBA?I carciumi distractie. :))))))))))))) Din munca cinstita faci Paula aici, un apartament intr o mahala si un junghi de masina] 22 Ianuarie 2015, 16:20 • Imi place (1) • Comenteaza • Raporteaza

Asta a furat cat toti basistii la un loc....a dracu mosul bashinos.

maianimalule
maianimalule  •  16 Februarie 2015, 17:48
Postat de ku.klux.klan pe 16 Februarie 2015, 17:47

Vai de mama ta boshorog tortionar, marsh inapoi la scoala si termina clasa a 5-a !

el aseara zicea ca a intrat la nu stiu ce facultate unde intra primii 30 de matematicieni si fizicieni din tara si nu stie sa puna o cratima :)))))))))

Vezi toate comentariile (27)
Comentează