GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  APPLE

Apple lansează noul iPhone » Cîteva detalii despre marele anunţ

Așa arată invitația făcută de Apple pentru prezentarea din această seară +3   FOTO
Așa arată invitația făcută de Apple pentru prezentarea din această seară

Articol de - Publicat miercuri, 12 septembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 12 septembrie 2012 14:20

Apple va lansa astăzi noul model de iPhone, iar piaţa este plină de speculaţii. GSP.RO vă ţine la curent cu toate detaliile despre noul iPhone 5

În ciuda faptului că nu a anunţat noul nume al modelului iPhone, Apple a trimit o invitaţie tuturor celor care vor asista în această seară la lansarea noului model de smartphone pe care se vede, în umbră, un mare 5. La o numărătoare mai atentă, se pare că acesta va fi al şaselea model scos de compania din Cupertino. :D Iată lista lansărilor:

1. 9 ianuarie, 2007, a fost lansat în SUA primul iPhone
2. 9 iunie, 2008, Apple anunţă sosirea lui iPhone 3G
3. 8 iunie, 2009, Steve Jobs prezintă noul iPhone 3GS
4. 7 iunie 2010, se lansează iPhone 4
5. 4 octombrie 2011, Tim Cook, noul CEO al Apple, prezintă iPhone 4S
6. 12 septembrie 2012, iPhone 5?

O PIAŢĂ DE CINCI STELE
Noul iPhone trebuie să reprezinte un nou salt calitativ pentru utilizatori, dar şi să ofere o replică severă modelelor din ce în ce mai numeroase scoase de competitori precum Samsung, Nokia sau HTC. Cum spunea unul dintre analiştii pieţei, Sarah Rotman Epps: "E ziua de make or brake pentru Apple".

iPhone e produsul principal din flota Apple şi e responsabil cu 70% din profitul companiei. Zvonurile spun că iPhone 5 va avea un ecran mai mare, va fi mai îngust şi va fi compatibil cu noile reţele de date, mai rapide.

Specialiştii cred că iPhone 5 poate ajunge la 10 milioane de unităţi vîndute pînă la finalul lunii septembrie, cifră pe care Samsung Galaxy S III, competitorul principal, a atins-o în 50 de zile de la lansare. Apple şi Samsung deţin aproximativ jumătate din piaţa de smartphoneuri la nivel global, piaţă cotată de Bloomberg la 219 miliarde de dolari, anul trecut.

De altfel, tot la nivel global, 85% din utilizatorii de smartphones folosesc sistemele de operare iOS şi Android, arată un studiu făcut de washingtonpost.com.

— Android (Google Inc.) — 104.8 milioane unităţi

— iOS (Apple iPhone) — 26.0 milioane unităţi

— BlackBerry (Research in Motion Ltd.) — 7.4 milioane unităţi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
isteaua
isteaua  •  12 Septembrie 2012, 20:59
Postat de metacatmtc pe 12 Septembrie 2012, 19:00

Din moment ce Android a ajuns la nivelul iPhone in mult mai putin timp denota faptul ca Android (ca OS si platforma) va intrece in scurt timp iOS . Ideea de SmartPhone nu e originala Apple, numai ca Apple s-a axat pe dezvoltarea putinor produse. iPhone a avut doar o strategie de marketing buna. Fa o comparatie si cu HTC One X si multe alte modele mai putin mediatizate.

Informeaza-te inainte sa comentezi! Android nu este decat o copie proasta a iOS. Iar problema nu este ca Android copiaza, problema este ca nu vin cu nimic nou, doar copiaza si copiaza prost. Cum sa intreaca Android iOS cand iOS a reusit cu modelul 4S sa fie peste toate telefoanele aparute post-4S (pana la iPhone 5, desigur). Daca nu aveti bani sa cumparati nu e o rusine, e normal sa nu iti permiti sau sa nu vrei sa dai banii astia pe un telefon, dar nu are rost sa vorbiti aiurea daca nu stiti despre ce este vorba si sa veniti cu tot felul de rahaturi de telefoane si sa spuneti ca sunt peste iPhone 4S.

rochi.rafinament
rochi.rafinament  •  12 Septembrie 2012, 19:51

dau la schimb un nokia 1100 pe un aifon dala!

metacatmtc
metacatmtc  •  12 Septembrie 2012, 19:00

Din moment ce Android a ajuns la nivelul iPhone in mult mai putin timp denota faptul ca Android (ca OS si platforma) va intrece in scurt timp iOS . Ideea de SmartPhone nu e originala Apple, numai ca Apple s-a axat pe dezvoltarea putinor produse. iPhone a avut doar o strategie de marketing buna. Fa o comparatie si cu HTC One X si multe alte modele mai putin mediatizate.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează