GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  MEREU APROAPE

Campania Antenei 1, "Apa trece, România rămîne" a avut succes » Teledon de 657.000 de euro

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 iulie 2010 00:00

Evenimentul organizat ieri de fundaţia " Mereu aproape", la care au participat şi personalităţi din sport, a strîns o sumă substanţială pentru sinistraţii inundaţiilor.

Zeci de artişti şi jurnalişti, cărora li s-au adăugat şi oameni de sport s-au alăturat campaniei de ajutorare a românilor rămaşi fără locuinţe în Moldova, în urma furiei apelor. Antrenorul lotului de gimnanstică al României, Octavian Belu a fost impresionat de gestul unui român din Italia, care a donat două case şi un teren în Botoşani: "Aşa ceva nu vezi în fiecare zi, e ceva extraordina!"r. Prezent la teledonul care a durat 9 ore, Belu a mai spus: "Majoritatea au fost pensionari care, dacă n-au avut bani, au vrut să ajute măcar cu haine şi încălţăminte".

Ion Crăciunescu, fost arbitru FIFA, a preluat şi el apelurile celor are au întins o mînă de ajutor sinistraţilor: "Păcat că se ajunge aici, în situaţia de a face un teledon. Ar trebui ca toată lumea să ajute, indiferent că e bugetar sau că lucrează la privat". La teledon a participat şi Adelina Chivu, soţia căpitanului echipei naţionale. În total, în urma evenimentului care a durat 9 ore, s-a strîns suma de 657.000 de euro.

"Am vorbit cu oameni dornici să ajute, oameni care vor să ofere case, bani, mai mulţi sau mai puţini, care nu suportă să-i vadă pe cei din jur că suferă"
Adelina Chivu

Gazeta a donat 8% către sinistraţi
Gazeta Sporturilor a decis să doneze 8% din încasările rezultate din vînzarea ziarului de ieri, care a apărut într-o nouă ediţie specială 3D, către sinistraţii din zonele afectate de inundaţii. Ziarul s-a alăturat astfel teledonului organizat de Antena1: "Apa trece, România rămîne". Cititorii s-au adunat încă de dimineaţă la chioşcurile de ziare pentru a-i ajuta pe sinistraţi, dar şi pentru a admira noul ziar 3D: "O idee extraordinară, ziar 3D şi ajutor pentru nişte oameni care chiar au nevoie, felicitări!" a fost concluzia cumpărătorilor.           

Ajutor de la FRF
Mircea Sandu a anunţat că şi FRF va sprijini financiar pesoanele afectate de viituri. Mai mult, preşedintele FRF a spus că "voi solicita ajutorul UEFA pentu refacerea terenurilor de fotbal din zonele cu inundaţii". Finanţatorul lui U Cluj, Florian Walter, a donat şi el în numele echipei suma de 10.000 de lei.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează