Articol de GSP - Publicat vineri, 26 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 26 aprilie 2013 12:22

Gheorghe Nicolaescu, unul dintre cei mai vechi ziarişti ai Gazetei Sporturilor, a decedat azi la vîrsta de 83 de ani.

La ultima vizită în redacţia Gazetei, a ţinut să sublinieze: "Am fost prezent la nouă campionate mondiale, mai multe decît Chirilă". Era mîndria lui cea mai mare.

Ovidiu Ioaniţoaia, directorul general al Gazetei Sporturilor, despre omul şi ziaristul Gheorghe Nicolaescu: "A fost un ziarist de la care am învăţat mult, noi îi ziceam nea Gheghe. Deşi rapidist o viaţă întreagă, a încercat tot timpul să fie obiectiv.

După ce a ieşit la pensie, se apropiase foarte tare de Lucescu, căruia i-a şi dedicat o carte. A fost un om corect care îşi iubea meseria. N-avea strălucirea lui Chirilă, dar era un tip foarte meticulos şi verifica fiecare rînd de trei ori".

Dumitru Graur, fost director al ziarului, spune: "Nea Gheghe a fost unul dintre oamenii de bază din perioada în care ziarul s-a schimbat. Din Sportul Popular s-a transformat în Sportul, a căpătat format mare, rubrici. El a fost unul dintre piloni, un pasionat de fotbal, un bun cronicar, un exemplu de conduită de viaţă şi profesională".

Consiliul Asociaţiei Presei Sportive este alături de familia îndurerată. Înmormîntarea va avea loc sîmbătă, la ora 12:30, la cimitirul Sfînta Vineri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”