GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INEDIT

Băieţii cu sticla » Michael Phelps nu e singurul cu probleme. Ce alţi mari sportivi au avut de furcă cu alcoolul

Articol de - Publicat sambata, 04 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 03 octombrie 2014 23:04

Cazul lui Michael Phelps, arestat marţi, pentru că a condus maşina sub influenţa alcoolului, nu este unic. Mulţi sportivi au avut momente cînd s-au lăsat stăpîniţi de băutură.

Vi-l amintiţi pe înotătorul de 29 de ani cît de bine se descurcă în bazin sau cât de mult se concentrează înainte de a începe o cursă? Cel mai medaliat sportiv olimpic al tuturor timpurilor a făcut-o lată zilele trecute, încălcînd cît de multe reguli de circulaţie a fost posibil.

Depăşirea dublei linii continue.
Exces de viteză - americanul avea 84 de mile la oră într-un tunel din oraşul Baltimore, unde limita este de 45 de mile la oră. Tradus în sistemul european de măsură, asta înseamnă că eroul olimpic absolut mergea cu 135 de kilometri la oră acolo unde nu avea voie să depăşească 72. Aproape dublu.

Nu e prima abatere
Şi cea mai gravă dintre toate - consumul de băuturi alcoolice înainte de a se sui la volan. Lucru necontestat de sportiv, care a recunoscut că a băut trei sau patru pahare, la un cazino. Poliţiştii care l-au oprit au notat în procesul verbal că Phelps era incoerent, arţăgos şi că nu s-a putut supune testului simplu de a-şi păstra echilibrul stînd într-un picior.

Michael Phelps nu se află la prima întîlnire în stare de ebrietate cu poliţiştii. Pe cînd avea 19 ani, în 2004, a fost tras pe dreapta pentru conducerea maşinii sub influenţa alcoolului şi a primit o sentinţă de un an şi jumătate cu suspendare. De data aceasta, verdictul se va da pe 19 noiembrie.

Tot el a făcut valuri şi în 2009, cînd a pozat la o petrecere cu o ţigară cu marijuana în gură. Pentru această abatere, a fost suspendat timp de trei luni din lotul de înot al SUA.

22 de medalii olimpice are în total Michael Phelps, dintre care 18 de aur

ALŢI SPORTIVI NEASCULTĂTORI:
- Gabriel Tamaş - Fotbalistul a fost condamnat la 8 luni de inchisoare cu suspendare după incidentul din 2013, cînd, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a distrus uşa de la intrare a unui bloc

- Alex Chipciu - În ianuarie, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru conducere în stare de ebrietate

- Jason Kidd - Dublul campion olimpic la baschet şi campion în NBA a fost arestat în 2012 pentru conducerea autovehiculului sub influenţa alcoolului. Atunci, Kidd a intrat într-un un stîlp telefonic şi a ajuns cu maşina în pădurea din vecinătatea cartierului său

- Ron Artest - Şi el campion în NBA, baschetbalistul cunoscut acum sub numele de Metta World Peace este cunoscut pentru faptul că bea Hennessy în vestiar, şi nu apă

- John Daly - unul dintre cei mai talentaţi jucători de golf din lume are multe peripeţii din cauza alcoolului. La vîrsta de 23 de ani bea o jumătate de sticlă de whiskey zilnic. A fost dat afară dintr-un avion al British Airways pentru că, fiind beat, a hărţuit o stewardesă, iar în 2008 a fost găsit aproape în comă, aruncat la ieşirea unui local deocheat dintr-un oraş din Carolina de Nord

- Pelle Lindbergh - Medaliat cu bronz la JO de iarnă din 1980, portarul suedez al echipei Philadelphia Flyers a murit într-un accident de maşină, pe care l-a provocat în stare avansată de ebrietate. Se afla la volanul unui Porsche 930 Turbo cu care s-a izbit de zidul unei şcoli.

- Mike Tyson - fostul campion mondial al greilor, dependent de alcool şi droguri, a spus în 2012 o poveste incredibilă. Americanul a dezvăluit că doi poliţişti care l-au oprit pentru că îşi conducea beat maşina i-au dat drumul doar pentru că erau fanii lui. În plus, l-au şi escortat pe Tyson acolo unde le-a spus că avea treabă, adică la o casă conspirativă unde se vindeau droguri.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  04 Octombrie 2014, 10:18

...Interesant articol...totusi numai Tamas este condamnat de la noi pentru alcool?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează